Vaisu esitys Närpiössä toi pisteen

Närpes Kraft – FC Vaajakoski 2-2 (0-1)
21′ Oma maali 0-1
50′ Samir Isanovic 1-1
55′ Matias Sarlin 1-2
80′ Samsonia Kakhaber

FC Vaajakoski jäi Närpes Kraftin vieraana tasatulokseen 2-2. Sadekelissä vauhtiin päässyt ja vauhtia tarjonnut ykköspuolisko oli vierailta selkeää pallon hallintaa kauden ensimmäisen kohtaamisen tapaan, mutta todelliset vaaranpaikat jakaantuivat molempiin päätyihin varsin tasaisesti. Närpes Kraft oli odotetun vaarallinen vastahyökkäyspaikoissaan ja FCV:n maalivahti Ville Viljala sai venyä pariin huippupelastukseen. Punaisten parhaat hyökkäykset rakentuivat vasemmalta kaistalta. Parinkymmenen minuutin kohdalla Aleksi Kaakinen eteni pallon kanssa keskiviivan tuntumaan ja tavoitti vasemmalta Kimmo Huismanin, joka löysi toiselta puolelta Julius Järvisen. Jullen yritys upposi lopulta sisään isäntien oman puolustajan jalasta.

Toisen jakson alkuun närpiöläisiltä nähtiin hetkittäinen vahva vaihe, jonka päätteeksi neljännen pelinsä joukkueessa pelannut Samir Isanovic laukoi tasoituksen tarkasti vasemman tolpan juureen. Tämän jälkeen ote siirtyi taas FC Vaajakosken haltuun, eikä 1-2 johtomaalia tarvinnut odotella pitkään. Niilo Pirttisen keskialueelta tulleesta kantavasta avauksesta pelivälineen haltuunsa sai Julius Järvinen ja antoi tarkan syötön maalin eteen Matias Sarlinille. Keskushyökkääjä laittoi varmasti verkon perukoille kesän viidennen täysosumansa. Johtoasemassa pelaaminen tuotti vaajakoskelaisille vaikeuksia ja oma pallollinen kontrolli katosi. Kraftin tasoittava osuma syntyi 80. minuutilla, kun hieman sekavan vaiheen jälkeen keltapaitaisen kotijoukkueen hyökkääjä karkasi läpi. Viljala sai purettua tilanteen puolittain, mutta Närpesin Samsonia Kakhaber nosti paluupallosta kamppailun loppulukemiksi 2-2.

Aivan loppuhetkillä Peetu Lintisen liuku osui närpiöläispelaajan jaloille, josta tuomari näytti suoraa punaista. Ensiesiintymisensä FC Vaajakosken ryhmässä suoritti Kemistä tullut Eemil Koskela, joka pääsi kentälle vaihdosta 67. peliminuutilla.

”Toivotaan, että tämä oli se kauden ainoa rimanalituspeli. Tänään lahjoitettiin omalla heikolla tekemisellä vastustajalle piste.”

”Eniten harmittaa, ettemme vaikeilla hetkillä pysyneet pelisuunnitelmassa ja tehneet sovittuja asioita. Huono tulos on helpompi hyväksyä, jos se tapahtuu suunnitelman mukaisella pelillä. Vastustajan vahvuudet ja heikkoudet oli hyvin tiedossa ja he toteuttivat omaa suunnitelmaansa hyvin, kunnia siitä heille.” – Sami Okkonen