VIFK kaatui 5-0, FCV jo kaksi kuukautta ilman tappiota

FC Vaajakosken vire ei hyydy! Tänään Vasa IFK:ta kylvetettiin Vaajakosken nurmella tylyin 5-0 -numeroin. Kaikki ottelun maalit syntyivät jo ensimmäisen reilun puolituntisen aikana. Viisi tehtyä maalia kotipeleissä näyttää olevan FCV:ltä nykyään enemmän sääntö kuin poikkeus, sillä jo kolmannessa peräkkäisessä kotipelissään joukkue ylsi samaan maalimäärään. Tällä kertaa myös oma pää pystyttiin pitämään puhtaana. Maalilla pelasi pitkästä aikaa kolmen kuukauden loukkaantumisestaan toipunut Ville Viljala ja tuloksena oli heti nollapeli. 

Ottelu oli jo vajaan vartin kohdalla lukemissa 3-0, kun punaisilta maaliin olivat osuneet Peetu Lintinen vapaapotkusta, Toni Järvinen ja Niko Lohi lähietäisyydeltä irtopalloista. Numeroita viiden maalin voitoksi kaunistelivat vielä N. Lohi illan toisellaan ja Samu Suoraniemi parista kymmenestä metristä. Tappioton putki venyi FCV:n osalta näin jo kahdeksaan otteluun ja 5-0 -tulos on myös joukkueen historian suurinumeroisin kotivoitto Kakkosessa.

”Iskettiin kaasu pohjaan heti kättelyssä ja pidettiin kaasu pohjassa viiden maalin edestä 33 minuuttia. Sitten vaihdettiin pienemmälle vaihteelle ja toisella puoliajalla olikin enää ykkönen silmässä. Hyökkäyspelaaminen oli ilotulituksen ajan monipuolisen tehokasta, mutta toinen puoliaika oli ehdottomasti heikointa FCV:tä viimeisten 8 tappiottoman pelin sarjassa. Pääasia, että pidettiin omissa nolla, joka oli yksi pelin tavoitteista.” – Mika Järvinen

Lintiselle maali oli jo kauden 14. Toni Järvinen on osunut kuudesti, Niko Lohi kolmesti ja Samu Suoraniemi kahdesti. FC Vaajakoski on hävinnyt ottelun edellisen kerran kaksi kuukautta sitten.

Maalit

FC Vaajakoski – VIFK 5-0 (5-0)

1-0 Lintinen 4′
2-0 Järvinen 10′
3-0 Lohi N. 14′
4-0 Lohi N. 26′
5-0 Suoraniemi 33′

FCV:n avauskokoonpano:

2 Kaakinen Aleksi
3 Malen Masa
6 Laaksonen Santtu (Kapt) > Koskinen 31′
7 Suoraniemi Samu
8 Järvinen Toni
9 Huisman Kimmo
10 Lohi Valtteri > Taleb 58′
13 Lintinen Peetu > Haapasaari 70′
20 Karlstedt Tomi
25 Lohi Niko
30 Viljala Ville

Vaihtopelaajat

12 Friman Pyry
17 Kiesilä Matias
19 Koskinen Toni
22 Roponen Teemu
26 Taleb Ali
33 Haapasaari Juuso