varoitus 41 min Jussi Kautela
0-1 48 min Juuso Lavonen
varoitus 74 min Jaakko Tuomisalo
1-1 90 min Ville Santala

Torstaina 20.8 oli Jyskän kenttä varattu paikallispeliä varten. Vastakkain asettuivat Vaajakoskella päämajaa pitävä FCV/Reds ja noin Kortepohjan seuduilta tuleva Harjun Potku, joka myös BETin kakkosena tunnetaan. Kotijoukkue lähti otteluun ennakkosuosikkina, kuten aina Jyskässä pelattavaan peliin. Auringon paistamisesta ja edellisessä FCV-pelissä suoritetusta markkinoinnista huolimatta kentälle ei kertynyt kuin yhdeksän hengen yleisömäärä. Ilmeisesti kotijoukkueen viime aikaisten heikkojen esitysten takia tyttöystävätkään eivät paikalle kehtaa enää tulla. Vierailijoilla oli kokoonpanossa sen verran monta forumistia, että käsite tyttöystävä on heille tuntematon.

Ennen ottelua harmia aiheutti tuomarin puuttuminen. Vielä kun vastustajalta kuultiin huhuja tuomarin olevan loukkaantunut, alkoi kylmä hiki nousta joukkueenjohdon otsalle. Lopulta Kervinen kuitenkin saapui paikalle hyvissä ajoin ja ottelu päästiin aloittamaan sovitun aikataulun mukaisesti. Ottelu alkoi sekavissa merkeissä ehkä pienoisessa Redsin hallinnassa. Hyvää jaksoa ei kuitenkaan pystytty hyödyntämään ja 10 minuutin kohdalla peli kääntyikin vierailijoille, jotka veivät peliä seuraavat 50 minuuttia.

Pelin alussa kumpikaan joukkue ei saanut mitään vaarallista aikaan ja ainoat tilanteet tulivat parista Potkulle rankkualueen rajalta tuomitusta vaparista. Toisessa näistä tilanteista oli pieni rika, mutta toisessa ei minkäänlaista. Kervisen pilli oli kuitenkin sen verran herkässä, että kuolevat joutsenet menivät tällä kertaa läpi. Toki Steven Seagalin tasoisilla näyttelijänlahjoilla on parempi pysyä päätoimessa kuin hakea uutta uraa näyttämöiltä. Eipä noista vapareista mitään lopulta tullut, mitä nyt yksi pomppasi yläriman päältä yli.

Noin 20 minuutin kohdalla oli Redsin vuoro iskeä. Jarkko pelattiin hienoon tekopaikkaan, mutta moke venyi tällä kertaa puolittaiseen torjuntaan. Jatkopalloon Tomi pääsi vielä kokeilemaan puolittain tyhjään maaliin sijoittaen pallon 30 senttiä ohi. Muuten Redsin peli sujui perinteiseen roisk-roisk tyyliin. Toki noin kolme kertaa enemmän liikkuneen vierasjoukkueen prässi vaikutti tähän ratkaisuun päätymistä. Lopulta ensimmäisen puoliajan ainoaksi pöytäkirjamerkinnäksi tuli Jussin suunsoitosta saama varoitus 41. peliminuutilla. Varoitus oli ansaittu, mutta niin oli myös palautteen antaminen tuomarille, sen verran herkästi pilli soi joka tilanteesta. Puoliajalle siis lukemissa 0-0.

Toinen puoliaika alkoi Potkun hallinnassa. Joukkue lähenteli Redsin maalia innokkaasti kuin 16-vuotias poika jokaista naista. 48 minuutin kohdalla vierailijat saivatkin ansaitun johtomaalin, 0-1. Maali syntyi noin 10 metriä boksin kulmasta annetusta vaparista jota seurasi kaksi pahaa merkkausvirhettä. Ensin Redsin pelaajat katsoivat pallon menevän päädystä yli, mutta Lastun vartioima vierailijoiden kaima sai jalan palloon vielä päätyviivalta. Maalin edessä Henkka päästi kaverin vielä puskemaan selkänsä takaa pallon helposti verkkoon. Kyseessä siis maali, jonka olisi voinut helposti välttääkin.

Maalin jälkeen peli alkoi siirtyä Redsin hallintaan, mutta seuraavana pallon pisti maaliin vierailijat. Maali oli lähes ensimmäisen kopio, kun noin 210 cm pitkä BETin edustuksesta lainattu Toni Kinnunen jatkoi pallon päällä maalin eteen mistä vierailijoiden toinen veijari jatkoi pelivälineen päällä maaliin. Tilanne oli kuitenkin selkeä paitsio, joten ottelua jatkettiin 0-1 lukemissa. Tässä vaiheessa Potkulta loppui kunto tai taktiikaksi otettiin oman maalin vartioiminen. Joka tapauksessa vierailijat passivoituivat ja Reds pääsi painamaan päälle kuin yleinen syyttäjä. Valitettavasti noin kymmenestä vedosta vain yksi meni maalia päin ja sekin suoraan moken syliin. Vierailijoiden sähäkältä vaikuttanutta mokea ei näin päästy aivan täysin testaamaan.

