Matias Sarlinille sopimus

Palloliitto ilmoitti tiistaina odotetusti, että myös Kakkosen kauden aloitus viivästyy korona- virustilanteen takia vähintään kesäkuun alkuun. Sarja pyritään kuitenkin pelaamaan kokonaan, vaikka pelimuotoon saattaakin tulla muutoksia. Otteluohjelma tullaan tekemään kokonaan uudestaan.

Kauteen valmistuva FC Vaajakoski on muiden seurojen tapaan harjoitustauolla, mutta joukkue vahvistuu kaikesta huolimatta.

Sopimuspelaajien määrä lisääntyy yhdellä uudella nimellä, kun seuran väreihin liittyy Matias Sarlin. Pelaajasopimuksia joukkueella on kasassa näin ollen yhteensä 21 kappaletta, jotka kattavat kolme maalivahtia ja 18 kenttäpelaajaa.

”Matiaksen asenne on tehnyt hyvän vaikutuksen. Jo lyhyessä ajassa hän on tuonut positiivisella ja motivoituneella persoonallaan paljon joukkueen toimintaan.

Sarlin esiintyi edukseen parissa pelaamassaan treenipelissä keskushyökkääjänä. Nyt hänellä on hyvä mahdollisuus kilpailla peliajasta ja näyttää osaamisensa, kunhan aikanaan taas treenikentälle päästään.”

Päävalmentaja Sami Okkonen

Sarlin on vuonna 1999 syntynyt pelaaja, jonka pelipaikkana urallaan on pääsääntöisesti ollut laitahyökkääjän rooli. Edelliset vuodet hän on edustanut Tampereen Ilvestä A-nuorten SM- karsinnoissa ja -sarjassa, sekä tupsukorvien kakkos- ja kolmosjoukkueita.

Aikuisten tasolla Sarlin on kasvattajaseurassaan saanut pelejä alleen Vitosessa vuonna 2016 ja kahtena seuraavana kautena Ilves/2 -ryhmässä Tampereen Kolmosessa. Heti ensimmäisessä ottelussaan tamperelaisten kakkosporukassa hattutempun Janakkalan Pallon verkkoon laukoneella Sarlinilla on kasassa 22 ottelua Ilveksen Kolmosen joukkueessa. Maaleja näissä on tehtynä kuusi ja lisäksi pelaaja on kolmen viime kauden aikana viimeistellyt yhdeksän osumaa Ilveksen A-nuorille.

Loppukaudesta 2019 Sarlin siirtyi JJK:n riveihin. Syyskuun puolivälissä peluri pääsi testaamaan osaamistaan jyväskyläisten edustuksessa Kolmosen kamppailussa Joensuussa SC Riverballin vieraana. Vaihdosta sisään pelin 17 viimeiselle minuutille tullut laituri ei ujostellut debyytissään, vaan avasi maalitilinsä oltuaan kentällä vain viitisen minuuttia.

”Hyvät filikset tehdystä sopimuksesta, enkä malta odottaa, että saadaan potkaistua Kakkosen kausi käyntiin.”

Matias Sarlin

Myös avausmaali vaajakoskelaisten paidassa nuorelta pelaajalta ehdittiin nähdä jo muutama viikko takaperin, kun Vehkahallissa pelatussa harjoitusottelussa FCV kukisti Kolmoseen viime syksynä nousun tehneen Komeetat 4-2 (1-2). Viimeisimmän maalin kyseisessä pelissä vastustajan verkkoon upotti juurikin Sarlin päästyään toisella puolikkaalla pelaamaan hyökkäyksen kärjessä.

Sopimuspelaajat 2020

 1. Ville Viljala
 2. Masa Malen
 3. Valtteri Lohi
 4. Toni Järvinen
 5. Aleksi Kaakinen
 6. Matias Kiesilä
 7. Teemu Roponen
 8. Toni Koskinen
 9. Santtu Laaksonen
 10. Peetu Lintinen
 11. Niilo Pirttinen
 12. Lari Liukkonen
 13. Ali Taleb
 14. Pyry Friman
 15. Niko Lohi
 16. Kimmo Huisman
 17. Tomi Karlstedt
 18. Saboor Salim
 19. Juuso Seuri
 20. Santtu Toivari
 21. Matias Sarlin