Sunnuntaisessa kotiavauksessa Viitaniemessä vastustajana PK Keski-Uusimaa

Su 28.04.2024 klo 16.00 Viitaniemi TN, Jyväskylä
FC Vaajakoski – PKKU
Liput: 15/12€, kausikortti 99€
Suora lähetys: Ruutu+, selostamossa Hetemäki & Kotimäki

Kahdella vierastappiolla kautensa Ykkösessä aloittanut FC Vaajakoski pelaa kauden ensimmäisen kotiottelunsa sunnuntaina. Panda Areenan luonnonnurmi ei vielä tähän aikaan keväästä ole pelattavassa kunnossa, joten ottelu pelataan varakentällä Viitaniemessä. Vierasjoukkue PK Keski-Uusimaalta on myöskin vielä pistetili avaamatta uudessa Ykkösessä. Molemmat joukkueet ovat kuitenkin päässet jo voiton makuun virallisissa peleissä, sillä kumpainenkin eteni jatkoon Suomen Cupin kolmannelta kierrokselta.

FCV:n pelikausi alkoi otteluruuhkassa

Toissa viikonvaihteessa historiallisen Ykkösen kautensa aloittaneet punavalkoiset pelasivat heti kevään alkajaisiksi kolme peliä yhdeksän vuorokauden sisällä. Bussissa istumista kertyi kunnioitettavasti, sillä kaikki ottelut pelattiin pitkän matkan päässä vieraskentällä. Sarjapeleissä pistepussi ei ole vielä karttunut, mutta väliin mahtui onneksi pitkän tauon jälkeen voitokas esitys Suomen Cupissa. Yhtäläinen piirre kaikissa alkukauden otteluissa on ollut se, että FCV on ottelun alussa ollut hieman ongelmissa ja päässyt vasta myöhemmin paremmin kiinni pelitapahtumista.

Ensimmäisessä Ykkösen taistossa Helsingissä Atlantis FC osoittautui paremmaksi maalein 2-0 (1-0). Sarjan ennakkosuosikkeihin povattu kotijoukkue oli fyysinen ja onnistui hyödyntämään tilanteenvaihtojaan mallikkaasti. Kamppailu etenikin liikaa Atlantiksen pelisuunnitelman mukaan, eikä FC Vaajakoski löytänyt keinoja vastata.

Edellisen viikonvaihteen ottelussaan Kokkolassa FCV taipui lukemin 3-1 (2-0). Avaava kolmevarttinen oli vierailta heikko, jonka KPV käytti tylysti hyödykseen. Kakkospuoliskolla FC Vaajakoski pääsi pelin juonesta paremmin kiinni. Kavennusosuma syntyi, kun taistoa oli takana reilut 66 minuuttia. Esityöstä vastasi Daniel Selin ja Matias Sydänmaa täräytti vaajakoskelaisten ensimmäisen osuman Ykkösessä. Hyvää yritystä ei kuitenkaan palkittu lisäosumilla, vaan kokkolalaiset kasvattivat johtoaan lisäajan puitteissa.

FCV TV:n kooste ottelusta KPV – FC Vaajakoski

Kahden tappiollisen Ykkösen pelin väliin FCV:n ohjelmaan sisältyi matka Kouvolan Myllykoskelle Suomen Cupissa perinteikästä MyPaa vastaan. Alemmalla sarjatasolla Kakkosessa otteleva kotijoukkue tarjoili shokkihoitoa jo vajaan kymmenminuuttisen aikaan siirtymällä pilkulta johtoon. Taukolukemiksi Juuso Sarkkinen puski kuitenkin kulmapotkun jälkeen 1-1 ja toisella jaksolla Pohjanmaalta Keski-Suomeen saapunut Paulus Mehtonen viimeisteli vieraiden voitto-osuman. Vaajakoskelaisten taival cupissa jatkui näin neljännelle kierrokselle, jonka otteluparit on määrä arpoa tulevana tiistaina.

Loukkaantumissuma kiusannut kauteen valmistautumista ja ensimmäisiä pelejä

Sunnuntaina isäntien kokoonpanosta ovat varmuudella sivussa pidempiaikaiset potilaat Niilo Pirttinen, Joona Rönkä, Veikko Janhunen, Viljami Suihkonen ja Antti Voutilainen. Cupin kamppailussa MyPaa vastaan jalkaansa loukannut Matti Liimatainen joutuu huilaamaan vielä parisen viikkoa, mutta saattaa olla käytettävissä jo tätä seuraavassa Ykkösen ottelussa, joka pelataan äitienpäivänä 12.5.

Viime viikonloppuna Kokkolassa loukkaantunut maalivahti Joona Poltto on sivussa toistaiseksi. Tarkempaa tietoa poissaolon pituudesta ei vielä kuitenkaan ole.

Pienen vamman vuoksi kevään ensimmäiset ottelut väliin jättämään joutunut Hugo Halonen on näillä näkymin pelikykyinen taas sunnuntaina PKKU:ta vastaan. Muutama FC Vaajakosken pelaaja on potenut viikon kuluessa flunssan oireita, mutta todennäköisesti he kaikki ovat valmiita sunnuntain koitokseen.

