Voitto Vaasasta

VIFK – FC Vaajakoski 1-2 (0-1)
10′ Antoine Lemarié 0-1
48′ Antoine Lemarié 0-2
73′ Lubunga Etoka 1-2

FC Vaajakoski teki voitokkaan vierailun Vaasaan, josta kolme pistettä irtosi mukaan 1-2 -tuloksella. Pisteiden myötä Vaajakoski kipusi sarjataulukossa hienosti kolmanneksi heti SJK Akatemian ja OTP:n kantaan.

Ottelu alkoi vierasjoukkueen vahvassa hallinnassa ja pallonhallinta pysyi punaisilla koko ensimmäisen jakson ja alun toisesta puoliajasta. Vierasjoukkueen sankari torstai-iltana oli Antoine Lemarié. Toisen ottelunsa puna-asuisissa pelannut ja ensimmäistä kertaa avauksessa ollut ranskalainen onnistui maalinteossa molempien jaksojen alussa. Vasa IFK:n kavennus näki päivänvalon vaihdosta kentälle tulleen Lubunga Etokan toimesta parikymmentä minuuttia ennen päätöstä. Maalia seuranneina hetkinä ja lisäajalla kotijoukkue pystyi vielä muodostamaan hyökkäyspään uhkaa, mutta FCV puolusti taistellen ja välttyi lisätakaiskuilta. 

”Tiesimme, että vastaan tulee suoraviivainen ja erittäin kova kaksinkamppailujoukkue ja sitä myös saimme. Jaksoittain pelasimme kauden parasta peliä ja loimme maukkaita maalipaikkoja, erityisesti ensimmäisellä puoliajalla. Toisella jaksolla meidän olisi pitäny tappaa peli 2-0 tilanteessa parista avopaikasta 3-0:n, mutta sen sijaan kaveri sai kavennuksen ja sitä myötä viimeiset 15 minuuttia meni varsin vaikeaksi.

Lopulta tänään parempi jalkapallojoukkue kuitenkin voitti pelin ja vaikealta vierasreissulta pisteet kyllä maistuvat hyvältä.”
– Sami Okkonen

Seuraavan kerran FC Vaajakoski pääsee tositoimiin jo sunnuntaina kotikentällään. Silloin jännittävään kierroksen kärkiotteluun vastustajaksi saapuu OTP Oulusta.

FC Vaajakosken kokoonpano

2 Aleksi Kaakinen
3 Masa Malen C
6 Santtu Laaksonen
8 Toni Järvinen → 33 Matias Sarlin 72′
10 Julius Järvinen
11 Saboor Salim → 13 Peetu Lintinen 63′
14 Ville Viljala MV
18 Ville Teräsranta
23 Johannes Nykänen → 20 Tomi Karlstedt 63′
26 Eetu Kuusrainen → 28 Lari Liukkonen 72′
32 Antoine Lemarié → 19 Toni Koskinen 87′