”Loistavaa yhteistyötä ja yhdessä tekemistä”

/
Sami Rukkila

Vilho Tuokkola on aloittamassa kolmen seuran yhteistyön tuloksena maalivahtivalmennuksen PaRissa, Komeetoilla ja FCV:llä. Vilholla on ollut jo nuoresta asti vahvaa intohimoa futikseen eikä se ole ajan saatossa kadonnut ja tavoitteet ovat pysyneet korkealla. ”Aloitin jalkapallon 5-vuotiaana Veitsiluodon kisaveikoissa. Silloin pelasin aina kentällä, mutta 9-10 vuotiaana innostuin maalivahtina olemisesta ja sen jälkeen halusin olla siellä aina. Pelasin toki kentälläkin pitkään, josta tykkäsin. Isoin innostus minulle oli monelle muullekin tuttu Manuel Neuer ja 2014 MM kisat.” Vilho itse toimii maalivahtina FCV:n edustusjoukkueessa kaksivuotisella sopimuksella. Vilho on kotoisin Kemistä ja ennen FCV:lle siirtymistä, hän vietti jokusen vuoden HJK:n riveissä. HJK:ssa hän kiinnostui myös enemmän maalivahtivalmennuksesta.

Treenit yritetään toteuttaa korkealla intensiteetillä ja pitää pelinomaisena

Vilho opiskelee liikunnanohjaajan perustutkintoa oppisopimuksella. Oppisopimus on aloitettu jo HJK:lla ja siellä Vilho pääsi valmentamaan HJK:n akatemiapolun kaikkia maalivahteja. Päävastuu oli 8v8 akatemiajoukkueiden maalivahdeissa. Vilho pääsi valmentamaan myös 11v11 maailmassa U16 joukkueeseen asti.


Nyt kolmessa seurassa Vilho tulee toiminaan joukkuetreeneissä ja leiritoiminnassa maalivahtivalmentajana. Kesällä alkaa myös aamutreenit jokaisessa kolmessa seurassa, mukaillen jokaisen seuran omia tarpeita. ”Haluan tuoda maalivahdeillemme selkeän ajatuksen siitä, miten harjoittelussa opitut asiat voidaan tuoda omiin peleihin. Nuorempia haluan innostaa tulemaan maalivahdiksi harjoittelun ilon kautta.” Perusluonteeltaan Vilho on todella sosiaalinen, helposti lähestyttävä ja rauhallinen. Vapaa-aikana hän tykkää harrastaa kuntosalia ja ottaa vaan kotona rennosti. Aika kuluu seuraillen paljon eri joukkueiden pelejä tai puhelimessa läheisten kanssa. ”Valmentajana yritän olla ensinnäkin helposti lähestyttävä. Sitten kannustava ja tosi äänekäs myös. Kysyn treeneissä paljon kysymyksiä, että maalivahdit itse oivaltaisi enemmin kun minä kerron heille.” Mahtavaa saada Vilho mukaan meidän kaikkien kolmen seuran toimintaan. Ja häntä tulette näkemään kentällä kesän mittaan enemmän ja vähemmän. Alamme rakentamaan Vilhon treeni aikataulua tässä lähiviikkoina, joten pysytään kuulolla.

Loppuun vielä Vilhon sanoja lainaten: Treeneihin mukaan vaan! Veskarit, tapaamme treeneissä!