Avaus:

Suonpää, Kekkonen, Veijonen, Ekmark, Kiiveri N, Savela, Reuna, Lohi, Pöyhönen, Karlstedt, Loutelamio

Penkillä:

Kiiveri T, Koskinen (Reuna 68 min), Muurikainen, Kiesilä (Loutelamio 87 min), Jokinen, Karppinen

Vaajakosken Stadion tarjoili lempeässä auringon paisteessa kiivaan kärkikamppailun, jossa pisteet jaettiin FC Vaajakosken loppuhetken maalilla.

Ottelu alkoi sinisissä pelanneen SC Kufu-98:n hallinnassa ja vierailijat rynnistivätkin kotijoukkueen maalille innokkaasti luoden muutaman vaarallisen tekopaikan, jotka kotijoukkueen onneksi viuhuivat maalipuiden ohi. Punaiset saivat nyt ensikertaa tällä kaudella kunnon vastuksen ja siihen ei ihan alusta asti oltu valmiita, vaan kotijoukkueelta meni puolisen tuntia päästäkseen pelin päälle. Saman verran aikaa, kuin Spielberg Jäppiseltä meni ennen peliä etsiessään reittiä katolle, jota ei koskaan löytynyt.  FC Vaajakoski sai hyviä paikkoja ja parhaimpana oli Juha ”Fööri” Veijosen ylärimalaukaus, josta pallo putosi maaliviivalle ja jonka jatkotilanne tuomittiin paitsioksi. Peli aaltoili päästä päähän jakson loppuun asti, mutta ilman maaleja, joten puoliajalle paineltiin kuulostelemaan lisäohjeita kiikareissa.

Toiselle puoliskolle vierasjoukkue otti isännän roolin ja jätti isännät ihmettelemään omaa liikettä tai sen puutetta. Tiukkojen pelien puute näkyi kotijoukkueen otteissa ja palloa ei laitettu liikkeelle, vaan peliväline tykästyi liiaksi punaiseen sukkaan. Sitä kautta vierailijat saivat painetta kotijoukkueen maalille ja vapaapotkun kolmestakympistä 63 minuutilla. KuFun vapari annettiin suoraan kohti FCV-vahti Jarkko ”Suomu” Suonpäätä, joka ei saanut palloa hyppysiinsä ja paikalle viiletti ensimmäisenä, isäntien puolustuksen seuratessa liiaksi vain katseella, sinipaitojen Harri Penttilä, joka toimitti pallon verkkoon laittaen Punaiset ensimmäistä kertaa tällä kaudella takaa-ajajan asemaan. Tuo asema ei maistunut isännille, vaan ihmettely kovasta vastustajasta jatkui. Päävalmentaja Mika Järvinen muokkasi pakkaa minkä kerkesi ja kesken vierailijoiden painostusta Punaiset saivatkin onnekkaasti pallon maalin mitä maukkaimpaan paikkaan, eli aivan ottelun loppuun. 85 minuutilla Punaisten puolustuksesta Tarkko ”Tare” Savela syötti ylöspäin pallon Joona ”Jones” Kekkoselle. Jones kisutteli kantapäällä pallon vaihdosta sisään tulleelle Toni ”Kossu” Koskiselle, joka jatkoi onnekkaasti pelivälineen keskellä odottaneelle Tomi” Tomppa” Karlstedtille. Tomppa hyökkäsi eteenpäin pallo jalassa siirtäen vastustajan pelaajan Ailan Kioskille mocca-kahville ja laukoi 25 metristä pallon harkitusti vastustajan topparin selän kautta keskelle maalia. Reilusti yli satapäinen katsojakunta riehaantui juhlimaan tasoitusta kuin maailmanmestaruutta. Ottelun loppu mentiin pilliin asti vieraiden luodessa painetta isäntien maalille FCV:n saaden muutaman vaarattoman vastahyökkäyksen ja näin kolmesta tarjolla olleesta pisteestä jaettiin yksi molemmille yhden jäädessä muiden hyödyksi.

SC KuFu-98 pelasi hyvin ja oli parempi joukkue luoden enemmän vaarallisempia tilanteita kuin isännät. Samoin pallon hallinta oli sinipaitaisten, joten ottelu jätti Punaisille lujasti treeniaiheita. FCV:n peliä kuvasti ylipelaaminen puolustustehtävissä, uskon puute omaan peliin ja kokemattomuus kovista peleistä.

FCV matkustaa seuraavaksi vieraaksi kotikentälleen, jossa Punaisten Pyhättöä isännöi FC Villiketut. Ottelu pelataan keskiviikkona 26.6. klo 19:00.