Vaajakoskelaisten uusi kapteeni Juuso Sarkkinen – ”Yhteishenki on meidän voimavara”

”Fiilikset kapteenina toimimisesta on kyllä olleet ihan mahtavat! Matias Sarlin jätti isot kengät täytettäviksi, mutta mulla on kanssa varmasti oma panokseni annettavaksi tähän hommaan. Peleissä nauha tuntuu ainakin parantavan omaa peliä ja toivottavasti sitä kautta myös muiden tekemistä.” – Juuso Sarkkinen

23-vuotias fyysinen puolustaja edustaa nyt toista kauttaan FC Vaajakoskea. Koko uransa Jyväskylässä pelannut Sarkkinen aloitti jalkapallon 7-vuotiaana JJK:ssa, josta liittyi B-juniori-ikäisenä Komeettoihin. Vaaleansinisissä hänelle kirjattiin ensimmäiset pelit aikuisten tasolla ja myös tulokaskausi Kakkosessa vuonna 2022.

Mitä tuore kippari pohtii kauden alusta Ykkösessä ja joukkueensa parin ensimmäisen sarjapelin esityksistä uudella tasolla?

”Kauden ensimmäisistä peleistä on käteen jäänyt nolla pistettä, joten tietenkään en voi olla siihen tyytyväinen, mutta onneksi pelaaminen on ollut todella nousujohteista. Koko ajan ollaan parannettu omaa pelaamista ja kotipeleissä ollaan aina parhaimmillaan. Eniten parantamista on tällä hetkellä mun mielestä heti pelin alkuun syttymisessä ja kovuudessa. Joukkue on onnistunut pelien sisällä parantamaan tekemistä hienosti ja edelleen yhteishenki on meidän suurimpia voimavaroja!” – Sarkkinen

Myös vierailija PKKU majailee toistaiseksi nollakerhossa

FC Vaajakoski ja keravalainen Pallokerho Keski-Uusimaa kohtasivat viime syksynä Ykkösen kaksiosaisessa nousukarsinnassa, joissa PKKU oli lopulta maalin erolla parempi. Keravalaiset veivät karsintojen ensimmäisen osan kotonaan nimiinsä 4-1, mutta toisessa osaottelussa Vehkahallissa FCV oli parempi tuloksella 3-1. Yhteismaalein 5-4 PKKU otti paikan Ykkösestä.

FCV jäi odottelemaan omaa kohtaloaan, joka varmistui talvella täydennysmenettelyn kautta, kun Honka joutui luopumaan paikastaan Veikkausliigassa. Myös vaajakoskelaiset valloittivat näin paikan Ykkösessä Palloliiton hyväksyessä seuran lisenssihakemuksen. Kapteeni Juuso Sarkkinen odottaa kotijoukkueen kuittaavan sunnuntaina viime syksyisten karsintojen jättämät kalavelat.

”Viime kauden PKKU-peleistä jäi kyllä paljon hampaankoloon. Heidän joukkueessaan on ilmeisesti tullut paljon muutoksia syksyn peleistä, mutta kova nippu varmasti on vastassa. Sunnuntain peliltä odotan kovaa ja tulista vääntöä, mutta tietenkin eniten sitä että avataan pistetili!” – Sarkkinen

PKKU on perustettu vuonna 2005 Keravan Pallo-75:n ja Tuusulan Palloseuran yhteistyön tuotoksena. Joukkue on aiemmin pelannut kesästä 2006 lähtien FC Vaajakosken tapaan vaihtelevasti joko Kakkosessa tai Kolmosessa.

Tämän kauden keskiuusimaalaiset ovat avanneet kahdella kotihäviöllä, kun sekä JJK että porilainen FC Jazz kävivät hakemassa pisteet mukaansa Kalevan urheilupuiston tekonurmelta samoin 0-3 -lukemin. Täten myös maalitili on PKKU:lta uudessa sarjassa vielä avaamatta. Suomen Cupin avauksessaan muutama päivä sitten keravalaisryhmä onnistui kukistamaan vieraissa kuitenkin Kolmosessa pelaavan FC Kirkkonummen selvästi 0-4 ja eteni näin kohti neljättä ottelukierrosta.

Vaihtuvuus PK Keski-Uusimaan pelaajistossa on ollut viime kaudesta varsin suurta. Joukkue menetti riveistään esimerkiksi yhteensä 21 täysosumaa paukuttaneen kaksikon Noah Kaijasilta ja Ajack Deng, jotka kumpikin siirtyivät toiseksi korkeimmalle sarjaportaalle Ykkösliigaan.

Tulijoista mielenkiintoisia ovat muun muassa jonkin verran jopa Veikkausliiga-kokemustakin omaavat keskikentän Niklas Leinonen ja maalivahti Samu Volotinen. Uusista nimistä myös JJK:n testissäkin käynyt japanilainen keskikenttäpelaaja Naotu Umetsu kykenee jakelemaan monipuolisia syöttöjä hyökkäykseen, mutta ajoitukset uudessa seurassa eivät ole olleet vielä kohdillaan.

Edellisen syksyn karsintapelien lisäksi FC Vaajakoskelta ja PKKU:lta löytyy yhteistä historiaa Kakkosessa kausilta 2015 ja 2018, joina joukkueet pelasivat samassa lohkossa. Vaikka FCV sijoittui molempina vuosina sarjataulukossa keravalaisten edelle, oli PKKU keskinäisten kohtaamisten selvä valtias. Joukkueiden välisistä viidestä yhteenotosta PK Keski-Uusimaa voitti neljä ja yksi loppui tasatulokseen.