Voittoputki venyi Kuopiossa

KuFu98 – FC Vaajakoski 0-2 (0-0)

47. Lari Liukkonen 0-1
55. Saku Leppänen 0-2

FC Vaajakoski vei niin kentällä kuin myös katsomossa. Toisen puoliskon maaleilla vierasjoukkueelle irtosi kolmas peräkkäinen voitto ja neljän hengen kannattajaporukka piti mukavasti ääntä lehtereiden puolella.

Ottelu noudatteli pitkälti samaa kaavaa kuin vaajakoskelaisten viime viikonlopun koitos kotikentällä GBK:ta vastaan. Avausjaksolla keskikentän pelaaminen oli molemmilta tiivistä, eikä kunnollisia maalipaikkoja ollut tarjolla kumpaankaan päätyyn. Vierasjoukkueelta Niko Lohi väläytteli pariin otteeseen osaamistaan kuskaamalla pallon terävästi hyökkäykseen, mutta lopulta näistäkin tilanteet kuihtuivat kasaan.

Tauolla FCV oli kuitenkin keksinyt lääkkeet kuopiolaisia vastaan. Toista puoliaikaa ehdittiin pelata vain pari minuuttia, kun Niko Lohi katkaisi kotijoukkueen pelinrakentelun ja käynnisti nopean vastaiskun. Saku Leppäsen ja Peetu Lintisen toimesta pallo pelattiin laukaisusektorille Lari Liukkoselle, joka kiskaisi varmasti iltapäivän avausmaalin. Näyttävä oli myös punapaitojen toinen osuma vain hetkeä myöhemmin. Ville Viljala avasi pitkällä maalipotkulla. Peliväline kiersi useamman pelaajan näppärien syöttöjen kautta Valtteri Lohelle, jonka tarkka tarjoilu tavoitti maalin edustalta Saku Leppäsen. Kahden maalin johtoasemissa peli pysyi varsin hyvin FC Vaajakosken hallussa, eikä KuFu päässyt haastamaan kunnolla vierailijoiden alakertaa.

Liukkoselle maali oli kauden toinen ja Leppäselle kolmas. Viljalalle kirjattiin nollapeli kolmatta kertaa tänä vuonna. Voitto kasvatti vaajakoskelaisten pistemäärän 24:ään ja sarjataulukossa sijoitus kohentui viidenneksi. Kentän parhaina pelaajina palkittiin keltamustalta kotijoukkueelta U18-maajoukkueryhmään lukeutuva maalivahti Hemmo Riihimäki ja punaisilta Saku Leppänen. FCV:llä sarjaohjelmassa on jäljellä enää vierasottelu lauantaina 7.11.2020 Vaasassa VIFK:n vieraana.

FC Vaajakosken aloituskokoonpano

2 Aleksi Kaakinen
6 Santtu Laaksonen C
10 Valtteri Lohi
13 Peetu Lintinen
14 Ville Viljala
16 Saku Leppänen
19 Toni Koskinen
20 Tomi Karlstedt
25 Niko Lohi
28 Lari Liukkonen
33 Matias Sarlin

Vaihtopelaajat

4 Abenezer Eloranta
8 Toni Järvinen
11 Saboor Salim
12 Pyry Friman
22 Teemu Roponen

Vaihdot

72. Toni Koskinen (ulos) – Teemu Roponen (sisään)
74. Valtteri Lohi (ulos) – Saboor Salim (sisään)
88. Matias Sarlin (ulos) – Abenezer Eloranta (sisään)