Vaikeuksien kautta voittoon: Kraft kaatui Viitaniemessä

FC Vaajakoski – Närpes Kraft 2-1 (0-0)
49′ Tomi Karlstedt 1-0
89′ Matias Sarlin 2-0
90+2′ Kim Böling rp. 2-1

Julius Järvinen oli jälleen ottelun hahmo

Sunnuntai-illan ottelu FC Vaajakosken ja IF Kraftin kesken päättyi kotivoittoon 2-1. Kotijoukkueelta veräjänvartijaksi oli valikoitunut tällä kertaa Severi Ikäheimo, joka suoritti ensiesiintymisensä punaisten Kakkosen peleissä. Myös laitapuolustaja Johannes Nykänen oli ensimmäistä kertaa FCV:n aloituksessa.

Ottelu käynnistyi isäntien terävällä hallinnalla. Topparina aloittaneen Santtu Laaksosen tyylikkäiden avausten kautta Toni Järviselle aukeutui paikkoja pystyjuoksuihin, joihin närpiöläisten torjuja Karl-Filip Eriksson ehti kuitenkin niukin naukin sopivasti vastaan. FCV:n pelistä paras idea katosi hetkeksi kenttämuodostelman mentyä uusiksi, kun reilun kymmenen minuutin sisällä loukkaantumisten takia nurmen joutuivat jättämään Kimmo Huisman, hänen tilalleen vaihdettu Eetu Kuusrainen ja hetkeä myöhemmin vielä Peetu Lintinen.

Maalittomana puoliaikavihellykseen saakka edenneen ottelun avausosuma tarjottiin kakkosjakson alussa. Julius Järvinen eteni näppärästi keskityspaikkaan, jonka tuloksena vaihdosta sisään toiselle puoliskolle tullut seuralegenda Tomi Karlstedt avasi tämänkin kesän maalisaldonsa varmalla puskullaan. Närpes Kraft sai tunnin jälkeen varsin vahvaakin hallintaa itselleen, mutta parista hyvästä tekopaikasta yritykset livahtivat tolpan juuresta ohi. Vierasjoukkueen näkyvin ottelussa oli keskikentän Kevin Peth, joka teki valtavan työmäärän kumpaankin suuntaan.

Lisämaaleja oli luvassa kamppailun viimeisillä minuuteilla. Täyden peliajan jo lähestyessä loppuaan Masa Malen ja Ville Teräsranta taituroivat pallon vapaaseen tilaan Matias Sarlinille, joka kiskaisi sisäsyrjällään punapaitojen lopulta voittomaaliksi jääneen osuman. Närpiöläinen vierailija nousi vielä maalin päähän, kun Kim Böling onnistui lisäajalla rangaistuspotkusta. FC Vaajakoskelta jälleen hyökkäysvaarallisuuttaan osoittanut Julius Järvinen kolautti vielä tämän jälkeen pelivälineen poikkipuuhun.