FCV matkasi Vaasaan VIFKin vieraaksi

Ottelu pelattiin upealla Hietalhden stadionilla mukavan kelin helliessä pelaajia. Vaajakoskelaisten pelillinen lukko on tällä hetkellä valtava ja VIFK korjasi sarjapisteet tylysti lukemin 5-0 (4-0).

Ottelu ei kerennyt vanheta kuin muutaman minuutin, kun VIFK sai kulmapotkun, jonka Artur Lemanowicz puski tylysti maaliin. Maalin jälkeen peli tasoittui ja molemmat joukkueet hyökkäsivät pirteästi. Lisää kylmää vettä tuli vaajakoskelaisten niskaan ottelun 27:llä minuutilla, kun Andreas Strandvall pääsi iskemään Jarkko Suonpään torjuman paluupallon maaliin. 2-0 maalin jälkeen FCV:n ote katosi ja VIFK pääsi myllyttämään hyökkäyksiä. Puolen tunnin pelin jälkeen Andreas Strandvall pelattiin oikealta yksin läpi ja tarkka laukaus takanurkkaan muutti lukemat taululle 3-0:ksi. Jakson loppupuolella vaajakoskelaisilla oli mahdollisuus kavennukseen, kun Jukka Kosonen pääsi oikeal laidalta alueelle. Valitettavasti laukaus painui sivuverkkoon. Juuri ennen taukoa VIFK lisäsi FCV:n tuskaa. Farfan Omar karkasi puolustukselta ja viimeisteli varmasti 4-0 taukolukemat.

Toinen jakso jatkui VIFKin terävillä hyökkäyksillä, mutta Suomu torjui muutamaan otteeseen komeasti ja piti lukemina 4-0. Loppulukemat 5-0 syntyi, kun Andreas Strandvall iski hattutempun. Noin 25 metristä lähtenyt komea vapaapotku tavoitti takanurkan. Loppu oli kosmeettista pelailua. Vaasalaiset saivat kuitenkin rakennettua muutamia hyviä maalipaikkoja, jotka Suomu kuitenkin onnistui torjumaan. Näin lukemat eivät kasvaneet suuremmiksi. FCV:ssä debytoi Markus Kärkkäinen, joka pelasi ensimmäiset viralliset minuutit edustusjoukkueessa.

FC Vaajakoski: Jarkko Suonpää, Kimmo Tolvanen, Joonas Laaksonen, Kerkko Huhtanen, Mikko Pietilä (37′ Tarkko Savela), Niko Kiiveri, Otto Piili (85′ Markus Kärkkäinen), Niko Leppänen, Jere Keskinen, Jukka Kosonen (73′ Arttu Hokkanen), Tomi Karlstedt.