Vuosikymmenen maali

Äänestä ja voita!

FC Vaajakosken vuosikymmenen maali -kilpailuun on valittu kymmenen osumaa vuosilta 2010-2019. Täyttämällä yhteystietolomakkeen osallistut arvontaan, jossa on palkintona FCV-tuotteita, pääsylippuja, kausikortteja ja Bistro Deeverin lounaslahjakortteja.

Tue meitä!

Osta kausikortti (vain 39€!) tai tilaa seuratuotteita seurakaupasta!
Muista myös ilmoittaa lapsesi mukaan kesäleirille ja Kortteliliigaan!

[poll id=”2″]

#1 Kalle Kautto

FC Vaajakoski pelasi historiansa viidennen kauden Kakkosen sarjatasolla 2010. Tasaisessa C-lohkon keskikastissa joukkue sijottui lopulta yhdeksänneksi, eikä viides tilakaan jäänyt kuin vain neljän pisteen päähän. Kalle Kauttoa tituleerattin vuosikymmenen alun kausilla vaajakoskelaisten keskikentän moottoriksi. Tässä maalissa on näyte täydellisestä vapaapotkusta pallon kiertäessä muurin yli lähes millintarkasti vasempaan etuylänurkkaan. Tasoittava maali syntyi Vaasassa FC Kiiston vieraana aivan ottelun loppuhetkillä.

#2 Kalle Kautto

Vuosi 2010 oli Kalle Kautolle yhtä juhlaa Vaasan Hietalahden nurmella. Yhteensä viidesti kauden aikana osuneen tehokkaan keskikenttäpelaajan huikean volleyn edessä VIFK:n maalivahti on täysin voimaton.

#3 Peetu Lintinen

Kesällä 2014 FCV pelasi Itä- ja Keski-Suomen Kolmosta marssien ylivoimaisilla otteillaan sarjatasoa ylemmäs. 18 ottelussa joukkue ei jäänyt kertaakaan ilman pisteitä ja tasapelejäkin tilastoihin kertyi ainoastaan yksi. Peetu Lintiselle kyseinen kausi oli ensimmäinen vaajakoskelaisnipussa. Nykyinen päävalmentaja Sami Okkonen on kuvaillut laitahyökkääjää näin: ”Hänellä on poikkeuksellinen kyky ottaa pallo haltuun pienessä tilassa ja vaikeista asennoista ja siten luoda aikaa ja tilaa itselleen.” Maali vajaan kuuden vuoden takaa Warkaus JK:n verkkoon kertoo samaa kieltä ja puhukoon puolestaan.

#4 Kimmo Huisman

Eletään edelleen vuotta 2014, jolta löytyy toinenkin erittäin hieno viimeistely. Asialla on tällä kertaa nykyään jo 12. peräkkäistä kautta FC Vaajakosken riveissä ”aloitteleva” Kimmo Huisman. Kokeneen ja vahvasti hyökkäyksiä tukevan keskikentän pelaajan kanuuna keskiviivan takaa suuntautuu tarkasti BET:n maalin yläriman alle Viitaniemen syyskuisessa illassa. Tämä osumahan on ehditty äänestää jo tuolloimmin kauden komeimmaksi FCV- maaliksi 2014.

#5 Papy Nkunda

Eipä kahta ilman kolmatta! Kolmosen kaudelta 2014 löytyy vielä kolmaskin ehdokas tähän kisaan. Pääosassa on tällä kertaa Ruandan maajoukkuettakin edustamaan päässyt Papy Nkunda. Keskikentän pelaajan taidokasta haltuunottoa ja viimeistelyä saksipotkulla Äänekosken Huimaa vastaan päästiin todistamaan kyseisen kauden viimeisessä kotiottelussa, joka päättyi isäntien murskavoittoon 9-0. Nkunda ehti lyhyen FCV-uransa aikana tehdä vain yhden maalin virallisissa peleissä, mutta se oli sitten sitäkin komeampi.

#6 Tomi Karlstedt

Mitäpä olisi FCV:n Vuosikymmenen maali -äänestys ilman seuraikonin osumaa? Tomi Karlstedt on punapaitojen edustuksessa kolmella eri vuosikymmenellä pommittanut yli 200 häkkiä, joista noin 90 on syntynyt Kakkosessa. Vaajakosken taival kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla A -lohkossa 2016 ei kuitenkaan edennyt toivotulla tavalla, vaan sijoittuminen toiseksi viimeiseksi tiesi putoamista sarjapykälää alemmaksi. Hyviäkin hetkiä kauteen toki mahtui ja yksi niistä oli ”Tompan” maailmanluokan puskusijoitus kotikentällä yläristikon kautta maalin perukoille Kouvolan Susia vastaan. Olisiko kyseessä jopa komein koko seurahistorian aikana päällä tehty osuma, yksi komeimmista vähintään.

