Työntekijät tutuksi – esittelyssä Joni Hirvonen

/
Sami Rukkila

Kolmantena esittelyssä seuran työntekijöistä Joni Hirvonen. Joni toimii Riemun ohjaajana ja on tuttu kasvo FCV:ssä valmennuksen puolelta.

Kuka olet ja mitä teet FCV:ssa?

– Joni Hirvonen, paljasjalkainen vaajakoskelainen vaikka nykyään kotiosoite on moottoritien toisella puolella. Työskentelen tällä hetkellä Jyskän koululla Riemu-jälkkärissä ohjaajana. Toimin myös koulun puolella aamupäivisin koulunkäynninohjaajan työtehtävissä. Lisäksi valmennan fysiikkaharjoituksia FCV:n 08/09 ikäluokalle. Olin 2008-syntyneiden poikien päävalmentajana reilut 8 vuotta kunnes nyt vuodenvaihteen tienoilla hieman kevensin ja annoin vastuun eteenpäin.

Miten olet päätynyt töihin FCV:lle?

– Päädyin FCV:lle töihin vuonna 2014. Huomasin, että seuralle oli oppisopimuspaikka avoinna. Näpyttelin sähköpostin, kävin haastattelussa, sain paikan ja tässä sitä ollaan edelleen. Töiden ohella valmistuin liikuntaneuvojaksi ja koulun yhteydessä suoritin UEFA B -valmentajalisenssin. 

Mitkä ovat vahvuutesi työssäsi?

– Huumori, ryhmänhallintataidot, napakkuus ja leppoisuus. Tarvittaessa myös kuuluva ääni, kysykää vaikka lapsilta. Vakavasti, mutta ei totisesti kuvastaa varmaan aika hyvin minua työntekijänä.

Oletko itse pelannut jalkapalloa; missä joukkueessa ja millä paikalla?

– Olen pelannut ja pelaan edelleen ja aina FC Vaajakosken paidassa, nykyisin Redsissä miehekkäästi kutosta. Aloitin muistaakseen vuonna 1997. Nuoruudessa pelasin hyökkääjänä, seuraavaksi taisi tulla siirto vasemmalle laidalle ja sieltä hiljalleen valunut alemmas. Topparin roolin kautta, vasemmaksi laitapuolustajaksi. Oikea puoli kentästä on siis edelleen tuntematon ja kokematta, ehkä ikämiehissä siirto sinne.

Miten vietät vapaa-aikasi?

– Vapaa-ajalla tulee harrastettua jalkapalloa ja salibandya pelailen myöskin edelleen. Seurana Köntys salibandyssa, joka on ensimmäinen seura omalla uralla, joka ei ole Vaajakoskelta. Penkkiurheilu on myös iso osa vapaa-aikaa ja lajikirjo on valtava, mitä tulee seurattua. Suurin intohimon kohde on Helsingin IFK, jota on tullut seurattua pienestä pitäen. Ensi kaudella jalkapalloa vieläkin suuremmalla mielenkiinnolla, kun Vaajakosken, sekä stadin kingi Sami Okkonen valmentaa itselle rakasta seuraa. Suurella mielenkiinnolla odotan myös FCV:n edustuksen ensi kauden otteluita, mielenkiintoista nähdä Neukan kädenjälki sarjaotteluissa.