UEFA Playmakers järjestetään ensimmäistä kertaa Jyväskylässä

/
Sami Rukkila

Kansainväliseen UEFA Playmakers -ohjelmaan valittu FC Vaajakoski haluaa kannustaa 4-8 -vuotiaita tyttöjä mukaan liikunnan ja jalkapallon pariin.

Euroopan jalkapallon kattojärjestön UEFA:n ja Disneyn yhteistyössä järjestämä Playmakers-ohjelma toimii nykyään 37 Euroopan maassa. Suomessa Playmakers on pyörinyt alkuvuodesta 2021 lähtien yhteistyössä Palloliiton kanssa. Mukaan ohjelmaan on valittu noin 30 seuraa ympäri Suomen, ja yksi niistä on FC Vaajakoski.

– Seuran tavoitteenamme on kasvattaa tyttöjen määrää ja perustaa omia tyttöikäluokkia seurassamme. Toivomme, että Playmakers-ohjelman tuttu Disney-teema rohkaisee paljon pieniä tyttöjä mukaan lajin pariin, kertoo seuran toiminnanjohtaja Sami Rukkila.

Playmakers-ohjelman avulla FC Vaajakoski haluaa tarjota nuorille tytöille matalan kynnyksen mahdollisuuden päästä kokeilemaan jalkapalloa. Kukin ohjelmaan osallistuva seura saa itselleen palloja ja liivejä, markkinointimateriaaleja, harjoituspankin ja rahallista tukea.

Ohjelmaa varten seura valitsee teemakseen yhden kolmesta Disney-tarinasta – Frozen, Ihmeperhe ja Vaiana. Playmakers-harjoitusten runko rakennetaan tämän teeman ympärille. Harjoituksissa innostutaan, opetellaan kaverin kannustamista ja iloitaan omista ja toisten onnistumisista. Ensimmäiseen ryhmään teemaksi on valittu Vaiana, joka käynnistyy kesäkuussa Vaajakoskella.

Samalla lapset oppivat tärkeitä liikunnallisia ja sosiaalisia taitoja turvallisessa ja ohjatussa ympäristössä. Mikäli futiskipinä iskee kunnolla, pääsevät he myös jatkamaan harrastuksen parissa seuran muissa joukkueissa.

– Haluan jatkaa jalkapallon parissa, sillä se on hauskaa ja siitä saa uusia kavereita, sanoo keväällä toisen seuran Playmakers-harjoituksiin osallistunut Salla.

Ilmoittautuminen Playmakers-ohjelmaan on avattu FC Vaajakosken verkkosivuilla. Harjoitukset alkavat maanantaina 5. kesäkuuta Vaajalinnan pallokentällä, ja jatkuvat 28. elokuuta asti. Lisätietoja ja ilmoittautumiset: https://www.fcvaajakoski.com/uefa-playmakers/