Erotuomarit: Ilpo Simonen, Eemi Hyppönen, Tomi Alatupa

Tomi Karlstedt     53 min

Topi Reuna         56 min

Avaus: Salminen, Kekkonen, Reuna, Ekmark, Jokinen, Savela, Karlstedt, Lohi, Pöyhönen, Kiesilä, Kiiveri N

Penkillä: Kiiveri T, Suonpää (90 min Jokinen), Kärkkäinen (87 min Kiesilä)

Joensuussa sataa, paistaa, sataa, paistaa, sataa ja loppujen lopuksi paistaa. FC Vaajakoski otti omat kolme pistettä pois kuleksimasta rästiottelusta ja siirtyi sarjakärkeen ennen kesätaukoa.

Kevätkierroksen viimeinen ottelu alkoi FC Vaajakosken osalta Joensuussa räväkästi, kun Niko ”Peke” Lohi kerkesi jo tuhlaamaan mojovan maalipaikan ennen ahnaana kärkenä pelanneen Matias ”Kiesi” Kiesilän kolaamista kotijoukkueen boksissa. Tuloksena JoPS:n veräjänvartijalle keltainen kortti ja pallo pilkulle, josta Tomi ”Tomppa” Karlstedt päätti parin ottelun kuivan kautensa täräyttämällä kuulan varmasti verkkoon yhdeksännellä minuutilla. Hyvä olo hiipi vierailijoiden valkopaitojen alle ja kotijoukkue JoPS otti tilan, ajan ja kotikentän haltuun. Mutta suurempaa tulosta ei punapaidat saaneet aikaiseksi, vaan FCV teki puolen tunnin jälkeen kaksi kassia. Ensin Kiesi tyrkki paluupallon verkon perukoille ja sitten oli Peken vuoro niitata kolmen maalin vierasjohto pekemäisesti riittävältä etäisyydeltä. Tästä innostuneena vierailijat hölläsivät lisää ja kotijoukkueelle jätettiin saumat onnistua maalin tekemisessä, joka ainakin avustavan mukaan on ollut kovin harvinaista herkkua JoPS:n peleissä tällä kaudella. Puoliaika päättyi Ilpon pillin herneen äänelliseen värinään ajassa 45 minuuttia.

Toinen puolisko jatkui siitä, mihin ensimmäinen jäi, sillä poikkeuksella, jotta kotijoukkue onnistui maalinteossa ja laittoi valkoisissa pelaavat Punaiset hetkellisesti ahtaalle. FCV kuitenkin tarjoili vaarallisen maalintekotilanteen useapäiselle yleisölle Niko Kiiverin toimesta, jonka kuuma laukaus värisyttää ylärimaa vielä parisen viikkoa. Kuten muutaman kerran aiemmin tällä kaudella FCV:n ollessa helpottavaa maalia vailla, tarjoili siihen avun Toni ”Pöhi” Pöyhönen iskemällä loppunumerot 1-4. Herra Järvinen on onnellinen, kun lopputulos tiesi sitä, että FCV otti suvereenin paikkansa sarjakärjestä ja joukkueen huoltaja Riku Ahonen sai viikolla syntyneelle pojalleen kosolti uusia ehdotuksia tulokkaan nimeksi; Niko, Tomppa, Matias, Toni tai kenties Voitto.

Nyt on aika laittaa Kolmonen hetkeksi jääkaappiin, mutta Regions’ Cup vastustaja selviää 9.7 tiistaina. Tuota Euroopan kolmanneksi kovatasoisinta seurajoukkuekilpailua on FCV:n osalta toivottavasti jäljellä vielä kolme ottelua, kun joukkue on raivannut itsensä kahdeksan parhaan sakkiin. Kolmonen jatkuu 27.7. kotiottelulla SC Riverball:a vastaan Vaajakosken Stadionilla, mutta sitä ennen FCV luovuttaa Puolustusvoimien käyttöön alokkaat Ekmarkin ja Kärkkäisen. Nyt myös toimitukselta LEPO!