1-4 74 min Toni Sivonen
varoitus 84 min Hakim Hassanzahdu
varoitus 87 min Azad Morad
2-4 rp. 90 min Arkan Mohammadi

Redsin syyskierros oli kulunut nurmi tai tekonurmi pelejä pelatessa, mutta torstaina 10.9 oli vuorossa karu paluu hiekkakentän äärelle Huhtasuon ghetossa. Edellisen kerran Reds oli potkinut palloa hiekalla kesäkuun lopun JPS II murskajaisissa, mutta tällä kertaa vastaan piti tulla erityisesti hiekalla aivan eri kaliberin joukkue, joka oli kauden aikana muun muassa pelannut mielummin hiekalla kuin tekonurmella. Asiantuntijoiden piirissä ottelusta olikin veikkailtu selkeätä kotivoittoa.

Ulkona olevasta kelistä huolimatta ottelu oli Redsin kauden toiseksi viimeinen koitos. Näissä olosuhteissa olisi voinut hyvin pelata vielä toisen kierroksen sarjaa. Toisaalta tulevan lauantain saunaillan jälkeen pelaajien pelikunto seuraavien viikkojen aikana on vähintäänkin kyseenalainen. Itse pelissä Redsillä riitti panosta. Vähintään kuuden maalin voitolla olisi tarjolla ollut sarjan neljäs sija. Pienemmällä voitolla ja tasapelillä tarjolla oli sarjan viides sija ja yksi välitavoite eli Nousun edellä oleminen. Tappiolla tyytyminen olisi sijaan kuusi.

Heti pelin alussa, huhtasuolaisten raahautuessa vielä lähimmältä työkkäriltä kentälle, Reds iski. Saven hieno avaus alakerrasta löysi kärjessä kirmaavan, ja ensimmäistä saunailtaansa innolla odottavan, Juuson, joka nosti pomppupallon yli vastaantulleen maalivahdin. Reds jo kahden minuutin kohdalla 1-0 johtoon. Salama-alun jälkeen ottelu tasoittui ja kääntyi hiljalleen kotijoukkue FC Kurdistanille. FCK saikin muutaman maukkaan paikan viheltämättä jääneiden paitsioiden seurauksena, mutta joukkue tuntui olevan jopa Redsiä heikompi viimeistelemään. Muun muassa neljästä metristä maasta tyhjään maalin vedetty pallo saatiin nousemaan maalin yli.

Muuten melko rennolta vaikuttanut peli alkoi hiljalleen käydä kuumaksi FCK:laisten turhautuessa ja tuomarin esittäessä erikoisiakin vihellyksiä ja viheltämättä jättämisiä. Lopulta pelin ensimmäinen kortti nähtiin FCK:n jantterin jäädessä estämään vaparia. Tässä vaiheessa ottelua oli pelattu 25 minuuttia ja Reds oli jo päässyt paremmin peliin mukaan. Seuraava maali tuli kuitenkin kotijoukkueelle kauden toiseksi naurettavimmasta tilanteesta (PetPetin toinen maali se naurettavin). Noin kahden metrin paitsiosta läpi karannut FCK-kärki harhautti Juhon ja siirsi pallon tyhjään maaliin Redsin puolustuksen ihmetellessä hölmistyneenä. Kylmänviileästi pelanneet redsiläiset jättivät kuitenkin turhat huutelut pois ja keskittyivät itse peliin.

Seuraavaksi oli Redsin vuoro avata korttitili Jannen saadessa varoituksen selkään hyppäämisestä. Joskus noista lappua heilutellaan, mutta saman linjan mukaisesti tässä pelissä olisi pitänyt heittää ainakin viisi pelaajaa suihkuun. Hetkeä myöhemmin Save meinasi päästä maistamaan nyrkistä, mutta Saven fyysinen preesens säikäytti sen verran FCK:n jatkuvasti äänessä ollutta hyökkiä, että kaveri lopetti viime hetkellä nyrkin heiluttamisen. Onneksi seuraava pöytäkirjamerkintä oli maali, ja komea sellainen kuten niin moni Redsin pelaajakin. Antilan Ville oli siirtynyt päivystämään rangaistusalueen reunalle, jonne saikin alhaalta heitetyn roikkupallon. Ville pudotti pallon massiivisia rintalihaksiaan käyttäen pari metriä alempana olevalle kaimalleen. Santala kiitti ja laukoi ulkosyrjällä volleysta putoavan lehden aivan maalin nurkkaan. Reds 2-1 johtoon ehdottomasti yhdellä kauden komeimmista maaleista. Valitettavasti tilanteessa tolppaan hypännyt FCK-vahti loukkaantui hieman, mutta pystyi jatkamaan ottelua. Puoliajan loppuun Save palkittiin vielä varoituksella vastustajan oraalisesta kuumentamisesta. Korjaus: Valitettavasti edellinen hassun hauska lause ei pidä paikkaansa, vaan Save palkittiin kortilla laidan lähellä tapahtuneesta obstruktiosta. Olikohan tuo se tilanne, jonka jälkeen FCK:n pelaajan nyrkki alkoi heilua? Vain Kuningas tietää. Tauolle lukemissa 1-2.

