FC Vaajakoski kantaa kasvatus- ja nuorisotyöhön liittyvää vastuutaan mahdollistamalla yli 500 lapselle ja nuorelle liikkumisen viikoittain Vaajakoskella ja sen lähialueilla. Tarjoamme kaikille tasavertaisen mahdollisuuden osallistua seuran laadukkaaseen toimintaan.

Hyvä hallinto – Toimintamme on läpinäkyvää, avointa ja osallistavaa.

Turvallinen toimintaympäristö – Urheilu tuottaa iloa ja positiivisia kokemuksia. Yksikään ei koe kiusaamista, häirintää tai muuta epäasiallista käytöstä.

Yhdenvertaisuus ja tasa-arvo – Kaikki ovat tervetulleita mukaan toimintaamme.

Ympäristö ja ilmasto – Toimimme kestävästi myös tulevia sukupolvia kohtaan.

Antidoping – Urheilemme reilusti ja puhtaasti.

Haluamme FCV:ssä toimia niin, että jokaisella lapsella ja nuorella on mahdollisuus osallistua seuran toimintaan riippumatta perheen taloudellisesta tilanteesta. FC Vaajakoski on perustanut vuonna 2023 tukirahaston, joka myöntää hakemusten perusteella raha-avustuksia heikommassa taloudellisessa tilanteessa oleville pelaajille. Lisätietoa ja ohjeet hakemista varten TÄÄLTÄ.

”Meidän seurassamme ei hyväksytä minkäänlaista epäasiallista käyttäytymistä. Kaikki saavat harrastaa ja olla omia itsejään, ilman pelkoa kiusaamisesta, syrjinnästä tai häirinnästä. ”

Suunnitelmamme lapsen ja nuoren turvallisuuden sekä koskemattomuuden turvaamiseksi on osa vastuullista seuratyötämme ja on osaltaan varmistamassa turvallista toimintaympäristöä. Seuratyöntekijöille, valmentajille ja joukkueenjohtajille tehdään myös Palloliiton ohjeistuksen mukainen rikosrekisteriotteen tarkistus. Lisätietoja  rikostaustaotteesta täältä.

Toimintamallit epäasiallisen käytöksen tilanteisiin puuttumiseen ja niiden selvittämiseen

Seurassamme on valmiit toimintamallit epäasiallisen käytöksen tilanteisiin puuttumiseen ja niiden selvittämiseen. 

FC Vaajakoski käyttää lisäksi Väestöliiton ja suomalaisen urheilun yhteishankkeesta syntyneitä toimintamalleja:

ILMOITA FC VAAJAKOSKEN TOIMINNASSA HAVAITSEMASTASI KIUSAAMISESTA TAI HÄIRINNÄSTÄ TÄLLÄ LOMAKKEELLA. Voit tehdä ilmoituksen myös nimettömänä.

Epäasiallisesta käyttäytymisestä voi ilmoittaa myös suoraan toiminnanjohtaja Sami Rukkilalle, p. 040 160 32 08, sami.rukkila@fcvaajakoski.com

Et ole yksin

Väestöliiton ja suomalaisen urheilun yhteishankkeessa edistetään jokaisen oikeutta nauttia urheilusta turvallisesti sekä tulla kohdelluksi tasa-arvoisesti ja kunnioittavasti. Väestöliitto on julkaissut verkkokoulutusmateriaalin, joka tarjoaa valmentajille ja muille urheiluseuroissa toimiville välineitä puuttua epäasialliseen käytökseen, häirintään ja väkivaltaan.

Et ole yksin -koulutuksessa käydään läpi aiheita kuten henkinen ja fyysinen väkivalta ja kiusaaminen, seksuaalinen häirintä, lapsiin kohdistuvat seksuaalirikokset, lastensuojelu ja itsemääräämisoikeutta vahvistava valmennus. Kurssi sisältää erilaisia harjoituksia ja tehtäviä.

FC Vaajakoski edellyttää, että jokainen seuran alaikäisten pelaajien valmentaja suorittaa verkkokurssin. Suorittamiseen menee aikaa tunnin verran ja siitä saa sähköpostitse todistuksen. Suosittelemme myös lämpimästi, että joukkueenjohtajat ja huoltajat suorittavat verkkokurssin ja kurssi soveltuu hyvin myös vanhemmille.

Et ole yksin -verkkokoulutus