Vieraspisteet Oulusta

OLS – FC Vaajakoski 0-1 (0-0)
66′ Toni Järvinen 0-1

”Tänään ei varmasti ollut kauden paras peli, eikä toisenkaanlainen tulos olisi ollut välttämättä vääryys. Vastustaja teki myös omalla pelaamisellaan meille iltapuhdin hankalaksi, kunnia siitä heille. Toisella jaksolla pääsimme peliin paremmin sisään, kun aloimme prässäämään kollektiivisemmin ja paineistamaan vastustajaa yläalueella aggressiivisemmin. Tuntui hyvältä, että Toni sai vihdoin palkinnon kovasta työstään maalin muodossa!” – Sami Okkonen

FC Vaajakoski ja OLS päätyivät heinäkuussa maalittomaan tasatulokseen ja sama tilanne oli voimassa myös Oulun lauantai-illassa 45 minuutin jälkeen. Avaavalla puoliajalla joukkueilta nähtiin varsin tasaista ja välillä melko sekavaakin pelaamista. Ensimmäisen vaihtonsa FCV oli pakotettu tekemään jo varhaisessa vaiheessa, kun Kimmo Huisman joutui jättämään kentän ja tilalle tuli Saboor Salim. Vieraille pallollinen peli tuotti haasteita ja johti liian usein turhiin pallonmenetyksiin. Parhaat tekopaikat rakentelikin kotijoukkue jakson viimeisellä vartilla, mutta sekä Onni Suutarin että Leevi Pekkalan suorat laukaukset varsin läheltä maalia karkasivat korkeuksiin.

Toisenkin puolikkaan alku oli punapaidoille hankala ja OLS sai 50 minuutin jälkeen vaarallisen nopean hyökkäyksen. Maalivahti Ville Viljala selvitti kuitenkin Pekkalan yrityksen. Tunnin jälkeen FC Vaajakoski otti parempaa kontrollia pelitapahtumista, joka palkittiinkin maalilla. Oululaispuolustus epäonnistui katkomaan Masa Malenin pitkän avauksen ja Toni Järvinen pääsi nostamaan pallon OLS-torjuja Juuso Särkelän yli maaliviivan paremmalle puolelle. Maali oli hyökkääjälle varmasti vapauttava, sillä edellisestä osumasta oli kulunut aikaa yli kaksi vuotta. Johtoasemassa peli pysyi FCV:ltä varsin hyvin hanskassa loppuun saakka, eikä kotijoukkue saanut kunnon kirivaihdetta päälle. Lähempänä lisäosumaa oli vierasjoukkue, mutta Niko Lohen laukaus kimposi tolpasta takaisin kentälle. Maalinsa koskemattomana pitäneelle Viljalalle nollapeli oli kauden kuudes.

Kolmella pisteellä vaajakoskelaiset vahvistivat asemiaan C-lohkon nelospaikalla. Eroa viidentenä olevaan OTP:hen on viiden pisteen verran, mutta oululaisilla on tosin kaksi peliä vähemmän pelattuna. Joukkueet pelaavat kuitenkin vastakkain vielä kauden päätöskierroksella, joten FC Vaajakosken tavoitteekseen asettama nelossija on täysin joukkueen omissa käsissä. Seuraavan kerran FCV on tositoimissa parin viikon kuluttua lauantaina 16.10. klo 14.00, jolloin viimeiseen kotiotteluun vastustajaksi saapuu VIFK.

FC Vaajakosken kokoonpano:
2 Aleksi Kaakinen
3 Masa Malen C
6 Santtu Laaksonen
8 Toni Järvinen → 32 Matias Sarlin 70′
9 Kimmo Huisman → 11 Saboor Salim 17′
10 Julius Järvinen
13 Peetu Lintinen → 19 Toni Koskinen 84′
14 Ville Viljala MV
15 Niilo Pirttinen → 32 Antoine Lemarié 84′
26 Eetu Kuusrainen → 4 Abenezer Eloranta 70′
29 Niko Lohi