#7 Matias Kiesilä

Kaudella 2017 FC Vaajakoski pelasi väkevän kauden Kolmosessa, eikä joukkueen tilille kirjattu kuin yksi tappio. Tämäkään ei kuitenkaan riittänyt nousuun saakka joensuulaisen Jipon oltua vielä piirun verran parempi ja päästyä juhlimaan lohkovoittoa. Toki myöhemmin myös FCV:lle avautui paikka Kakkosesta täydennysmenettelyn tuloksena. Pitkään vaajakoskelaisia edustanut Matias Kiesilä on totuttu näkemään lähinnä keskikentän keskustassa, mutta aina kaikkensa kentällä antavalta pelaajalta luonnistuu myös hyökkäyspään rooli. Paikallisottelussa FC Blackbirdiä vastaan Kiesilältä nähtiin ”tehokasta” pelin katkomista. Mustarastaiden hyökkäykseen lähtö pysähtyy heti alkuunsa, kun ”Kiesi” lakaisee pallon kaukovedolla vastustamattomasti sisään ylärimaa hipoen.

#8 Santtu Laaksonen

2018 Vaajakoskella päästiin jälleen todistamaan Kakkosen tason futista. Kevään ensimmäiset pelit sujuivat erinomaisesti, mutta synkkä kesäpuolisko sysäsi punapaitaisen joukkueen taas putoamiskuilun partaalle. Lopulta FCV:n sijoitukseksi muodostui kymmenes tila. Putoamista ei kuitenkaan tarvinnut harmitella paria vuorokautta kauempaa, sillä nopeasti tuli tieto, että Itä- ja Keski-Suomen Kolmosen kärkijoukkueilla nousuhalukkuutta ei ole. Näin vaajakoskelaisten paikka Kakkosessa myös seuraavaksi kaudeksi oli kulisseissa kuitattu. Santtu Laaksonen on jo vuosikausien ajan lukeutunut FC Vaajakosken luottopelaajiin. Esimerkillisenä tunnetun ja viime kaudella kapteenin nauhaa kantaneen ”Sanen” vahvuudet ovat keskikentän puolustuspelissä, mutta uran varrelle on mahtunut myös komeita maaleja. Yksi niistä on tässä. MYPA-puolustajan purku päätyy Laaksoselle, joka laittaa napsut kohdilleen ja lataa armottoman tykin myllykoskelaisten maalin oikeaan takayläkulmaan.

#9 Topi Järvinen

Vuosikymmenen maali -äänestyksen toisesta saksipotkuosumasta vastaa Topi Järvinen. Nuorten maajoukkueitakin kiertänyt jyväskyläläiskasvatti oli FCV:n toissa kauden paras maalintekijä osuttuaan verkkoon yhteensä yhdeksän kertaa. Kotiottelussa Vaajakoskella JäPS:iä vastaan tehtyä maalia edeltää kaunis lyhytsyöttökombinaatio, joka lopulta tavoittaa Järvisen maalialueelta. Monipuolinen hyökkääjä taittaa pelivälineen näyttävästi vierasjoukkueen nuottaan.

#10 Valtteri Lohi

Viime kaudella Kakkosessa FC Vaajakoski saavutti seurahistoriansa parhaan sijoituksen C-lohkon viidentenä. Kevätjaksolla oli vielä vaikeaa, kun ryhmä joutui painimaan melkoisen loukkaantumissuman kanssa. Kesän alkaessa kääntyä syksyksi nähtiin kuitenkin upea käänne. Viimeisessä kymmenessä ottelussaan FCV napsi kahdeksan voittoa kahden tasapelin kera. Erityisesti hyökkääminen oli äärettömän tehokasta ja maaleja mätettiin leveältä rintamalta. Tulokaskautensa Vaajakoskella ja yleensäkin Kakkosen tasolla pelannut Valtteri Lohi onnistui heti vakuuttamaan otteillaan ja kantoi isoa vastuuta kentällä. Rovaniemen Palloseuran kakkosjoukkueen vieraana ”Valtsu” tekee sisäsyrjällään tuhoisaa jälkeä pommittaessaan pallon ylähirren kautta maaliviivan paremmalle puolelle.