Kaksijakoinen ottelu OTP:n isäntänä päättyi pistejakoon

FC Vaajakoski – OTP 1-1 (0-1)
22′  Balogun Adebowale 0-1
61′ Antoine Lemarié rp. 1-1

Kauden yhdeksäskään yritys ei tuonut FC Vaajakoskelle kaivattua kotivoittoa, vaan Panda Areenalla päädyttiin tasatulokseen 1-1. Avauspuolikkaalla niskan päällä ollut OTP meni johtoon reilun 20 minuutin aikaan. Toista jaksoa vahvasti hallinneelta FCV:ltä Antoine Lemarié iski tasoituksen rangaistuspotkusta. Vaikkei kolmea pistettä irronnutkaan, oli yksi pinnakin tärkeä vankistamaan vaajakoskelaisten asemia.

Sateen kostuttamalla Panda Areenan nurmella ottelu käynnistyi vierailijoiden hienoisessa hallinnassa. Kuudennella minuutilla Michael Ibiyomi viritteli laukauksen, jonka kuitenkin FCV:n puolustuslinjasta peitti Niilo Pirttinen. Myös FC Vaajakoski sai hetkittäin otetta pelitapahtumista, mutta ensimmäisen parikymppisen aikana vaaralliset tilanteet puuttuivat molemmista päistä.

Pelikellon edettyä 22 minuutin paikkeille OTP rakenteli tuloksekkaan hyökkäyksen. Ibiyomi pääsi laukomaan rangaistusalueen rajalta. FCV-torjuja Severi Ikäheimon torjunnan jälkeisestä pallosta karat sisään lakaisi kovaan maalivireeseen päässyt nigerialaishyökkääjä Balogun Adebowale, joka liittyi joukkueen mukaan vasta hiljattain Kolmosen OPS:sta.

Johtomaalin jälkeen peli jatkui vahvasti OTP:n komennossa, mutta kotijoukkueen puolustus oli boksissa hereillä ja siivosi keskityspallot väljemmille vesille. Avausjakson lopulla punapaitaiset isännät pääsivät taas paremmin kiinni pallollisesta pelistä. FCV hyökkäsi terävästi 40 minuutin kohdalla. Antoine Lemarién yritys jäi kuitenkin pehmeäksi ja oululaismaalivahdilla Mikhail Ponomarenkolla oli helppo työ liimata pallo haltuunsa.

Tauolle lähdettiin vierasjoukkueen maalin johdossa. Ensimmäisen kolmevarttisen aikana FC Vaajakoski ei pystynyt aiheuttamaan kovinkaan suurta uhkaa vieraiden päähän. Parasta antia punaisten hyökkäyksissä olivat ensimmäistä kertaa avauskokoonpanossa olleen Matti Liimataisen sähäkät otteet.

Jälkimmäiselle puoliskolle FCV haki uutta energiaa vaihtamalla kentälle Dani Nurmen, KeuPan yhteistyöpelaajan Hugo Puertas Garcian ja Joona Röngän. Pelinhallinta siirtyikin selvästi kotijoukkueelle, kun vieraiden jalka ei liikkunut ykkösjakson tapaan.

Kamppailun 54. minuutilla Eduard Ciriacon terävästä syötöstä Puertas Garcialle avautui paikka, mutta veto hieman pienestä kulmasta pysähtyi Ponomarenkon torjuntaan. Tunnin kohdalla Janne Kuhmosen yritys osui OTP:n pelaajan käteen, josta seurauksena oli pilkku. Pallon taakse asettui Lemarié. Ranskalainen sivalsi tasoituksen 1-1 varmasti oikeaan kulmaan.

Hetkeä myöhemmin oululaisvieraat hyökkäsivät suoraviivaisesti. Oskari Haanpään vedon nappasi kiinni kuitenkin Ikäheimo. 78. minuutilla kotijoukkueelta Ciriaco pääsi laukomaan kulmapotkun jälkeen, mutta pallo päätyi oikealta ohi. Punaisten seuraavasta hyökkäyksestä Lemarié osui tolppaan. Lopussa FCV haki vielä vimmatusti voitto-osumaa. Sen tekemiseen tilaisuuksia ei kuitenkaan tarjoutunut, joten molemmille joukkueille käsiin jäi yksi piste.

Ensi viikon lauantaina FC Vaajakoski taistelee pisteistä Vaasassa lohkokakkosen VIFK:n vieraana. Seuraava kotiottelu on ohjelmassa sunnuntaina 18.9. Tuolloin vieraaksi tulee Närpes Kraft, joka kamppailee vielä pääsystään jatkopeleihin.