Voikar vahvistaa puolustusta, Teemu Roponen jatkaa

FC Vaajakoski on tehnyt kaksivuotisen pelaajasopimuksen Lennart Voikarin kanssa. Sekä Suomen että Viron kansalaisuuden omaava 26-vuotias toppari on pelannut koko uransa ajan Suomessa ja hänellä on jo entuudestaan kokemusta myös Kakkosesta yhden kauden verran.

Kausikortit myynnissä – tue ja tilaa omasi nyt!

”Muutin töiden perässä Jyväskylään ja kaupungin joukkueista Vaajakoski oli mieluisin vaihtoehto. Tavoitteelliseen joukkueeseen on ollut mukava liittyä. Tekeminen on laadukasta ja vaatimustaso on korkealla, joten uutta intoa on taas löytynyt omaankin tekemiseen.” – Lennart Voikar

Päävalmentaja Antti Neuvonen on ensivaikutelman perusteella positiivisesti yllättynyt uuden pelaajan kyvyistä ja odottaa tältä paljon.

”Lennu tippui FCV:n syliin taivaalta. Ensimmäiset sanat mitä kuulin Lennusta oli ”Hyvä erikoistilanteissa”. Mun vastaus oli tyyliin: ”noo, kentälle pitää eka mahtua että voi antaa erikoistilanteita”. Nyt pari viikkoa treenejä takana Lennulla ja pelaajana hän ei olekaan vain erikoistilannemies. Pienpeleissä Lennu on pitelemätön, hyvä suojaamaan palloa, näkee hyvin kenttää, taitoa riittää ja 100% joukkuepelaaja.

Viime kausi harjoittelun suhteen oli haastava, kun hän asui eri paikkakunnalla kuin missä pelasi. Sen näkee vähän vielä juoksukunnossa, että hän ei ole vielä paras versio itsestään. Hänen kohdallaan on vain yksi kysymys, miten hyvä pelaaja Lennu on, kun hän on se paras versio itsestään? Hänen pelitaitonsa kuitenkin mahdollistaa joukkueelle paljon erilaisia vaihtoehtoja. Sen lisäksi saamme koppiin leppoisan ja hymyilevän kaverin.” – Neuvonen

Voikar aloitti jalkapallon pelaamisen kuuden vuoden ikäisenä, kun hänen parhaan ystävänsä veli sai houkuteltua kaverukset lajin pariin. Koko junioriuransa Voikar edusti PK-35 Helsinkiä, joiden riveissä hän pelasi myös Kolmosessa ja Nelosessa.

Kaudeksi 2020 Lennun seuraksi vaihtui pariksi seuraavaksi vuodeksi Kotkan Peli-Karhut. Ensimmäinen kausi kotkalaisjoukkueessa huipentui nousujuhliin Kakkoseen, jossa pelaaja kaudella 2021 sai vastuuta 1386 minuutin verran viimeistellen kaksi maalia.

Viime kesänä Voikar pelasi Haminan Pallo-Kissojen riveissä Kolmosta. Joukkue voitti oman lohkonsa ja eteni Kakkosen nousukarsintoihin, joissa kuitenkin espoolainen SexyPöxyt osoittautui vahvemmaksi. Haminalaisryhmässä keskikentän pohjalla esiintynyt Voikar on kauteen erittäin tyytyväinen.

”Oma kausi sujui erittäin hyvin, vaikka kesätyöt hieman häiritsivät välillä peleihin pääsyä. Omiin peliesityksiin olin tyytyväinen, muutama hieno vapaapotkumaali jäi ainakin mieleen. Myös joukkueen kausi kokonaisuudessaan oli loistava.” – Lennart Voikar

Vahvimmiksi aseikseen 186 senttimetrinen pelaaja itse arvioi pelisilmänsä, syöttöjen laadun ja liukutaklaukset. Esikuvanaan hän pitää jo peliuransa päättänyttä espanjalaista Xavia, johon syytkin ovat selvät. ”Fiksu pelaaja, syötöt ovat millimetrin tarkkoja. Löytää syöttövaihtoehtoja, mitä muut eivät näe.”

Voikar arvostaa korkealle edustamiensa Kolmosen joukkueiden onnistuneet kaudet. Hän nostaakin jalkapallouransa mieleenpainuvimmiksi hetkikseen nousun Kakkoseen Kotkan Peli-Karhujen kanssa sekä viime kesänä saavutetun lohkovoiton Haminan Pallo-Kissojen väreissä.

Entäpä silloin, kun työt tai jalkapallo eivät paina niskan päälle. Mitä Lennu silloin tekee? ”Vapaa-ajalla tykkään lenkkeillä yhdessä tyttöystäväni ja koirani kanssa, käydä kuntosalilla ja kuunnella erilaisia äänikirjoja tai podcasteja.”

Lennart Voikar toivottaa kaikki tervetulleeksi Panda Areenalle seuraamaan FC Vaajakosken edesottamuksia.

”Meillä on erittäin hyvä ja laadukas joukkue kasassa, joka lähtee voittamaan joka peliä ensi kaudella. Ensi kesänä nähdään varmasti hienoja pelejä ja upeita maaleja, joten kannattaa tulla paikan päälle.” – Lennart Voikar

Roposen tavoitteena päästä vireeseen alkukesästä

Savolaislähtöiselle Teemu Roposelle alkanut vuosi on jo viides peräkkäinen FC Vaajakosken pelaajistossa. Vasemman puolen laitapuolustajan sopimus kattaa tulevan kauden.

”Lähden hyvällä fiiliksellä uuteen kauteen sekä odotan innolla, että pääsen taas pelaamaan ja treenaamaan. Itselläni on alustavasti tavoitteena päästä takaisin pelikuntoon ja saada tänä kautena minuutteja alle. Joukkueen osalta asettaisin tavoitteeksi saada se oma pelitapa kuntoon viime kauteen verrattuna ja lähteä tavoittelemaan nousua.” – Teemu Roponen

Siilinjärven Palloseuran kasvatti ja KuPS:n A-nuorissa pelannut Roponen liittyi FCV:n ryhmään kaudeksi 2019. Kakkosen pelejä punaväreissä pelaajalle on kertynyt yhteensä 30.

Edellinen kausi vuonna 1998 syntyneelle Roposelle oli epäonnekas ja päättyi jo ennen kuin ehti edes kunnolla alkaakaan. Maaliskuisessa harjoitusottelussa Komeettoja vastaan puolustajan polvi rikkoutui pahasti ja vaati leikkaushoitoa. Pelikausi oli tuolloin taputeltu ja keskittyminen oli vain jalan kuntoon saamisessa.

Kuva: Ville Koskiniemi

”Polven kuntoutus on edennyt hyvin. Voimaa alkaa taas löytyä jaloista, mutta polvi pitää saada vielä kestämään lajinomaista rasitusta, kuten suunnanmuutoksia. Alustavasti olen asettanut tavoitteeksi päästä täyteen pelikuntoon kesäkuun aikana. Ennen sitä pääsen jo harjoittelemaan ja ehkä pelaamaan joukkueen mukana, mutta 90 minuutin juoksukuntoon pääsemisessä kestää varmaan sinne kesäkuulle.” – Roponen

Pelaaja haluaa lopuksi lisätä vielä yhdeksi tavoitteekseen välttää polven eturistisiteen uuden katkeamisen.

Lennart Voikarin ja Teemu Roposen sopimusten myötä FC Vaajakoskella on koottuna tulevan kauden miehistöön jo 21 pelaajaa. Lisää sopimusuutisia on kuitenkin tulossa taas lähiviikkojen aikana.