Edustusjoukkueen valmentajat esittelyssä: Fysiikkavalmentaja Henri Qvickström

FC Vaajakosken fysiikkavalmentajana aloittava Henri Qvickström sai futiskipinän noin viiden vuoden iässä Ranskan MM-kisoista vuonna 1998. Pelaaminen alkoi hänen isänsä valmentamassa jengissä Vantaan Jalkapalloseurassa kaudella 1999. Pelaajauran huippuhetket olivat pikkupoikana cup-muotoisten turnausten tunnekuohut. Pelaaminen päättyi kilpatasolla loukkaantumiseen Bulgarian leirillä 13-vuotiaana ja kilpajoukkueisiin paluu onkin tapahtunut taustojen puolella.

Henri Qvickström

Qvickström on pelannut salibandya pääsarjatasolla ja kuulunut olympiakomitean rahoittamaan huippu-urheilijaohjelmaan, joka käytännössä tarkoitti ohjattua aamuharjoittelua maajoukkuevalmentajien ja -pelaajien kanssa.

Fysiikkavalmennusta ja urheilufysioterapiaa kohtaan hänen kiinnostuksensa lähti monen muun fysion tapaan loukkaantumisista omalla jalkapallourallaan.

”Mielestäni muiden virheistä oppiminen on tehokkainta, jottei tarvitse itse astua samaan naulaan, kuin muut! Haluan siis ohjata muut välttämään omat kompastuskiveni urheilijana.”

Qvickström aloitti valmentaminen junioreissa jo 2011 ja siitä lähtien valmennustyö on ollut osa häntä. Merkittävimpänä saavutuksenaan Henri pitää HIFK:n kanssa kokemaa liiganousua kaudella 2018. Viime vuonna hän teki työharjoittelun KIHU:lla ja yhteistyö JyPK:n kanssa vahvisti fiilistä, että motivoituneille urheilijoille olisi paljon annettavaa.

”Itselläni lähtee nyt vasta toinen kausi futiksen taustoissa miesten joukkueessa, mutta eiköhän pidetä sarjavoittojen % sadassa!”

Qvickström opiskelee päävalmentaja Sami Okkosen kanssa samaa tieteenalaa liikunnalla, jossa piirit ovat pienet. Projektin alku Henkan liittymisestä FCV:n valmennusryhmään lähti Ravintola Ilokivestä, jossa liemeä on keitelty viime vuoden puolelta alkaen. Qvickström tuntee hyvin Samin oman pelityylin, sillä hän on nähnyt aikoinaan Stadissa monta numero kympin matsia. Samin kysyessä tiimiin Henrin ei tarvinnut kauaa asiaa miettiä. Roolista fysiikkavalmentajana ja fysioterapeuttina päästiin nopeasti yhteisymmärrykseen. Edustuksen lisäksi Qvickström auttaa joukkueen A-junioreita, joiden hän toivoo nousevan pian haastamaan kokeneemmat pelimiehet avauspaikoista.

”Tavoitteenani on pitää jätkät ehjänä, mutta mahdollisimman hyvässä fyysisessä latingissa!”

Henkasta on hienoa olla mukana kunnianhimoisessa ja eteenpäin menevässä edustusjoukkueessa, jossa satsataan valmennukseen. Monella kakkosen joukkueella on jo omat fyysisen puolen valmentajat, joten hänestä on tärkeää, ettei kaikki ole enää Samin harteilla. Qvickströmin mukaan joukkueessa on joka päivä eteenpäin meneviä nuoria pelaajia ja tähän sarjaan liiankin hyviä, hieman kokeneempia pelaajia. Tällä yhdistelmällä hän uskoo FC Vaajakoskella olevan mahdollisuudet mihin vain.

”Toivottavasti saadaan katsomot kesällä turvallisesti auki, jotta fanit näkevät entistä vahvemman FCV:n!”