Maalitalkoot Pietarsaaressa päättyivät pistejakoon

FC Vaajakosken verkkoon ei oltu ennen tätä iltaa tehty kuin kerran yli yksi maali. Sunnuntaina JBK:n paineistus ja nopeat hyökkäykset olivat kuitenkin myrkkyä punavalkoisten puolustukselle, joka oli ajoittain pahasti myöhässä kotijoukkueen vastahyökkäyksissä. Tasapelipiste oli ehkäpä pettymys, mutta silti arvokas Kakkosen C-lohkon kärkikamppailussa, jota hallitsevat OLS, FC Vaajakoski ja KuPS Akatemia ovat nyt kaikki tasapisteissä.

JBK – FC Vaajakoski 4-4 (2-1)

12′ Benjamin Sandnäs 1-0
21′ Albin Björkskog 2-0
28′ Saboor Salim 2-1
47′ Rasmus Korkea-Aho rp. 3-1
71′ Matias Sarlin 3-2
76′ Matias Sarlin 3-3
81′ Matias Sarlin 3-4
84′ Rasmus Korkea-Aho 4-4

JBK tuli kotipeliinsä kovalla prässillä, mikä vähän yllätti meidät. Meidän olisi pitänyt paremmin hallita peliä, mutta vastustaja sai liikaa vastahyökkäyksiä. Toiselle jaksolla saatiin peli paremmin haltuun ja päästiin vielä johtoasemaan. Harmittavasti kuitenkin annettiin vielä yksi vastahyökkäys, mistä JBK pääsi tasoittamaan ottelun. Tappioasemasta nouseminen ja pelin kuvan muuttaminen toiselle jaksolle on ehdottomasti positiivisia asioita. Tää pitää nyt nollata ja keskittyä seuraavaan peliin.” – Päävalmentaja Antti Neuvonen

Ensimmäisen maalitilanteensa vieraat rakensivat vasemmalta puolelta viiden minuutin jälkeen Miska Verkon ja Antti Voutilaisen kautta, mutta Saboor Salim ei onnistunut viimeistelyssä lähietäisyydeltä.

Punavalkoisen vierasjoukkueen komennossa alkaneen ottelun avausosumasta vastasi lopulta JBK, kun 12. minuutilla Benjamin Sandnäs rynnisti FCV:n topparikaksikon välistä tekemään lukemiksi 1-0. Reilun kahdenkymmenen minuutin taiston jälkeen verkko heilahti vieraiden päässä jo toistamiseen. Nopean hyökkäyksen päätteeksi Albin Björkskog karkasi oikealta ja päätti irtiottonsa hallittuun viimeistelyyn.

Vajaan puolen tunnin kohdalla vaajakoskelaisten pallollinen ote tuotti kaivatun kavennuksen. Viljami Suihkosen ja Matias Sarlinin alustuksesta Salim pääsi maalin edestä tuikkaamaan pelivälineen vapaasti sisään. Hetkeä myöhemmin vieraille tarjoutui vapaapotku hyvästä paikasta, josta Lennart Voikarin yritys kiersi muurin ohi päätyen kuitenkin sivuverkon puolelle.

Tauolta kentälle palattiin JBK:n maalin johtoasemassa, jota kotijoukkue pääsi kasvattamaan heti toisen puoliskon alkajaisiksi. Pallo osui boksissa epäonnisesti Santeri Suutarin käteen ja Rasmus Korkea-Aho kävi tykittämässä pilkun varmasti verkkoon.

Kamppailun viimeisellä parikymppisellä käynnistyi Matias Sarlin -show, jonka aikana FC Vaajakosken kärkihyökkääjä takoi hattutempun kymmenessä minuutissa ja saatteli vieraat maalin johtoon. Ensin kapteeni puski kavennuksen Miska Verkon vapaapotkusta yläkulmaan ja ohjasi sen jälkeen Benno Hanslianin syötön sisään takakulmaan. Kolmannen maalinsa Sarlin taituroi harhautuksen jälkeen boksissa. Hattutemppu oli hyökkääjälle uran toinen Kakkosessa. Ensimmäinen syntyi vuonna 2020 ja sekin JBK:n verkkoon.

Vieraiden johto ei kestänyt kuitenkaan loppuun saakka, sillä päätöskympillä Korkea-Aho karkasi vielä maalintekoon ja viimeisteli illan loppunumeroiksi 4-4.

Seuraavana viikonloppuna FC Vaajakoski kohtaa Panda Areenalla kärkikamppailussa Oulun Luistinseuran. Se pelataanko lauantaina vai sunnuntaina on vielä kiinni Palloliiton päätöksistä.