Työntekijät tutuksi – esittelyssä Sami Rukkila

/
Sami Rukkila

Viidentenä esittelyssä seuran työntekijöistä Sami Rukkila. Sami aloitti seuran toiminnanjohtajana vuoden alusta ja vastaa seuran operatiivisesta toiminnasta.

Kuka olet ja mitä teet FCV:ssa?

– Olen Sami Rukkila, ja toimin seuran toiminnanjohtajana. Aloitin toimenkuvassa vuoden alussa, joten varmasti usealle vielä uusi kasvo Vaajakoskella. Vastuualueina seurahallinnon operatiivisen toiminnan kokonaisvastuu, talous ja esihenkilönä toimiminen palkatulle henkilöstölle.

Miten olet päätynyt töihin FCV:lle?

– Minulla on ollut etuoikeus työskennellä eri jalkapalloseuroissa eri rooleissa jo yli 15 vuotta. Nyt ympyrä niin sanotusti sulkeutuu, kun palasin “kotiin” Keski-Suomeen tänne Vaajakoskelle. Kaikki lähti Keuruulta, missä olen nuoruuteni varttunut. Siellä aloitin valmennusurani 14-vuotiaana ja nopeasti löysin itseni myös seuran hallituksesta. Keuruulta matkani alkoi ja olen kiertänyt siitä sitten opiskeluiden ja töiden johdosta kolme eri kaupunkia – Lahti, Ylöjärvi ja Kirkkonummi, kunnes palasin takaisin Keski-Suomeen Vaajakoskelle.

Mitkä ovat vahvuutesi työssäsi?

– Ehdottomasti kokonaisvaltainen osaaminen seuratoiminnasta ja erityisesti jalkapallosta. Näkemystä löytyy pelaajana, valmentajana, toimihenkilönä, hallituksen jäsenenä ja palkattuna työntekijänä, joista koen olevan todella paljon hyötyä työssäni.

Oletko itse pelannut jalkapalloa; missä joukkueessa ja millä paikalla?

– Oma “pelaajaurani” oli vaatimaton ja pelasin KeuPassa B-junioreihin asti, jonka jälkeen keskityin valmentamiseen ja tuomarointiin.

Miten vietät vapaa-aikasi?

– Tykkään vapaa-ajalla ulkoilla, käydä kuntosalilla ja välillä höntsätä pallolajien perässä. Lisäksi paljon tulee seurattua urheilua telkkarista.

Toiminnanjohtaja
Sami Rukkila
040 160 32 08
sami.rukkila@fcvaajakoski.com