Ensimmäinen puoliaika pysyi vielä kontrollissa, mutta toinen menikin täysin hulinaksi. Heti toisen puoliajan alkuun kotijoukkueen pelaajaa palkittiin varoituksella liian rääväästä suusta. Vain hetki tämän jälkeen kotijoukkue sai huudettua itselleen vähintäänkin kyseenalaisen rankun pallon osuttua Jeren kädellä peittämään kylkeen. Onneksi Juho on napsinut kovempienkin jengien pilkkuja eikä tälläkään kertaa kotijoukkueen vetäjällä ollut mitään mahdollisuuksia. Juhon ansiosta Redsiä ei rangaistu jo toistamiseen vääryydellä. Epäonnistunut rankku sai kotijoukkueen pelaajien kupolit pettämään lopullisesti ja loppu menikin varoessa nilkkoja ja saatanan homoksi haukkumista kuunnellessa. Jerekin meinasi joutua myllyjen uhriksi. Fair play.

Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin 65. minuutilla Tonin karattua puolittain vasemmalta. Suorastaan kliinisen viimeistelyn jälkeen pallo löytyi maalin oikeasta kulmasta ja taululle päivitettiin Redsin 3-1 johtolukemat. Vain kymmenen minuuttia myöhemmin sama mies rankaisi toistamiseen. Reds sai vaparin noin kahdeksastatoista metristä Antin jouduttua jyrän alle (Gibi loukkaantui ensimmäisellä puoliajalla). Ottelussa aikaisemmin kymmenen maalia täyteen saanutta Santalaa ei onneksi enää laitettu vetämään, vaan laukomaan tuli Toni rennosti vasurilla. Uskomaton veto löysi tiensä muurin yli maalin oikeaan yläkulmaan, 1-4. Tässä vaiheessa jopa kuuden maalin voitto ja neljäs sija sarjassa oli mahdollinen.

Ilmeisesti tällöin kotijoukkue menetti lopullisesti toivonsa ja keskittyi vain ajanpeluuseen ja lukemien pitämiseen säädyllisinä. Viimeisen 15 minuutin aikana peli ei ollut kertaakaan yli puolta minuuttia käynnissä kunnes tuli rike tai paitsio, jonka jälkeen seurasi minuutin katko, kun FCK:n pelaajat roiskaisivat pallon helvettiin ja huutelivat törkeyksiä tuomarille, vastustajille ja toisilleen. Vain ihmeen kaupalla lopussa ei kuitenkaan nähty kuin kaksi varoitusta kotijoukkueelle, vaikka parikin jo varoituksen omannutta pelaajaa olisi voinut passittaa ennenaikaiseen suihkuun. Yliajalla kotijoukkue sai lopulta kaunisteltua lukemia toisesta, tällä kertaa ansaitummasta, pilkusta. Tässäkin Juho oli hyvin mukana, mutta pallo meni 10 senttiä liian kulmaan. Heti aloituksesta karannutta Lastua ei kuitenkaan päästetty enää maalintekoon, vaan tuomari vihelsi pelin poikki lukemissa 2-4.

Näin Reds päätti kauden voittoon vähintäänkin värikkäissä merkeissä. Muuten melko tasottomassa pelissä Redsin esitys oli kypsä ja tällä kertaa viimeistelykin toimi. Erityisen hienoa oli se, että vierailijat eivät kuumentuneet kotijoukkueen jatkuvaan suunsoittoon. FCK:n joukkueessa oli ihan näppäriä ja vikkeliä pelureita, mutta joukkuepeli hyökkäys- ja puolustuspäässä ei ottanut alkuunkaan onnistuakseen. Kaiken kaikkiaan hyvä kauden päätöspeli, josta riittää löylyihin jutusteltavaa. Vähemmän yllättävää oli se, että Redsiltä varastettiin vaihtopenkin vierestä kaksi palloa ilmeisesti kotiyleisön toimesta. No ainakin yleisöä oli poikkeuksellisesti päälle 20. Vierailijoille ei sentään tarvinnut soittaa poliisisaattuetta takaisin sivistyksen pariin.

Sitten lyhyttä anal yysiä kaudesta. Syksy meni lopulta tuloksellisesti ihan mukavasti, sillä viimeiset viisi peliä olivat tappiottomia ja koko syyskierroksen saldo oli 4-2-1. Redsin lopullinen sijoitus on 5. Pisteitä kertyi 15:sta pelistä 27. Sarjan kaksi kärkijoukkuetta Säyri ja PaRi erottuivat muista porukoista yhtä selkeästi kuin sijoilla 3-6 olevat joukkueet. Redsin koko kauden saldo oli 8-3-4, joissa tappiot tulivat sijoilla 1,2,4 ja 6 oleville joukkueille. Mursumaisesti voidaankin todeta, että niille hävittiin joille pitikin.

Redsin maalikuninkuuden vei pyöreän kympin paukuttanut Santala. Toisena oli seitsemän viimeistellyt Toni S. Viimekauden ykköstykit Janne ja Juuso jatkavat samalla linjalla Juuson tehdessä saman verran ja Jannen maalin vähemmän kuin viime kaudella. Korttipörssin otti nimiinsä Save, vaikkei pelannut kuin puolissa peleistä. Lukemat olisivat voineet olla vielä komeammat jatkuvalla pelaamisella. Kaikkien pettymykseksi Lastu jäi ensimmäistä kertaa miesmuistiin ilman maaleja, mutta lohdutukseksi eivät muutkaan laiturit maaleilla juhlineet (Kona viimeisteli yhden pilkun ja yhden keskityksen). Saunaillassa sitten lisää analyysiä.

Saunaillan lämmittelyssä mukana: Juho, Juuso (maali), Antti, Janne (varoitus), Lastu (C), Henkka, Joni, Jere, Sivonen (2 maalia), Save (varoitus), Antila, Santala (maali), Bule, Jarkko ja Tomppa.