Viikon toiseen kotiotteluun vastustajaksi saadaan Kokkolan Pallo-Veikot

La 06.07.2024 klo 19.00, Panda-areena
FC Vaajakoski – KPV
Liput: 15/10€
Suora lähetys: Ruutu+

FC Vaajakoski oli keskiviikkona lähellä aiheuttaa Ykkösen piikkipaikkaa hallussaan pitävälle HJK Klubi 04:lle sen kauden ensimmäisen tappion. Vahva peliesitys antaa toiveita lauantaillekin, kun vastapuolelle asettuu sarjakakkonen KPV. Myös kokkolalaiset olivat tositoimissa keskiviikkona pelattuaan Suomen Cupin puolivälieräkamppailun, joten tästä näkökulmasta lähtökohdat viikonlopun kohtaamiselle ovat tasapuoliset molemmille rasituksen osalta.

Punaisten puolustaminen on parantunut – loppuminuuttien maalit harmituksen aiheena

Viime viikkoina vaajakoskelaisille olisi ollut tarjolla enemmänkin pisteitä, mutta pelien lopuissa vastustaja on onnistunut rankomaan paikoistaan armotta ja matkassa on ollut myös hieman huonoa tuuria. Neljässä viimeisimmässä ottelussa FCV:n verkkoon on tehty viisi maalia joko hieman ennen ysikymppisen täyttymistä tai lisäajalla. Kokonaisuudessaan puolustuspelaaminen on kuitenkin parantunut selvästi kauden alusta, jolloin vastustajat iskivät ratkaisevat maalit useimmiten jo avausjakson aikana.

Keskiviikkona punaiset olivat kotinurmellaan lähellä yllättää sarjan kärkijoukkue Klubi 04:n. Isännät johtivat ottelua kahteen otteeseen, mutta helsinkiläisvieraat nousivat tasapeliin 2-2 muutama minuutti ennen täyttä peliaikaa. Boksipuolustaminen oli punaisilta pääsääntöisesti ilahduttavan vahvaa, mutta yksittäiset nukahdukset maksoivat jälleen hintansa. Pisteenkin saavuttaminen näin vahvalta vastustajalta oli kuitenkin kova suoritus, vaikka toinen puolisko olikin osittain selviytymistaistelua.

FCV TV:n kooste ottelusta FC Vaajakoski – HJK Klubi 04

Kesän ensimmäisen tasapelinsä aiemmin tällä viikolla pelannut FC Vaajakoski on kerännyt 13 ottelussa ainoastaan neljä pistettä ja on Ykkösen hännillä. Joukkueen paras maalintekijä on Benjamin Simsek, joka on osunut verkkoon viidesti. Kahden maalin miehiä FCV:ltä ovat Lennart Voikar, Genc Kovaqi, Matias Sydänmaa ja Joel Pasanen.

Viikonlopun kamppailusta kotijoukkueen riveistä puuttuvat Viljami Suihkonen, Saboor Salim, Pasanen, Matias Niemelä, Paulus Mehtonen ja Benno Hanslian, keskiviikkona loukkaantunut Rasmus Häkkinen sekä korttitilinsä täyteen saanut Voikar.

Armeijasta kotiutunut Kaarlo Rintamäki on taas viimein käytettävissä. Niilo Kovanen on mukana ensimmäistä kertaa tällä kaudella.

Kovakuntoinen KPV käy kamppailua kärkisijoista

Kokkolan Pallo-Veikot on perinteikäs vuonna 1930 perustettu joukkue, joka on pelannut historiansa saatossa 18 kautta Suomen korkeimmalla sarjatasollakin. Edellisen visiittinsä Veikkausliigaan seura teki 2019. Suomenmestaruuden se saavutti 55 vuotta sitten kauden 1969 päätteeksi. Edelliset neljä kesää KPV pelasi toiseksi ylimmällä sarjaportaalla, mutta viime syksynä kohtalona oli putoaminen pykälää alemmaksi.

Tämän kauden kokkolalaiset ovat aloittaneet odotetun vahvasti ja ovat tiukasti mukana taistelussa Ykkösen voitosta. Keskiviikkona FC Vaajakosken kanssa tasatulokseen jäänyt HJK Klubi 04 on kärjessä, mutta KPV vaanii takana kolme pistettä perässä. Pelaamistaan 13 ottelusta joukkue on voittanut kahdeksan ja päätynyt neljästi pistejakoon. Ainoa tappio on peräisin vierasottelusta sarjakärkeä vastaan.

KPV väläytteli virettään myös Suomen Cupissa, jossa se eteni aina puolivälierävaiheeseen saakka ainoana Ykkösen jenginä. Kuudennella kierroksella joukkue onnistui pudottamaan jopa Veikkausliiganipun, kun FC Lahti kaatui Kokkolan illassa 2-1 (1-1). Tie nousi pystyyn kuitenkin tällä viikolla Valkeakosken Hakan edetessä välieriin numeroin 1-2 (1-1). Häviöstä huolimatta Pallo-Veikkojen esitys oli todella miehekäs ja Haka joutui lujille tehden ratkaisumaalin vasta lisäajalla.

FC Vaajakoski vieraili Kokkolassa huhtikuussa, jolloin lauantai-illan kilpakumppanit kohtasivat toisensa ensimmäistä kertaa virallisessa pelissä. Tuon ottelun kotijoukkue vei nimiinsä 3-1 (2-0), kun avauspuolikkaan heikko pelaaminen koitui punaisten turmioksi. Toisella puolikkaalla FCV oli hyvin mukana ja Sydänmaa onnistui kaventamaan. Tasoituskaan ei ollut kaukana, mutta lopulta isännille kirjattiin voitto kahden maalin erolla. Joukkueet pelasivat vastakkain myös jo talvella pre season-jaksolla. Silloin Vehkahallissa päädyttiin tasoihin 1-1 (1-0).

FCV TV:n kooste Ykkösen ottelusta KPV – FC Vaajakoski

KPV:n paras viimeistelijä on Sten Viidas, jolle maalimerkintöjä on tilastoitu jo kahdeksan. Virolaispeluri johtaa myös Ykkösen maalintekijätilastoa. Kaksi osumista syntyi keväällä FC Vaajakosken verkkoon. Vahvinta taustatukea on antanut viidesti osunut Ricardo Cardoso, joka on päässyt edustamaan myös kotimaansa São Tomé ja Príncipen maajoukkuetta. Suurimmat peliminuutit kokkolalaisryhmästä on urakoinut puolalaismaalivahti Maciej Raniowski.