FCV/Reds – KaDy II 3-0 (1-0)

1-0 rp. 30 min Konsta Nyyssönen
2-0 80 min Antti Tammelin
3-0 84 min Jussi Kautela

Torstaina syyskuun 3. päivänä herramme vuotta 40 esiintyi Reds viimeistä kertaa kaudella 2009 kotiyleisölleen Jyskässä. Pre-seasonin hiekalla hoitanut Reds ei ole tällä kaudella esiintynyt Jyskän sametilla totutunlaisella täydellisellä dominoinnilla vaan neljästä pelistä oli plakkariin kertynyt vain kaksi voittoa ja yksi tasuri. Tätä tilastoa lähdettiin nyt parantelemaan. Ainakin useammalla miehellä lyhentynyt kuin pidentynyt sairaslista näytti tarjoavan tähän oivat mahdollisuudet.

Ennen illan päätapahtumaa kentällä pelattiin esiotteluna FCV:n ja JJK:n 96 syntyneiden poikien harjoitusottelu, jossa kotijoukkue hallitsi peliä mielin määrin. Tämä lämmitti myös Redsin jo valmiiksi rentoutuneiden pelaajien mieliä. Moni kyseisessä pelissä pelannut varmasti haaveilee, että kolmen vuoden päästä jalkapalloilijan ura olisi edennyt jo siihen pisteeseen, että tilaa edes Redsin penkiltä löytyisi. Tämä motivoi nuoria varmasti harjoittelemaan kunnolla. Ottelun takia ei illan päätähdille jäänyt hirveästi aikaa lämmittelyyn, mutta tilaisuus käytettiin vapaaseen vitsin heittelyyn. Selvästi jo oven takana odottava saunailta oli rentouttanut pelaajien juttuja.

Mäkisen Ollin vihellettyä pilliin oli pelaamisen aika. Ottelu alkoi Redsin selkeässä hallinnassa, mutta hyvin koko kauden puolustanut KaDy ei päästänyt kotijoukkuetta vaarallisiin tekopaikkoihin. Niinpä suurin osa laukauksista lähti parista kympistä suuntautuen saman verran maalista sivuun. Erityisesti Kona kunnostautui laukomalla aina pallon saadessaan. Oli matkaa sitten 20 tai 40 metriä, tulos oli ohi, yli tai puolustusmuuriin. Ilmeisesti katsomossa oli pirtsakoita neitosia joihin Vaajakosken lahja jalkapallolle pyrki tekemään vaikutusta.

Noin puolen tunnin painostuksen jälkeen Reds iski. Yritteliäs Konstany palkittiin lopulta, pilkulta. Tilanne syntyi peliä mielinmäärin hallinneen Jussin vapauttavasta syötöstä johon Kona kirmasi alueen sisään. Vastustajan pakilla ei ollut mitään muuta mahdollisuutta kuin kaataa Kona, jonka seurauksena pallo vietiin pilkulle. 11 metrisen Kona viimeisteli varmasti maalivahdin kautta vieden Redsin 1-0 johtoon. Muuta mainitsemisen arvoista ei ensimmäisellä puoliajalla tapahtunutkaan ja pikaiselle tauolle mentiin kotijoukkueen 1-0 johtolukemissa.

Toiselle puoliajalle Reds lähti tarkoituksenaan varmistaa voitto heti alkuunsa ja neppailla loppu peliajasta. Laukaukset lähtivätkin ensimmäistä puolikasta paremmin maalia päin, mutta suurin osa meni suoraan moken syliin. Kulmureissa ylös nostettiin koko puolustuskalusto Henkan jäädessä yksin pitelemään kahta vastustajan hyökkääjää. Maalia ei kuitenkaan saatu.

20 minuutin yrittelyn jälkeen maalia ei ollut syntynyt, jolloin vierailijat päättivät lähteä rohkeammin hakemaan tasoitusta. Minuutit 65-75 olivatkin lievästi KaDyn hallussa. Muutamista paikoista ja kulmista huolimatta mitään todella vaarallista KaDy ei saanut aikaan. Painostusjakso tuntui kuitenkin väsyttävän laiskasti liikkuneita vieraita sen verran, että Reds pääsi käyttämään liikkuvaa lyhytsyöttöpeliään paremmin hyödyksi. Noin 80 minuutin kohdalla tämä palkittiin. Jussi, joka teki kentällä mitä tahansa tahtoi, antoi vasemmalta maasyötön keskelle ruuhkaan. Pienen pomputtelun jälkeen Antti pääsi tuikkaamaan irtopallon sisään ja vei Redsin jo voiton varmistaneeseen 2-0 johtoon.

Muutama minuutti myöhemmin Reds kaunisteli lukemiaan Jussi-shown päättäneellä esityksellä. Tämä naisten suita aukonut ja miehissä kateutta herättänyt peluri kuljetteli ensin kasuaalista muutaman metrin ja laukoi sitten hirveän pomppivan pommin noin 18 metristä, jolle moke ei heittäytymisestä huolimatta mahtanut mitään, vaan imuroi pallon kainalon alta sisään. Hiljaiseksi vetää, kun näkee Jussin kaltaisten pelaajien täydellistä dominointia näissä sarjoissa. Tällä maalilla Reds meni jo 3-0 johtoon. Viimeiset viisi minuuttia olikin samanlaista pelailua kuin koko muukin peli ja loppulukemiksi jäi hieno 3-0 kotivoitto. Muistaakseni lopussa vierailijoiden pelaajaa muistettiin varoituksella, mutta enpä tätä voi varmistaa, sillä pöytäkirjassa ei ainakaan tuollaista merkintää ole.

Redsiltä nähtiin kauden yksi parhaista kotipeleistä. Maalipaikkojen luonti oli ainoa asia mikä tuntui hieman hankalalta, mutta tämä voi johtua myös seitsemällä pelaajalla puolustaneesta vierasjoukkueesta. Puolustus toimi pelissä mallikkaasti, välillä jopa kahden miehen voimin. Jotta ei tulisi pelkästään Redsiä kehuttua on mainittava, että vastustaja liikkui todella heikosti mikä teki Redsin syöttöpelistä helppoa. Muun muassa 150cm pitkä allekirjoittanut sai kerran keskialueella maalipotkuun pään puolittain väliin, josta pallo kimposi 20 metrin korkeuteen. Tuon viiden sekunnin aikana ei kuitenkaan yksikään vierailija tullut ahdistelemaan vaan sain pallon jatkaa rauhassa toisella kosketuksella omalle joukkueelle. Kaiken kaikkiaan kuitenkin reilu ja herrasmiesmäinen peli, jonka Mäkisen Olli vihelsi rautaisella varmuudella.

Redsillä on enää kautta yksi peli jäljellä, jonka jälkeen luvassa on hartaasti odotettu saunailta. Ensi torstaina on luvassa paluu Huhtasuon hiekalle, kun vastaan asettuu varmasti tunteella pelaava FC Kurdistan. Huhujen mukaan Redsin kanssa samoista sijoista taistellut Kiva on saanut kahdesta viimeisestä pelistä luovutusvoitot, joten sijaan 3 ei Redsillä enää ole mahdollisuuksia. Neloseksi joukkue pystyy vielä kiilaamaan voittamalla viimeisen pelin vähintään kuudella maalilla, joten Redsin kausi tulee päättymään sijoille 5-6.

Viimeisessä kotipelissä mukana: Juho, Juuso, Antti (maali), Janne, Lastu (C), Henkka, Jussi (maali), Jere, Lavia, Sivonen, Save, Kona (maali rp.), Antila, Santala, Bule, Jarkko ja Roope.