Tasapelipiste Tampereelta

Kaksi tehtyä maalia eivät riittäneet voittoon

FCV aloitti vierasottelun Ilves-Kissoja vastaan heikosti. Vaikka valmennus ennen ottelua korostikin, että pääpelivoimaista kotijoukkuetta vastaan puolustuspään rikkeitä tulisi välttää, sai Ilves-Kissat vapaapotkuja siitä huolimatta. Tamperelaiset puskivat muutamaan otteeseen vaarallisesti ja lopulta sivulta annetun vapaapotkun jatkoi päällään maaliin Eetu Rahkola. Dieselmäisesti käynnistynyt vaajakoskelaispumppu heräili pikku hiljaa kohti ensimmäisen puoliajan loppua, vaikka lähimpänä maalintekoa oli jälleen kotijoukkue.

Tauon tapahtumat pukukopissa jäivät ulkopuolisille mysteeriksi, mutta kentälle asteli toiselle jaksolle täysin muuttunut vierailija. Peetu Lintinen nousi vahvasti laidasta ja syötti maalin eteen Tomi Karlstedtille, joka puttasi pallon käytännössä tyhjään maaliin ja toi FCV:n tasoihin. Vahva rynnistys jatkui ja Niko Lohi ehti laukoa kertaalleen hyvältä paikalta yli, ennen kuin pallo saatiin toiseen kertaan Kissojen kaappiin. Osuma oli kauniisti rakennettu. Tomi Karlstedt pudotti pallon keskiympyrässä Kimmo Huismanille, jonka täydellisesti ajoitettu syöttö tavoitti loistavan pystyjuoksun tehneen Santtu Laaksosen. Kliininen viimeistely takakulmaan ja tappio-asema oli vaihtunut muutamassa minuutissa 1-2 -johdoksi.

Johtoasema ehdittiin nauttia kuitenkin vain kuusi minuuttia. Ilves-Kissat pelasi pallon FCV:n puolustuslinjan eteen, jossa hyökkääjä sai helposti kääntyä ja vapauttaa laiturin pallon kanssa täyteen vauhtiin. Joona Ala-Porkkunen rikkoi rangaistusalueen kulmalla pilkun arvoisesti ja rankkarin jälkitilanteesta Matti Salkojärven hienon torjunnan jälkeen Jere Intala onnistui niittaamaan pallon pussiin.

Lisämaaleja ei ottelussa nähty, mutta kortteja sen sijaan runsaasti. Laaksonen, Ala-Porkkunen, Lohi, Lintinen, Viren ja Prami katselivat keltaista ja myös kotijoukkue onnistui keräämään muutaman varoituksen. Lopussa tuorein sopimuspelaaja Oskari Peltonen debytoi ja järjesteli muutaman mainion maalipaikan. Ilves-Kissat sai pallon pariin otteeseen maaliin, mutta ne liputettiin paitsioina.

Peetu Lintinen
Peetu Lintinen oli toisella jaksolla vaarallinen Oskari Peltonen
Oskari Peltonen debytoi
Lohi oli totutun aktiivinen