Sopimusuutisia – Niko Lohi jatkaa

FC Vaajakoski on tehnyt tärkeän jatkosopimuksen, sillä viime kesänäkin joukkueen kantaviin voimiin kuulunut Niko Lohi on allekirjoittanut paperit seuran kanssa tulevaa kautta koskien.

Maaliskuussa 26 vuotta täyttävä Lohi lukeutuu FCV:n omiin kasvatteihin. Hyökkäävässä keskikentän roolissa viihtyvä pelaaja teki debyyttinsä vaajakoskelaisten edustusjoukkueessa jo kaudella 2011, jolloin syntyivät myös uran kaksi ensimmäistä maalia Kakkosen tasolla. FCV:n lisäksi Lohi on ehtinyt edustaa vuonna 2014 AC Kajaania Kakkosessa ja Kajaanin Hakaa Kolmosessa, sekä joutsenolaista Kultsu FC:tä 2017 Kakkosessa.

”Lohen jatkosopimus on äärimmäisen tärkeä palanen joukkueen rakentamisen osalta. Peken askel on kepeä kuin metsäkauriilla ja hänen dynaamisuus, kaksinkamppailuvoima ja kyky murtaa linjoja omilla tempokuljetuksillaan tekevät hänestä parhaimmillaan erittäin laadukkaan pelaajan kakkosdivisioonaan. Viime kauden jälkimmäisellä puolikkaalla moni ottelu ratkesi pitkälti Nikon kykyyn dominoida keskiakselilla molempiin suuntiin.

Jos kehitystä tapahtuu vielä mentaalipuolella siten, että vaikeissa hetkissä Nikon onnistuu kanavoida haasteet positiiviseksi energiaksi turhautumisen sijaan, on tätä miestä lähes mahdoton pysäyttää.”

Päävalmentaja Sami Okkonen

Viime kaudella Niko Lohi esiintyi FCV-paidassa 17 ottelussa ja peliminuutteja näissä kamppailuissa ehti kerääntyä 1421. Rutinoitunut keskikenttäpeluri onnistui viimeistelyssä neljästi ja tämän lisäksi oli pohjustamassa kahta täysosumaa. Tehojen puolesta kauden tähtihetki sattui sarjan lopulle, kun Lohi oli tekemässä kahta osumaa VIFK:n verkkoon syyskuussa.

Vaajakoskelaisten kokeneimpaan osastoon kuuluva Niko Lohi on pelannut Kakkosta tätä ennen seitsemällä sesongilla. Maaleja Kakkosessa on syntynyt miehen toimesta yhteensä 18, joista 15 kappaletta on tullut kasvattajaseuran väreissä. Ensi kausi tulee olemaan pelaajan kahdeksas FCV:n edustusjoukkueessa.

Sopimuspelaajat 2020

 1. Ville Viljala
 2. Masa Malen
 3. Valtteri Lohi
 4. Toni Järvinen
 5. Aleksi Kaakinen
 6. Matias Kiesilä
 7. Teemu Roponen
 8. Toni Koskinen
 9. Santtu Laaksonen
 10. Peetu Lintinen
 11. Niilo Pirttinen
 12. Lari Liukkonen
 13. Ali Taleb
 14. Pyry Friman
 15. Niko Lohi