Tehokkuus maalipaikoissa toi täydet pisteet

FC Vaajakoski – Mikkelin Pallo-Kissat 3-1 (1-1) | Pöytäkirja

FCV haki torstaina kauden ensimmäistä kotivoittoaan. Lämpimässä säässä vieraaksi saapunut MiPK antoi kuitenkin shokkihoitoa jo seitsemännellä minuutilla. Tuomas Koppelomäki teki muutaman näyttävän harhautuksen ja keskitti, ja maalin edestä Isaac Kannah iski pallon verkkoon.

Ensimmäisellä puoliajalla vierasjoukkue antoi FCV:n pyörittää peliään alakerran kautta, eikä prässännyt korkealta.

26.minuutilla Peetu Lintinen sai pallon noin 25 metrissä. ”Messimäinen” pyörähdys, terävä spurtti pallon kanssa ja kliininen viimeistely vasemmalla jalalla ohi voimattoman MiPK:n maalivahdin.

Kumpikin joukkue sai useampia vapaapotkuja hyviltä etäisyyksiltä. Lähimpänä maalintekoa oli vierasjoukkue, jonka 53. Minuutilla saama vapaapotku päätyi FCV:n maalivahdin Roope Järvisen käsien kautta ylärimaan.

Ottelun 66. minuutilla nähtiin ottelun ensimmäinen varoitus, kun MiPK:n Kannah oli päästä läpiajoon FCV:n hyökkäyksen jälkeen. Tomi Karlstedt liukui tilanteeseen varoituksen arvoisesti ja samalla esti vaarallisen maalipaikan syntymisen.

Kesken vieraiden pitkän painostuksen iski kuitenkin kotijoukkue. 82. minuutilla FCV:n Niko Högbacka ohitti rangaistusalueella puolustajan ja laukoi oikealla jalallaan joukkueensa johtoon.

Vain hetkeä myöhemmin suihkusi lisää kylmää vettä vierailijoiden niskaan. Högbackan kylmän viileät harhautukset rangaistusalueella, loistava syöttö Lintiselle, jonka rauhallinen haltuunotto ja sijoitus maaliin sinetöivät punapaitojen kauden ensimmäisen kotivoiton.

”Peli olisi voinut kääntyä kummalle tahansa. Vastustaja sai pitää enemmän palloa, mutta päästiin tilaisuuden tullen iskemään vastaan omilla vahvuuksillamme ja tänään laitettiin kovalla työmoraalilla pallo pomppimaan meille. Jälleen jäätiin kotona tappioasemaan aluksi, mutta jo edellisen kierroksen nousu tappioasemasta tasoihin antoi uskoa, että peli on nytkin käännettävissä. Kopissa oli jo puoliajalla joukkueellinen ensimmäiseen kotivoittoon uskovia pelaajia ja nöyrä työntekomme palkittiin lopuksi. Nyt löydettiin pitkästä aikaa tehoa maalintekoon ja tästä jatketaan hyvillä fiiliksillä ensi viikon tärkeään LPS-kotiotteluun” – Mika Järvinen

Neste K Subway Savelan nälkäisin pelaaja
Peetu Lintinen

Kokoonpano
1 Roope Järvinen
11 Niko Högbacka
13 Peetu Lintinen
20 Tomi Karlstedt
21 Topi Järvinen
25 Niko Lohi (-> Haapasaari 45′)
4 Joona Ala-Porkkunen
6 Santtu Laaksonen
7 Jarkko Kosunen
76 Ali Taleb (-> Huisman 46′)
8 Toni Järvinen (-> Kiesilä 90’+3)

14 Antti Jussila
17 Matias Kiesilä
18 Fabian Hanslian
3 Roope Ervasti
30 Ville Viljala
33 Juuso Haapasaari
9 Kimmo Huisman