Edustusjoukkueen taustoilla muutoksia ⎯ Järvisen avuksi kaksi uutta valmentajaa

Petri Kuhmonen ja Anssi Viren ovat uudet tulokkaat FC Vaajakosken edustusjoukkueen valmennustiimissä jalkapallokaudelle 2018.

Päävalmentajana jatkaa jo kuudetta kauttaan Mika Järvinen ja joukkueenjohtajana ahertaa edelleen suurella FCV-sydämellä Aila Jaiteh.

Kuhmosen pelaajauralta löytyvät mm. seurat JyP-77, Huima, Koparit, KuPS ja JJK, joista kahdessa viimeksi mainitussa hän pelasi ennen vuosituhannen vaihtumista kuusi kautta Ykköstä. Huikeat 306 liigaottelua urallaan FC Kuusysissä, PK-35:ssä, FC Jokereissa, FC Lahdessa, FC Hämeenlinnassa, FC KooTeePeessä ja JJK:ssa urakoinut Viren on tuttu vaajakoskelaisille jo entuudestaan, sillä hän kantoi FCV:n värejä Kakkosessa kausina 2015 ja 2016, kun Järvinen onnistui houkuttelemaan jo uransa päättäneen lahtelaiskasvatin takaisin viheriölle.

Viidenkympin villityksen kourissa painiskelevat Järvinen ja Kuhmonen ovat pelikavereita jo nuoruusvuosiltaan ja ikäeroa heillä on kaksi päivää. Ystävykset valmensivat useita vuosia 2000-luvulla JJK:n kahta eniten laadukkaita nykypelaajia Suomen jalkapallokartalle tuottanutta ikäluokkaa, Järvinen 95-syntyneitä ja Kuhmonen 94-syntyneitä. Valmennuskolmikon ”kuopus” Viren on hankkinut valmennuspuolelta kokemusta JJK:n 07-ikäluokan valmentajana ja aloittaa ensi kuussa UEFA B-valmentajakoulutuksessa.

”Pete ja Vinssi tuovat hurjan määrän kokemusta ja ennen kaikkea pelin ydintä ymmärtäviä silmäpareja avukseni. Uskon, että me pystymme valmennuskolmikkona haastamaan ja kehittämään positiivisessa mielessä myös toisiamme. Pelaajille kolmella silmäparilla on myös rutkasti annettavaa. Tästä on hyvä lähteä siirtämään ajatuksia toden teolla kohti ensi kautta ja eiköhän me aloiteta yhteinen taipaleemme lähiaikoina saunan lauteilta pienimuotoisella aivoriihellä”, toteaa Järvinen arvoituksellisesti.

Kuhmoselle ja Virenille alkava valmennuspesti on ensimmäinen miesten tasolla.