Kun maalinteko ei tuntunut onnistuvan päätti Jaakko lisätä Redsin pöytäkirjamerkintöjä ottamalla varoituksen. Jaakon silmissä taisi jokin sumeta hetkeksi, sillä sen verran törkeä oli vieraiden pelaajan aitaan lennättänyt taklaus. Ei näin. Pelin lopulla Reds jatkoi miesten nostamista ylös, mutta tulosta ei tuntunut tulevan. Penkillä ottelu oli jo luovutettu kunnes Ville ”vedin ehkä seitsemän kertaa ohi maalin” Santala tuli vasemmalta ja iski pallon vastustamattomasti maalin takanurkkaan. Lukemat 1-1. Yliaikaa pelattiin tuolloin kolmatta minuuttia. Yliaika oli kyllä ansaittu useiden suurempien katkojen takia. Heti seuraavasti tilanteesta Kona pääsi vielä puolittaiseen läpiajoon, mutta vain hyvä tuuri pelasti vierailijat täydelliseltä nöyryytykseltä. Näin peli päättyi tilanteisiin nähden ansaittuun 1-1 tulokseen. Huhujen mukaan Potkulta jätettiin pelissä rankku viheltämättä, mutta tuo oli varmaankin paikkaus ensimmäisellä puoliajalla aivan liian herkästi Potkulle vihelletyistä vapareista. Lopulta siis tuomioiden voidaan laskea olleen yhtä tasaiset kuin pelinkin.

Redsin peli näytti jälleen samalta kuralta kuin viime aikoina on tapana ollut. Erityisesti Jyskän muuttuminen aikaisempien kausien varmoista voitoista varmoiksi pistemenetyksiksi huolestuttaa. Ilmeisesti pre-seasonin hiekkareenit ovat tehneet tehtävänsä eikä joukkue enää osaa pelata aikaisemmilta kausilta tuttua koko Keski-Suomen kauneinta liikkuvaa lyhytsyöttöpeliä. Nyt kentällä on enemmän tai vähemmän roiskiva aneeminen lauma. Kaava on selkeä. Minuutit 0-30 roiskitaan palloa vastustajalle. Minuutit 30-60 ovat käännekohtia, jolloin palloa pelataan maassa ja paikkoja luodaan. Viimeinen puolituntinen on sitten joko paniikin omaista pakkohyökkäystä mikäli maaleja ei ole tullut tai vapautunutta rentoa ja taidokasta pelaamista mikäli maaleja on tullut.

Maalinteko on ollut se kirosana mikä on joukkuetta vaivannut kesätauon jälkeen. Mielenkiintoista on se, että siirtyminen yhdestä kärjestä kolmeen ei ole näkynyt hyökkäyspäässä ainakaan positiivisesti. Alakerran miehityksen vähentäminen on sen sijaan parantanut puolustuspelaamista. Tällä hetkellä pallo heitetään liian helposti roiskaisuna tai pistona hyökkäjille ja keskikentän, erityisesti laitureiden, tehtäväksi jää vain puolustuspeliin osallistuminen. Jotain kertoo varmasti se, että tällä kaudella yksikään laituri ei ole vielä tehnyt maalia. Väärinkäsitysten välttämiseksi lisätään nyt vielä, että kentällä tapahtuvat asiat eivät ole valmentajan laatiman taktiikan mukaisia. Tomppa on siis laatinut taktiikan oikein, mutta kentällä asiat eivät sen mukaan tapahdu. Suurin syy tähän taitaa olla liikkeen puutteesta johtuva syöttöpaikkoihin hakeutumisen puute mikä pakottaa pallollisen liian usein roiskaisuratkaisuun. No tällä kaudella on vielä kolme peliä aikaa reenata peliä ensi kautta silmällä pitäen. Ainakaan tuloksista ei pitäisi mitään paineita ottaa. Luottoa on, että huhti- ja toukokuussa pelattujen pelien rentous löytyy tällä kaudella vielä uudestaan.

Ottelussa mukana: Juho, Antti, Janne, Lastu (C), Henkka, Tomi, Jussi (varoitus), Jere, Jesse, Sivonen, Kona, Santala (maali), Antila, Tomppa, Jarkko, Jonne, Jaakko (varoitus) ja Roope.