Työntekijät tutuksi – esittelyssä Vesku Marttinen

/
Sami Rukkila

Ensimmäisenä esittelyssä Vesku Marttinen. Vesku toimii Riemun ohjaajana ja Kortteliliigassa valmentajana.

Kuka olet ja mitä teet FCV:ssa?

– Hei, olen Vesku Marttinen 50v kahdeksan lapsen isä ja toimin ohjaajana Riemu jälkkärissä Jyskän ala-asteella. Toimin myös valmentajana FCV:n Kortteliliigassa.

Miten olet päätynyt töihin FCV:lle?

– Kun muutimme Jyväskylään vähän reilu vuosi sitten Mikkelistä, niin laitoin avoimia työhakemuksia eri paikkoihin ja lähinnä jalkapalloseuroihin. FCV:n kanssa homma natsasi ja päästiin sopimukseen. Aloitin Riemu jälkkärissä viime vuoden helmikuussa.

Mitkä ovat vahvuutesi työssäsi?

– Vahvuuksiani ovat varmasti kokemus lasten, nuorten ja aikuisten kasvatustyöstä, huumorintaju, uuden oppiminen ja halu olla aidosti mukana niiden ihmisten arjessa kenen kanssa työskentelen.

Oletko itse pelannut jalkapalloa; missä joukkueessa ja millä paikalla?

– Pelasin junnuna 70-luvulla Äänekosken Huimassa ja sitten myöhemmin MiPK:ssa Mikkelissä. Lähinnä pelasin laidassa tai hyökkääjänä. En ollut mikään kauhean hyvä pelaajana, mutta sanonkin aina valmennettavilleni, että toivottavasti olen parempi valmentajana, kuin olin pelaajana. Sain SPL:n kaakkois-Suomen piirin vuoden nuorten valmentaja palkinnon vuonna 2019.

Miten vietät vapaa-aikasi?

– Valmennan myös kahdessa muussa seurassa jalkapalloa, joten ihan hirveästi vapaa-aikaa ei jää, mutta kun näiltä hommilta ehdin, niin vietän sen hyvin pitkälti vaimon ja lasten kanssa. Meillä yhteisinä harrastuksina on: geokätköily, lenkkeily, jalkapallo, pyöräily, uiminen ja kaikenlainen hulluttelu. Lisäksi meillä on kaksi lapsenlasta, joiden kanssa touhuaminen on myös erittäin mukavaa ja palkitsevaa. Teen myös musiikkia. Nykyään lähinnä omaksi iloksi ja soittotaidon ylläpitämiseksi.