Pyry Friman ja Ali Taleb jatkosopimuksiin

Pyry Friman on mukana tilkitsemässä vaajakoskelaisten maalia myös kaudella 2020. Iältään parikymppiselle maalivahdille tuleva kausi on toinen FC Vaajakosken riveissä. Ennen Vaajakoskelle siirtymistään Friman ehti torjua palloja Kolmosessa sekä Villikettujen että JPS:n väreissä.

”Loistavaa päästä taas jatkamaan Vaajakoskella tekemistä, haastamaan itseään ja joukkueena valmistautumaan tulevaan kauteen. Mahtavaa päästä jo tässä vaiheessa vuotta isolle kentälle treenaamaan ja nauttimaan futiksesta. Joukkuehenki on todella hyvä ja treeneihin on aina mukava tulla kun tietää että kaikki antaa kaikkensa kentällä. Mahtavaa jengiä koko joukkue täynnä!”

Pyry Friman

Viime kaudella Friman otti vastuun vaajakoskelaisten maalinsuulla kesäkuun lopulla Ville Viljalan loukkaantumisen ajaksi ja pelasi kaiken kaikkiaan 11 peräkkäistä ottelua esittäen hyviä otteita.

Uransa ensimmäisen voiton Kakkosen tasolla maalivahti torjui heinäkuun lopulla Iisalmessa PK-37:n vieraana nollapelillä kauden viidennessä ottelussaan. Tästä käynnistyi myös seuralle historiallinen kymmenen pelin tappioton putki. Näissä otteluissa Friman oli tolppien välissä seitsemässä ensimmäisessä, joissa saldoksi kirjautui viisi voittoa ja kaksi tasapeliä.

”Viime kaudella Pyrylle aukesi paikka avauksessa Viljalan loukkaannuttua ja Friman hoiti ruutunsa erittäin hyvin. Pyry oli pelaaja, joka otti viime kauden aikana todella suuria kehitysaskeleita. Uskon ja toivon, että samankaltainen kehityskaari jatkuu myös ensi vuonna!”

Päävalmentaja Sami Okkonen

Kauden päätteeksi Friman palkittiin seuran vuoden tulokkaana. FCV:llä on nyt sopimukset kahden maalivahdin kanssa, kun Ville Viljala oli solminut joukkueen kanssa jatkosopimuksen jo aiemmin.

Myös Ali Taleb jatkaa FC Vaajakosken miehistössä. Hieman päälle kaksikymppinen keskikenttäpelaaja on viime vuosina kehittynyt kovin harppauksin ja tehnyt nousujohteista pelaajapolkua FCV:n alempien sarjojen joukkueista edustusjoukkueen vastuunkantajaksi.

”Olen innoissani uudesta kaudesta FCV:ssä”

Ali Taleb

Seuraava kausi tulee olemaan erittäin tunnollisena harjoittelijana tunnetun Talebin kolmas vaajakoskelaisten ykkösjoukkueessa. Vuonna 2018 pelaaja oli kentällä kuudessa kamppailussa kellottaen 180 peliminuuttia. Osan kyseisestä kaudesta Taleb pelasi Kolmosta Äänekosken Huimassa seurojen yhteistyösopimuksen myötä.

”Alin työmoraalia ja asennetta päivittäiseen tekemiseen täytyy arvostaa. Erittäin hyvä harjoittelija, jolla on monia hyviä ominaisuuksia. Nilkkavamma on pitänyt Alin sivussa loppusyksyn, mutta tammikuussa mies on jo täydessä pelikunnossa. Ensi vuoden tavoitteena Alin kohdalla on, että miehen taktista osaamista saadaan kehitettyä uudelle tasolle.”

Sami Okkonen

Edellisenä kesänä vastuu Kakkosessa kasvoi ja 13 ottelussa peliminuutteja kertyi 333. Tilille merkattiin yksi maaliin johtanut syöttö, kun Taleb oli vahvalla panoksellaan rakentamassa FCV:n loppuhetken voittomaalia Kajaanin Hakan vieraana kesäkuussa.

Kenttäpelaajien osalta FC Vaajakoskella on koossa tällä hetkellä sopimus 12 pelaajan kanssa.

Sopimuspelaajat 2020

 1. Ville Viljala
 2. Masa Malen
 3. Valtteri Lohi
 4. Toni Järvinen
 5. Aleksi Kaakinen
 6. Matias Kiesilä
 7. Teemu Roponen
 8. Toni Koskinen
 9. Santtu Laaksonen
 10. Peetu Lintinen
 11. Niilo Pirttinen
 12. Lari Liukkonen
 13. Ali Taleb
 14. Pyry Friman