Tylyt lukemat Keravalla – FC Vaajakoskelle jäi toiseen osaotteluun paljon kirittävää

PKKU – FC Vaajakoski 4-1 (0-0)

46′ Noah Kaijasilta 1-0 rp.
53′ Alack Deng 2-0
62′ Peetu Haikonen 3-0
76′ Alack Deng 4-0
79′ Santeri Suutari 4-1

Ensimmäinen jakso eteni FC Vaajakosken pienessä hallinnassa, mutta PKKU oli toisella kolmevarttisella omaa luokkaansa. Viikon kuluttua pelattavassa Ykkösen karsintojen toisessa osaottelussa FCV:llä on iso vuori kiivettävänään.

Tulos ja toisen jakson esitys oli iso pettymys. Usko omaan joukkueeseen ei kuitenkaan horju. Eka jakso ja toisen jakson loppu oli meiltä sitä peliä, mitä halutaan nähdä myös Pandalla. Mikään joukkue ei ole meitä siellä voittanut ja nyt pitää vain voittaa vähintään kolmella maalilla.” – Päävalmentaja Antti Neuvonen

Kotijoukkue aloitti kamppailun pirteästi ja heti avaushetkillä punamustien kauden paras viimeistelijä Noah Kaijasilta pääsi rangaistusalueella kohtuulliseen paikkaan. FCV:ltä toppari Lennart Voikar liukui tilanteeseen oikea-aikaisesti ja torppasi keravalaisten maalipyssyn aikeet.

Myös vierailijat pääsivät nopeasti juonesta kiinni. Kymmenen minuutin kohdalla Niilo Pirttinen alusti vasemmalta laidalta tilanteen Matias Sarlinille, jonka ohjaus karkasi kuitenkin selvästi yli maalista. Peli jatkui tämän jälkeen FC Vaajakosken vahvassa pallollisessa komennossa, mutta maalintekopaikoille ei ollut kunnolla asiaa.

PKKU hätyytteli vierasjoukkueen puolustusta satunnaisilla vastahyökkäyksillään, joissa punavalkoisten alakerta oli kuitenkin hereillä. Ottelun 27. minuutilla FCV:n Miska Verkko lähetti keskikentältä hyvän avauksen, mutta Matti Liimataisen jatko lipui hivenen ohi vasemmalta puolelta.

Avauspuoliskon lopussa keravalaisten Kaijasillalle aukesi hyvä tontti. Laukaus päätyi kuitenkin ohi oikean tolpan juuresta. Tauolle lähdettiinkin lopulta maalittomassa tilanteessa.

Jälkimmäisellä puolikkaalla alkoi tapahtua ja FC Vaajakoski sai isänniltä melkoista shokkihoitoa. Toinen jakso ehti vanheta ainoastaan puolisen minuuttia, kun Miska Verkon ja Kaijasillan kontaktista tuomittiin rangaistuspotku PKKU:lle. Kauden 12. maalinsa oikeaan ylänurkkaan pilkulta sijoitti Kaijasilta itse ja vei kotijoukkueen 1-0 johtoon. Kotijoukkue tuplasi johtonsa vain muutamaa minuuttia myöhemmin. Kaijasilta keskitti oikealta rangaistusalueen rajalta ja Ajack Deng pääsi varsin vapaasti puskemaan lukemiksi 2-0.

PKKU sai vajaan tunnin aikaan jo toisen rangaistuspotkunsa Santeri Suutarin rikkeen seurauksena. Maalivahti Antto Mikkonen ei ollut toista kertaa yllätettävissä, vaan torjui Kaijasillan yrityksen kulmaksi. Hetkeä myöhemmin FC Vaajakosken verkko heilahti kuitenkin jo kolmannen kerran, kun Peetu Haikonen päätti nousunsa komeaan laukaukseen vasempaan yläkulmaan.

Kamppailun 76. peliminuutilla punamusta-asuinen kotijoukkue onnistui maalinteossa jo neljännen kerran. Vastahyökkäys Kaijasillan johtamana toi tulosta ja Deng päätti suoraviivaisen hyökkäyksen pommittamalla pallon vieraiden verkkoon.

Noin kymmenen minuuttia ennen varsinaisen peliajan täyttymistä FC Vaajakoski sai hieman helpotusta loppulukemiin. Reilusta paristakymmenestä metristä lähteneen Jimi Saarikon vapaapotkun PKKU:n torjuja Aleksi Piispa selvitti, mutta Santeri Suutari tuikkasi jälkitilanteesta pallon sisään maalin suulta.

Viikon kuluttua pelattavaan toiseen osaotteluun FC Vaajakoski joutuu lähtemään kolmen maalin taka-ajoasemasta. Ratkaiseva Ykkösen nousukamppailu pelataan Panda-areenalla lauantaina 28.10.2023 klo 13.00.

FC Vaajakosken kokoonpano lauantaina

1 Antto Mikkonen MV
2 Niilo Pirttinen → 10 Juuso Sarkkinen 64′
3 Matias Niemelä → 92 Jimi Saarikko 64′
5 Hugo Halonen → 23 Veikko Janhunen 80′
6 Viljami Suihkonen
16 Rasmus Häkkinen → 11 Saboor Salim 46′
18 Miska Verkko
19 Santeri Suutari
21 Lennart Voikar
24 Matti Liimatainen → 27 Lauri Suutarinen 80′
33 Matias Sarlin C