Vauhdikas ottelu Vaajakoskella päättyi tasapeliin

FC Vaajakoski — VIFK 1-1 (0-0)
55′ Kasperi Polvilampi 0-1
73′ Dani Nurmi 1-0

FCV haki tiistaina sekä kauden ensimmäistä kotimaaliaan että -voittoaan. Ensimmäinen näistä tavoitteista toteutui, mutta kolme pistettä jäivät odottamaan seuraavaan kotipeliin.

”Viimeinen pelin ennen pientä lomaa. Hiukan meillä jalat painoi vielä raskaalta Oulun reissulta. Joukkue antoi kaikkensa ja ollaan siihen tyytyväisiä. Jouduimme muuttamaan taas pelijärjestelmäämme kun Mustafa loukkaantui. Antoine Lemarie ja Killian Denoual olivat tänään erinomaisia ja muut säestivät hyvin! Ollaan pisteeseen kuitenkin tyytyväisiä ja seuraavasta kotipelistä napataan voitto! Kiitos yleisölle tuesta, tulkaa uudestaan meidän mukaamme.” – Sami Mustalampi

Avauspuoliaika tarjosi viihdyttävää ja nopeatempoista jalkapalloa pelin aaltoillessa päästä päähän. FC Vaajakoskelta lähimpänä maalintekoa oli Benjamin Montonen, joka pääsi paikalle Antoine Lemarién syötöstä. Sijoitus lipui kuitenkin hivenen ohi vasemmasta takatolpasta. Punaisten puolustukselle sydämentykytyksiä aiheutti useita kertoja Lubunga Etoka, mutta maalien makuun päästiin vasta toisella jaksolla. 

Toinen puoliaika alkoi vaasalaisten vahvalla painostuksella, joka toi myös palkinnon. Kun puoliskoa oli pelattu kymmenisen minuuttia, onnistui Kasperi Polvilampi kulmapotkutilanteesta viimeistelemään päällään VIFK:n johto-osuman. Hetken aikaa näytti, että kotijoukkueelta voimat alkavat loppua, sillä olihan ryhmä pelannut edellisen ottelunsa vain kolme päivää aiemmin. Tasoitusmaali kuitenkin toi uutta energiaa kentälle viimeiseksi pariksikymmeneksi minuuksi. 1-1 -osuman alusti Janne Kuhmonen ja FCV:n riveissä tänään debytoinut Dani Nurmi nosti pallon maalivahdin käsien kautta takatolpan juureen. Kovin kaukana punapaitojen johtomaalikaan ei lopussa ollut, mutta jäi kuitenkin lopulta näkemättä. Pelitapahtumien valossa pistejako olikin varsin oikeutettu lopputulos.

FC Vaajakoskella on edessään peräti kahden ja puolen viikon tauko peleistä. Seuraavan kerran joukkue jahtaa kotivoittoa lauantaina 9.7. klo 19.00, jolloin vierasjoukkueena on Rovaniemen Palloseura.

FC Vaajakosken kokoonpano
2 Niilo Pirttinen
5 Mustafa Hussein Zada → 11 Saboor Salim 50′
6 Eetu Kuusrainen
7 Eero Salmi → 92 Stéphane Blanc 79′
10 Antoine Lemarié
14 Janne Kuhmonen
19 Harrison De Nicolo  
28 Benjamin Montonen → 9 Dani Nurmi 46′
33 Matias Sarlin C
35 Killian Denoual
70 Severi Ikäheimo MV