Tampereelta ei tällä kertaa pisteitä

Tammelan stadionilla pelattiin torstaina koleassa juhannussäässä Kakkosen etelälohkon kamppailu TPV – FC Vaajakoski. Vierasjoukkue FCV oli erityisesti ensimmäisellä puoliajalla vahva.

Pöytäkirja

Keskikentän puolustavat pelaajat Mikko Hiltunen ja Joona Ala-Porkkunen pitivät kotijoukkueen taitavat pelintekijät kurissa, ja hyökkäämisestä vastasi enimmäkseen FCV. Keskushyökkääjänä pelannut Niko Lohi pääsi avausjaksolla kertaalleen läpiajoon, mutta maalivahti torjui tämänkin yrityksen. TPV hyökkäsi ainoastaan nopeilla vastaiskuilla, jotka olivat erittäin vaarallisia. FCV:n hyökkäyspään vapaapotkun jälkeen TPV-pelaaja karkasi läpiajoon, mutta Matti Kohosen maailmanluokan liukutaklauksen jälkeen takaiskulta säästyttiin. Maalissa Matti Salkojärvi piti vierailijoita jälleen kerran pelissä mukana. FCV ei hallinnastaan ja TPV maalipaikoistaan huolimatta saanut osumaa aikaiseksi ensimmäisellä jaksolla, joten se päätettiin tasatilanteessa.

Toisen jakson alku oli kotijoukkueella vahva. Hyökkäyksiä vyörytettiin runsaasti vaajakoskelaisten maalille, ja lopulta pallo saatiin verkkoon asti. Matti Kohonen liukui rikollisesti rangaistualueella ja tuomari vihelsi pallon pilkulle. Sergei Korsunov ei tästä erehtynyt ja TPV johti 1-0. FCV:n valmennus vaihtoi kentälle Kimmo Huismanin ja Babatunde Wusun, ja Tunde pääsikin muutaman kerran hyviin paikkoihin. Lukuisista vapaapotkuista FCV ei maalia saanut aikaiseksi ja Korsunovin osuma jäi ottelun ainoaksi.

FC Vaajakoski jatkaa pelejään ensi keskiviikkona Järvenpäässä paikallisen palloseuran vieraana. Hyvää juhannusta!

Jukka Kosonen
Jukka Kosonen