Verkko heilui Kokkolassa

GBK – FC Vaajakoski 0-4 (0-3)
5′ Peetu Lintinen
9′ Aleksi Kaakinen
40′ Matias Sarlin
84′ Masa Malen

FC Vaajakoski sai verkot heilumaan muutaman maalittoman ottelun jälkeen. Kokkolassa kotijoukkue GBK oli vaikeuksissa heti alkuminuuteista lähtien, kun vaajakoskelaiset osuivat ensimmäisen kympin aikana kahdesti.

Kotijoukkueelle sattui viiden minuutin kohdalla paha pallonmenetys keskialueella, josta Niko Lohi pääsi vapauttamaan Peetu Lintisen maalintekopaikkaan. Valkoisissa pelannut vierailija oli asialla uudestaan yhdeksännellä pelimininuutilla, jolloin laitapuolustaja Aleksi Kaakinen pääsi kiskaisemaan pallon voimalla sisään kulmapotkun jälkitilanteesta. Maali oli Kaakisen ensimmäinen 126 ottelua kattavalla uralla FCV-paidassa*. Kolmen maalin johdon vaajakoskelaisille koristeli Matias Sarlin. Esityöstä vastasi Saboor Salim, jonka alhaalta vapauttivat Masa Malen ja Niilo Pirttinen. Sarlin vaihdettiin kentälle vain hetkea aiemmin, kun Toni Järvinen joutui tulemaan vaihtoon.

Toisen jakson alussa punapaitainen kotijoukkue tavoitteli kavennusta, mutta tunnin jälkeen pallollinen ote alkoi siirtyä selkeästi vieraille. Lopussa toppari Masa Malen kaunisteli lukemat hienolla laukauksella yläkulmaan ja suurinumeroinen vierasvoitto oli tosiasia. Maalinsa puhtaana pitäneelle Severi Ikäheimolle nollapeli oli kauden ensimmäinen.

”Vierasvoitto on aina hieno asia. Varsinkin ensimmäisellä jaksolla olimme tosi tehokkaita maalipaikoissa. Vastustajan peliin vaikutti varmasti muutaman avainpelaajan puuttuminen, mutta oma pelimmekään ei ollut järjettömän hyvää. Nollapeliin ja neljään tehtyyn maaliin täytyy silti olla tyytyväinen. Vieraskentällä ei voi oikein enempää vaatia.

Hienoa että saatiin maalihanat auki ja tietyille pelaajille onnistumisia. Tästä lähdetään kesän ainoalle lomaviikolle ja palataan askiin taas Hercules-ottelussa.” – Sami Okkonen

FC Vaajakosken kokoonpano

2 Aleksi Kaakinen
3 Masa Malen C
6 Santtu Laaksonen
8 Toni Järvinen → 33 Matias Sarlin 39′
10 Julius Järvinen
11 Saboor Salim 
13 Peetu Lintinen
15 Niilo Pirttinen → 22 Teemu Roponen 63′
18 Ville Teräsranta → 26 Eetu Kuusrainen 46′
29 Niko Lohi → 17 Matias Kiesilä 80′
30 Severi Ikäheimo

* Kaakiselle merkittiin maali Kolmosen kaudella vuonna 2017 JIPPOa vastaan vierasottelussa, mutta tämä oli ilmeisesti virheellinen merkintä: Maali @ FCV TV

HUOM! Sunnuntaina Vaajakoskella A-junioreiden 1-divisioonaa: FC Vaajakoski – HJK/2 klo 13. Vapaa pääsy, kahvio palvelee! Ottelu katsottovissa myös Ruudussa suorana lähetyksenä.