Uusi pelaaja keskikentälle – tervetuloa punaisiin Markus Laihanen

FC Vaajakoski on saanut ryhmäänsä jälleen uuden vahvistuksen, kun mukaan on liittynyt 24-vuotias Markus Laihanen. Sopimukseen sisältyy loppukauden lisäksi myös optio ensi kaudesta. Parhaiten keskikentän pohjalla viihtyvä pelaaja saapuu Jyväskylään Nurmijärveltä, missä on hän pelannut tähän saakka koko aikuisuransa.

”Sain Jyväskylästä opiskelupaikan ja halusin ehdottomasti jatkaa jalkapallon pelaamista uudellakin paikkakunnalla. Liityn Vaajakosken mukaan odottavin mielin. Uusi joukkue, ympäristö ja uudet ihmiset tuovat aina jännittäviä asioita mukanaan.

Joukkueelle on vaikea asettaa vielä odotuksia. Olen ollut vasta parissa tapahtumassa mukana ja entuudestaan en tiennyt paljoa Vaajakosken joukkueesta. Voittoja lähdetään totta kai hakemaan joka ottelusta. Itselle asettaisin odotuksiksi ehjää loppukautta ja tasaista suorittamista rikkonaisen alkukauden jälkeen.” – Markus Laihanen

Laihanen aloitti jalkapallon pelaamisen 5-vuotiaana kotipaikkakuntansa seurassa Rajamäen Kehityksessä. Sen jälkeen hän edusti juniorivuosinaan Nurmijärven Jalkapalloseuraa, Vantaan Jalkapalloseuraa sekä PK-35:tä.

Nuorena Laihasen ehdoton lempipelaaja oli portugalilaishyökkääjä Cristiano Ronaldo, mutta vanhemmalla iällä oman pelipaikan pelaajat ovat saaneet enemmän arvostusta. Hän kertoo seuraavansa nykyään varsin paljon muun muassa saksalaisen Toni Kroosin ja espanjalaisen Rodrin pelaamista, jota ajatuksella tarkkailemalla saa hyviä ideoita mukaan myös omaan tekemiseen.

Parhaiksi ominaisuuksiksiin syöttötaidon, pelinluvun ja rauhallisuuden kentällä luetteleva Laihanen on pelannut NJS:n palokärkipaidoissa aikuisten tasolla Kakkosta ja Kolmosta. Debyytti valtakunnallisiin sarjoihin tapahtui nousun Kakkoseen tehneessä joukkueessa 2018 ja todellisia läpimurtokausia olivat kaksi seuraavaa. Niiden molempien aikana keskikenttäpelaaja kirjautti tililleen toistatuhatta peliminuuttia.

Tätä ja viime vuotta on varjostanut loukkaantuminen, jonka vuoksi pelimäärät ovat jääneet erittäin vähäisiksi. Kaikkiaan Laihanen on pelannut Kakkosta 44 ottelun verran ja onnistunut maalinteossa kolme kertaa. Vaajakoskella pelaajalle tarjoutuu uusi mahdollisuus nousta vastuunkantajaksi rikkonaisten kesien jälkeen.

Kautta 2022 on jäljellä vielä viisi ottelua, joista FC Vaajakoski pelaa kotonaan kolme. Seuraavan kerran punapaidat ovat tositoimissa Panda Areenalla tämän viikon lauantaina klo 15.00, jolloin vastustajaksi saapuu OTP.

”Loppukaudesta Vaajakoskella riittää vielä panoksia joka ottelussa ja yhdessä kannattajien kanssa voimme varmasti saada hyvän pistesaldon kerättyä. Nähdään kentällä!” – Laihanen