Hugo Halonen jatkaa Vaajakoskella – myös omalle kasvatille Ruben Hongolle sopimus

Kevään kuluessa 18 vuotta täyttävä Ruben Honko on allekirjoittanut FC Vaajakosken kanssa yksivuotisen sopimuksen. Viime syksynä 19 vuotta täyttänyt Hugo Halonen on myöskin pistänyt nimensä tulevaa kesää koskevaan sopimuspaperiin, vaikka kysyntää oli muualtakin.

Honko viihtyy nurmella mieluiten laitahyökkääjän roolissa, mutta pystyy tarvittaessa pelaamaan myös laitapakkina. Aiempaa kokemusta löytyy hieman myös keskushyökkääjän paikalta. FCV oli hänelle luonnollinen valinta tulevan kauden seuraksi.

”FC Vaajakoski oli jo aikaisemmin tuttu seura sekä seuran hyvä taso niin pelaajanipultaan, treeniympäristöltään ja sarjatasoltaan. Liityn joukkueeseen totta kai erittäin hyvillä mielin, mutta sen lisäksi myös odottavaisesti siitä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.” – Ruben Honko

”Ruben on FCV:n kasvatti, jonka omin pelipaikka on laituri. Nopeus ja röyhkeys ratkaista tilanteet ovat ehdottomasti Rubenin vahvuuksia. Kun niitä ominaisuuksia kehitetään entisestään ja ymmärrys siitä, missä tilanteissa niitä käytetään, niin hänestä tulee todella vaarallinen. Lisäksi hänellä on urheilijan elämäntapa kunnossa, joka mahdollistaa huipun saavuttamisen.” – Päävalmentaja Antti Neuvonen

Parhaina ominaisuuksinaan jalkapalloilijana Honko pitää suoraviivaisuuttaan, fyysisyyttään, prässäämiskykyään sekä hyvää asennetta ja työmoraalia. Kuinka hänen futisuransa aikoinaan sai alkunsa?

”Menin noin 4-5 vuotiaana silloiseen Kortteliliigaan, olisikohan ollut Nappulaliigan tai Versoliigan nimellä ja sitä kautta tykästyin jalkapalloon. Aloitin ikäsarjajoukkueessa suurinpiirtein kuusivuotiaana FCV:n 06-ikäluokassa, josta aika nopeasti siirryin pelaamaan myös 05-ikäsarjajoukkueen mukana. Pelasin FCV:ssä 06-ikäluokan kanssa 13-vuotiaaksi asti, jonka jälkeen siirryin JJK:n 06-ikäluokan mukaan, jossa tuli pelattua D-, C- ja B-junioriottelut.” – Honko

Viime kaudella pelaaja edusti pääasiassa JJK:n P17-joukkuetta, mutta sai tulikasteensa myös aikuisten tasolla organisaation kolmosnipussa Nelosessa. Jo taakse jääneeseen vuoteensa Honko ei ole täysin tyytyväinen.

”Viime kausi ei mennyt aivan niin, kun mitä olisin halunnut. Kevätkierroksella tein ja syötin aika paljon maaleja, mutta sen jälkeen ei peliaikaa hirveämmin tullut ja emme päässeet SM-sarjaan, mikä oli kauden tavoite. Syyskierroksella jossain vaiheessa sain taas enemmän vastuuta ja loppukausi sujui omalta osaltani ihan hyvin maalipaikkoja luodessa.” – Honko

Nuoren pelaajan ikimuistoisin tapahtuma jalkapallouralla on todennäköisesti vielä edessäpäin. Tällä hetkellä se löytyy kuitenkin FC Vaajakosken 06-ikäisistä, kun joukkue aikoinaan pystyi kaatamaan Tampereen Välipäiväturnaukseksen finaalissa TPS:n ja valloitti nimiinsä koko turneen. Sen ohella pääsy Huuhkajaturnaukseen on ollut hieno ja mieleenpainuva kokemus.

Pienenä poikana Honko piti esikuvanaan argentiinalaista supertähteä Lionel Messiä, mutta myöhemmin esimerkiksi Arjen Robben ja Kylian Mbappe ovat nousseet hänen suosikeikseen.

”Varmaankin sen takia, koska he ovat nopeita ja tekevät paljon maaleja.” – Honko

Vapaa-ajallaan, kun futisharjoitukset tai koulu eivät paina päälle Honko tykkää kavereiden kanssa hengailusta, katukoriksen pelaamisesta, uinti- ja salikäynneistä sekä jalkapallon seuraamisesta.

Terveiset vaajakoskelaiselle yleisölle uudelta pelaajalta lähtevät tästä.

”Ihan ekaksikin minusta on tosi siistiä palata seuraan, odotan innolla tulevaa kautta ja toivon, että myös katsojat nauttii peleistä.

Ensi kesänä peleihin kannattaa tulla paikalla, koska peleissä on mukana uusia naamoja ja uusia kujeita sekä jokainen katsoja luo tunnelmaa peleihin ja auttaa joukkuetta voittamaan otteluita.” – Honko

Keskikentän taituri Hugo Halonen pelasi viime kesänä ensimmäisen kautensa FC Vaajakosken paidassa. Vahvat pallolliset taidot ja hyvän pelikäsityksen omaava pelaaja kellotti punavalkoisissa Kakkosen tulokaskaudellaan 23 ottelussa tasan 2000 peliminuuttia.

”Ensimmäinen kausi Vaajakoskella oli onnistunut joukkueelta ja itseltäni nousukarsintapelejä lukuun ottamatta. Neukan (Antti Neuvonen) ja staffin alaisuudessa oli hyvä ympäristö kehittymiselle.” – Hugo Halonen

”Hugo pelasi viime vuonna ensimmäisen kautensa FCV:ssä ja vakuutti sekä meidät että muut seurat omilla esityksillään. Hugo on nuori tasapainottava keskikentän keskustan pelaaja, jolla on hyvät ominaisuudet molempiin suuntiin. Sanat rauhallinen, määrätietoinen sekä analyyttinen kuvaavat häntä parhaiten. Seuraavalla kehitysaskeleella on enemmän johtamiseen liittyviä asioita, ja niitä pitää parantaa, jos ja kun hän haluaa saavuttaa oman huippunsa. Hienoa kuitenkin, että Hugo valitsi FCV:n, vaikka vaihtoehtoja oli tarjolla.” – Neuvonen

Komeetoissa ja JJK:ssa junioripolkunsa läpikäynyt Halonen suuntaa kohti ensi kesää luottavaisena.

”Jatkan joukkueessa hyvillä mielin ja odotan ensi kauden derbyjä ja muita tiukkoja pelejä.” – Halonen

Harjoitusottelut jatkuvat ensi viikonloppuna

FC Vaajakoski aloitti harjoituspelinsä jo joulukuussa lyöden tuolloin Komeetat murskaavin 7-0 -maalinumeroin. Toissa viikonvaihteessa joukkue kävi pelaamassa Joensuussa JIPPOn vieraana. Isännät rokottivat tylysti FCV:n virheistä ja hankkivat jo avauspuoliskolla viiden maalin etumatkan. Harjoitusmatsin päätöskympillä vaajakoskelaiset onnistuivat kaunistelemaan tulosta, kun Matti Liimatainen onnistui pilkulta ja vahvasti esiintynyt Antti Voutilainen laukoi tolpan kautta sisään loppulukemiksi 7-2.

Tulevana lauantaina FC Vaajakoski matkaa Tampereelle, missä se testaa talvikuntoaan paikallisen Ilveksen kakkosjoukkueen toimiessa isäntänä.