Viljami Suihkonen kaksivuotisella sopimuksella FC Vaajakosken alakertaan

Marraskuussa 22 vuotta täyttänyt Viljami Suihkonen on tehnyt FC Vaajakosken kanssa kaudet 2023 ja 2024 kattavan pelaajasopimuksen. Varsin nuoresta iästään huolimatta aiemmin pääasiassa oikeana laitapuolustajana operoinut pelaaja on jo rutinoitunut tekijä tälle sarjatasolle, sillä hän on pelannut Kakkosessa useita kausia Pallokerho Keski-Uusimaan väreissä.

Osta kausikorttisi nyt – tarjouksessa vuoden loppuun saakka!

”Muutin Jyväskylään ja FCV vaikutti hyvältä paikalta jatkaa pelaamista. Joukkueella on tavoitteet korkealla, niin kuin pitääkin. Odotan hyvää ja ehjää kautta sekä joukkueelta että itseltäni.” – Viljami Suihkonen

FC Vaajakosken päävalmentajana aloittanut Antti Neuvonen odottaa uudelta vahvistukselta paljon ja kiittelee Suihkosen pelikäsityskykyä.

”Viljami on kokenut Kakkosen pelaaja, jonka paras pelipaikka on puolustuksessa. Kokemus näkyy treeneissä ja peleissä hyvin pelitilanteen tunnistamisessa. Hän ymmärtää hyvin, milloin voi yrittää rohkeasti hyökätä, milloin pelata pienellä riskillä, milloin syöttää/kuljettaa/keskittää.

Yksi vahvuuksista on myös fysiikka. Vahvan fysiikan ansiosta Viljamia voidaan roolittaa sekä hyökkäävään että puolustavaan rooliin ja hän hoitaa molemmat tehtävät varmasti hyvin. Vielä kun saadaan nopeuskestävyysominaisuuksia kehitettyä, niin Viljami jaksaa tehdä kovan intensiteetin suorituksia enemmän pelissä.

Viljami on ottanut jo vahvaa pelillistä roolia joukkueessa ja odotan hänen ottavan vielä isompaa roolia henkisesti, kun hän tutustuu uusiin joukkuekavereihin paremmin.” – Antti Neuvonen

Jalkapallon pariin Suihkosen innoittivat kaverit hänen ollessaan 6-vuotias. Peliura starttasi keravalaisessa PK-75:ssä, jonka jälkeen se jatkui aina viime kauden loppuun saakka PK Keski-Uusimaan paidassa. ”Parhaita muistoja uran varrelta ovat kaikki turnaukset ja pelimatkat.”

Oikean laitapakin paikan lisäksi pelaajalla on kokemusta oikean wingerin ja kolmen linjassa oikean laitatopparin tonteilta. Vahvuuksinaan pelikentällä Suihkonen itse korostaa erityisesti fyysisiä ominaisuuksiaan ja oikealla jalalla pelaamistaan.

Ensimmäisen Kakkosen kautensa Suihkonen pelasi PKKU:ssa jo vuonna 2018. Sen jälkeen puolustaja on edustanut samaista seuraa tällä sarjatasolla myös kaudet 2021 ja 2022. Pelejä Kakkosessa on kertynyt vyölle yhteensä 48. Viime kesänä peliaikaa tuli 20 ottelussa kaikkiaan 1687 minuuttia joukkueen sijoituksen ollessa A-lohkossa kuudes.

”Viime kausi oli omalta osaltani melko onnistunut. Pysyin lähes koko kauden terveenä ja sain paljon onnistumisia kentällä. Myös joukkueen kausi oli kokonaisuudessaan hyvä.”

Vapaa-aikansa puitteissa pelaaja on tuttu näky salilla. Mielellään hän viettää aikaa myös tyttöystävänsä kanssa tai sarjoja katsellen.

Ensiesiintymisensä FC Vaajakosken riveissä Suihkonen suoritti viikko ennen joulua Pirkkahallissa Tampereella väännetyssä harjoitusottelusssa Kakkosen B-lohkossa mittelevää Ilveksen farmiryhmää vastaan. Kamppailu päättyi tasatulokseen 1-1.

Suihkonen odottaa yleisön täyttävän ensi kesänä Panda Areenan lehterit. ”Kannattaa tulla matseihin paikan päälle, jos haluaa nähdä viihdyttävää ja vauhdikasta futista.”