Voitto viime hetkellä viimeisessä kotiottelussa

FC Vaajakoski – VIFK 1-0 (0-0)
90+3′ Niko Lohi rp. 1-0

Viitaniemen tekonurmella pelatusta vuoden viimeisestä kotiottelustaan FC Vaajakoski onnistui kuin onnistuikin lopulta ottamaan kolme pistettä. Ensimmäinen puoliaika ei vielä maaleja tarjonnut, vaikka punaisilla olikin varsin hyvä pallollinen ote aivan jakson alku- ja loppuminuutteja lukuun ottamatta.

Ensimmäinen tilaisuus kotijoukkueelle avautui 18 minuutin paikkeilla, kun Julius Järvinen irrotti terävällä syötöllään tekopaikkaan Peetu Lintisen. Vaasa IFK:n kanadalaistorjuja Jared Maloney ei ollut kuitenkaan tällä kertaa yllätettävissä, vaan venytti jalallaan upean torjunnan. Vahvin vaihe pelillisesti FCV:llä oli puoliskon keskivaiheilla ja vieraat joutuivat muutamissa tilanteissa käyttämään varsin koviakin otteita. Santtu Laaksosen pitkästä avauksesta maalintekoa pääsivät kokeilemaan ensin Antoine Lemarié ja jatkopaikasta Toni Järvinen, mutta vieraiden maalivahti ja puolustus selvittivät vaivoin tilanteet.

Kakkosjakso tarjosi joukkueiden välillä tasapaksua ja melko rikkonaista puurtamista. FC Vaajakoski ei tahtonut löytää syöttösuuntia ja kunnollinen pallokontrolli löytyi vasta loppuhetkillä vaasalaisten alkaessa väsähtää. Raju tuuli ja ajoittainen kaatosade tekivät olosuhteista haastavat. Parhaat tekopaikat kotijoukkueelle syntyivät erikoistilanteista. 55. minuutilla Niko Lohi pääsi laukomaan vapaapotkua reilusta 20 metristä, mutta pallon lento pysähtyi kuitenkin VIFK-muuriin. Lintisen vasemmalta 78. minuutilla lähettämästä vaparista kapteeni Masa Malen pääsi kokeilemaan hyvästä paikasta, mutta tykitys suuntautui maalin yli päätyaitoihin.

Kakkosen C-lohkon kauden parhaisiin vierasjoukkueisiin lukeutuva VIFK teki FCV:n iltapäivän urakasta haastavan, mutta lopulta kova yrittäminen toi kuitenkin palkinnon isännille. Punapaitoja viimeistä kertaa kotiottelussa vetänyt Sami Okkonen tsemppasi komennettaviaan kentän laidalta kovalla otteella. Lisäajalla ensimmäinen maalipaikka oli tarjolla Abenezer Elorannalle, jonka veto viuhui kuitenkin ohi vasemman tolpan juuresta. Hetkeä myöhemmin Laaksosta rikottiin rangaistusalueella pilkun arvoisesti. Pallon taakse asettui valtavan työmäärän keskikentän roolissa tehnyt Lohi. ”Peken” viimeistely oli hallittu ja FC Vaajakosken kauden viides kotivoitto varmistettu.

FC Vaajakoski päättää kautensa ensi viikon sunnuntaina OTP:n vieraana. Luvassa onkin erittäin mielenkiintoinen ottelu, sillä joukkueet ovat sijoilla neljä ja viisi kahden pisteen sisällä toisistaan. Nelospaikkaa hallussaan pitävälle FCV:lle tasapeli riittäisi varmistamaan seurahistorian parhaan sijoituksen Kakkosessa, joka oli myös tulostavoite tähän kauteen lähdettäessä.

FC Vaajakosken kokoonpano:
2 Aleksi Kaakinen
3 Masa Malen C
6 Santtu Laaksonen
8 Toni Järvinen → 33 Matias Sarlin 62′
10 Julius Järvinen
13 Peetu Lintinen
14 Ville Viljala MV
19 Toni Koskinen → 15 Niilo Pirttinen 62′
26 Eetu Kuusrainen → 28 Lari Liukkonen 86′
29 Niko Lohi
32 Antoine Lemarié → 4 Abenezer Eloranta 34′