Tomi Karlstedtin huikea ura saa jatkoa

Mitäpä olisi FC Vaajakoski ilman Tomi Karlstedtia, jonka mittava taival joukkueessa jatkuu edelleen myös tällä kaudella. Todellinen seuralegenda on edustanut vaajakoskelaisia jo pitkälti yli 20 vuotta neljällä eri vuosikymmenellä ja kokenut joukkueen kaikki nousut ja laskut.

”Jatkan joukkueessa hyvillä mielin. FCV tarjosi selvästi parasta sopimusta, joten valinta oli lopulta helppo. Odotuksissa ensi kaudesta on lohkon kärkipäähän sijoittuminen.” – Tomi Karlstedt

”Monesko kausi tämä on Karlstedtille, hän ei taida tietää itsekään. Tomppa alkanee lähestyä pelaajana parhaita pelivuosiaan, joten odotukset ensi kauden osalta ovat korkealla. Viimeiset vuodet Tompan pelipaikaksi on vakiintunut oikean puolustajan tontti, mikä on vaatinut paljon uuden oppimista pelipaikan osalta. Karlstedt onkin tänä talvena ollut vielä viime kauttakin paremmassa vireessä harjoituskentällä. Mr. Vaajakoskelta sopiikin odottaa erinomaista kautta 2021!” – Päävalmentaja Sami Okkonen

Karlstedt tuli mukaan FCV:n kuvioihin jo 90-luvun puolivälin jälkeen ja on pelannut siitä saakka punapaidoissa kaikki kaudet vuotta 2007 lukuun ottamatta, jolloin hän käväisi vuoden visiitillä JJK:n Ykkösen ryhmässä. Suurimman osan urastaan ykköshyökkääjänä pelannut Vaajakosken Kuohun kasvatti on takonut Kakkosen peleissä lähemmäs sata täysosumaa ja on yksi tehokkaimmista pelaajista koko kolmanneksi korkeimman sarjatason historiassa.

Tämän vuoden marraskuussa 40-vuotta täyttävän Tompan todelliset tehokaudet Kakkosessa koettiin 2009 ja 2010, joina molempina hän saavutti 20 tehdyn maalin rajan. Maaliruisku valittiin 2009 myös Keski-Suomen piirin parhaaksi miespelaajaksi. Kolmosessa 2004 Karlstedt kirjautti tililleen peräti 56 tehtyä maalia.

”Muistoja vuosien varrelta on kertynyt niin paljon, että alkaa jo unohtaa vanhimpia. Vaikea sanoa siis parasta.” – Karlstedt

Viimeisimpänä kausina Karlstedtin pelipaikka on löytynyt puolustuslinjasta, joten maalitahti on luonnollisesti hiljentynyt. Enimmäkseen Tomppa on esiintynyt keskuspuolustajan tontilla, mutta viime kaudella pelipaikaksi vakiintui laitapakin rooli, jolta hän pääsi paremmin tukemaan myös hyökkäysten rakentelua.

Peliaikaa Kakkosen kaudella 2020 kertyi 14 ottelussa 1020 minuutin verran. Klassinen lausahdus ”ei kautta ilman maalia” osuu Karlstedtin kohdalla täydellisesti kohdilleen, sillä edellisenä kolmena kesänä verkko on heilunut puolustajan paikalta kertaalleen kautta kohden. Viimevuotisen osumansa kokenut pelaaja upotti elokuisessa kotiottelussa lohkovoittaja JIPPOn maalin perukoille kulmapotkutilanteesta.

Studiokuva: Foto-Antti
Pelikuva: Ville Koskiniemi