Upea esitys sarja-avauksessa – FC Vaajakoski rynnisti lopun maaleillaan selvään voittoon

OTP – FC Vaajakoski 0-3 (0-0)
68′ Matias Sarlin 0-1
81′ Hugo Halonen 0-2
84′ Matias Niemelä 0-3

”Avauspelissä tasapainoinen esitys. Ollaan edellisissä matseissa päästetty se 1-4 maalia per ottelu, niin otettiin yks askel taaksepäin, jotta voidaan mennä kaksi askelta eteenpäin. Päätettiin ottaa vähän yläalueen prässistä pois ja varmistaa ylivoima alemmaksi OTP:n pitkiin avauksiin. Ei oikein sitten saatu kunnon painetta pallolliseen, varsinkaan toppareille, niin eka jakso meni vähän tunnustellessa. Toisella jaksolla paine, varmistus, ykkös- ja kakkospallot, olivat hyvin hallussa, niin tarvittiin vain maali. Vaihdot toivat hyvin jalkoja lisää hyökkäämiseen ja ne lopulta toivat meille kolme pistettä. Kokonaisuus hyvä kauden aloitukseksi, mutta pystytään vielä parempaan.” – Antti Neuvonen

Kausikortit myynnissä – tue ja tilaa omasi nyt!

OTP ja FC Vaajakoski väänsivät Oulussa aluksi varsin tasaväkisesti, mutta sitten FCV:n peli alkoi purra. Avausjaksolla ei maalintekotilanteilla vielä kuitenkaan juurikaan juhlittu ja pari vieraiden kauempaa tullutta laukausta karkasivat selvästi maalin yli päätyaitaan. Jakson loppuvaiheilla Niilo Pirttinen järjesteli vasemmalta tekopaikan Matias Sarlinille, jonka yritys kuitenkin epäonnistui ja OTP-vahdilla Mikhail Ponomarenkolla oli helppo tehtävä poimia pallo haltuunsa. Hetkeä myöhemmin Sarlin toimitti pallon verkkoon saakka, mutta tilanne liputettiin paitsioksi.

Toisella jaksolla FC Vaajakosken hallinta jatkui selkeänä ja myös paikkoja saatiin rakennettua. Rasmus Häkkinen pääsi pariin otteeseen erinomaiseen maalipaikkaan, mutta niistä verkkoa ei vielä saatu venymään. Tunnin kohdalla vierasjoukkue vaihtoi kerralla kolme pelaajaa, kun Saboor Salim, Juuso Sarkkinen ja Lauri Suutarinen tulivat kentälle. Vaihtoon siirtyivät Rasmus Häkkinen, Viljami Suihkonen ja Niilo Pirttinen. Vaihdot toivat uuden vaihteen vaajakoskelaisten peliin ja tulostakin syntyi.

Maalihanat avattiin viimein 68. minuutilla, kun boksin sisälle itsensä taituroinutta Saboor Salimia rikottiin rangaistuspotkun arvoisesti. Pilkulta pallon sisään laittoi kapteeni Matias Sarlin kylmän rauhallisesti. Viimeisellä kymmenminuuttisella valkoisissa paidoissa pelanneen vierasjoukkueen johtoa kasvattivat huippuesityksen keskikentällä tehnyt Hugo Halonen ja Komeetoista siirtynyt, samoin erittäin hyvän pelin pelannut Matias Niemelä.

Halosen osuma syntyi komean hyökkäyksen päätteeksi. Matias Niemelä pujotteli OTP:n puolustuksessa, pelasi pallon boksin reunalle Miska Verkolle, joka jatkoi pelivälineen keskelle ja Kakkosen-debyyttiään pelannut Hugo Halonen laukoi pallon tyylikkäästi alakulmaan. Niemelän maalia olivat alustamassa juuri kentälle vaihdettu Eero Salmi ja Saboor Salim.

Seuraava ottelu on luvassa tulevana torstaina, jolloin aloitetaan Suomen Cup Kuopiossa Elon vieraana. Kakkosen pelejään FC Vaajakoski jatkaa lauantaina 6.5. Kokkolassa GBK:n isännöidessä punavalkoisia.

FC Vaajakosken kokoonpano sunnuntaina
1 Antto Mikkonen MV
2 Niilo Pirttinen → 27 Lauri Suutarinen 62′
3 Matias Niemelä
5 Hugo Halonen
6 Viljami Suihkonen → 10 Juuso Sarkkinen 62′
14 Janne Kuhmonen → 9 Eero Salmi 82′
16 Rasmus Häkkinen → 11 Saboor Salim 61′
18 Miska Verkko
19 Santeri Suutari
21 Lennart Voikar
33 Matias Sarlin C