Seuratiedote / Käytännön muutokset

FC Vaajakoski ry 
Tiedote 26.3.2020

Käynnissä oleva pandemia pakottaa seuraa sopeuttamaan toimintaansa. Tässä tiedotteessa käydään tulevien viikkojen ja kuukausien muutoksia läpi.

Toimisto ja työntekijät

Toiminnanjohtaja Liisa Liekkinen on lomautettuna 1.4.-31.5.2020, hänen puhelimeensa 040 1603208 vastaa lomautuksen ajan FCV:n ohjaaja Ville Viljala arkisin klo 12-17. ville.viljala@vaajakoski.com 

Jälkkäreitä koskevat asiat ryhmien omiin sähköposteihin: nappis@fcvaajakoski.com ja riemu@fcvaajakoski.com 

Valmennuksellisiin asioihin vastaa valmennuspäällikkö Sami Okkonen p. 050 3431518 tai sami.okkonen@fcvaajakoski.com 

Seurakauppa

FC Vaajakoski järjestää runsaasti toimintaa kouluissa, mm. lakisääteisiä iltapäiväkerhoja ja välituntiliikuntaa. Koulujen sulkeminen tarkoittaa merkittäviä taloudellisia haasteita ja pakottaa seuraa sopeuttamaan toimintaansa. Kevään ja alkukesän tapahtumien epävarmuus tuo lisähaasteita, vaikka tapahtumat tullaankin järjestämään kun tilanne normalisoituu.

Koulujen sulkeminen sekä seurojen ja yritysten vaikeudet tuntuvat erityisesti lapsiperheissä.

Yhdessä Hope-yhdistyksen kanssa FCV tarjoaa sinulle mahdollisuuden auttaa! Lahjoitamme myytävien tuotteiden tuotosta osan Hopelle, joka ohjaa kerätyt varat täysimääräisinä alueen vähävaraisille perheille.

Tuotteissa ilmainen toimitus. Myös nouto mahdollinen erikseen sovittaessa. Lahjoitamme jokaisesta tilatusta tuotteesta 5-10€ Hope-yhdistykselle!

Hope toimii vapaaehtoisvoimin yhdessä yhteiseksi hyväksi. Teemme avullasi todeksi unelmaa siitä, että lapsilla olisi Suomessa tasa-arvoisemmat mahdollisuudet hyvään arkeen. Jaamme vähävaraisille ja kriisin kokeneille perheille konkreettisia vaate- ja tavaralahjoituksia, sekä lapsille ja nuorille harrastustukea ja vapaa-ajan elämyksiä.

FC Vaajakosken kanssa yhteistyöllä kerätyt varat käytetään täysmääräisesti Keski-Suomen vähävaraisten perheiden lasten harrastusten tukemiseen.

Jälkkärit

Jyväskylän kaupungin määrittelemät Jälkkärin toimintamaksut maalis- ja huhtikuun 2020 aikana

  • Maalis- ja huhtikuun osalta kuukausimaksu on 75 € (sisarusalennus -15 €), jos lapsi ei osallistu toimintaan ajalla 18.3-13.4. Toiminnassa jatkaville määräytyy normaali kuukausimaksu 130 €.
  • Osa-aikaisten maksu on 60 €, joka sisältää toimintaa enintään 8 päivää/kk. Jos päiviä enemmän, määräytyy toimintamaksu normaalin enintään 12 päivää/kk maksun mukaisesti 90 €.
  • lasta ei voida irtisanoa toiminnasta poikkeustilaan perustuen, vaan irtisanomisen taustalla tulee olla perusteltu terveydellinen tai huollollinen syy. Irtisanominen tehdään vapaamuotoisesti sähköpostilla Nappiksen tai Riemun sähköpostiin.
  • huoltajille jo toimitetut toimintamaksut laskutetaan maaliskuun osalta normaalisti ja hyvitykset tehdään huhtikuun laskussa

Jälkkäritoiminta jatkuu oppilaille, jotka osallistuvat kouluilla lähiopetukseen. Jyskän koululla Riemussa toiminta jatkuu kuten aiemmin. Vaajakummun koulun Nappis-ryhmän lapset osallistuvat koululla toimivaan ryhmään tämän poikkeusajan. Tilanteen normalisoituessa myös Nappis jatkaa toimintaansa.

Kortteliliiga 

Keskimaan Kortteliliiga on JJK-juniorien, Jyväskylän Pallokerhon ja FC Vaajakosken yhteistyössä järjestämä lasten jalkapallon kesäliiga. Tänä kesänä kortteliliigaan ovat tervetulleita 2008-2015 syntyneet lapset.

Kaikki ovat tervetulleita Keskimaan kortteliliigaan. Kerran viikossa lähikentillä järjestettävät harjoitukset alkavat toukokuussa ja päättyvät syyskuussa. Kortteliliigassa liikutaan monipuolisesti ja harjoitellaan jalkapallon perustaitoja. Harjoitusten sisällöt ovat seurojen ammattilaisten suunnittelemia ja ohjaajina toimivat tehtävään perehdytetyt ohjaajat.

Kesän 2020 toimintamaksu on 2.5. mennessä ilmoittautuneilta 145 €. 3.5.2020. alkaen osallistumismaksu on 160 €.

Harjoitukset: Alkavat viikolla 21 ja päättyvät viikolla 36. – Kesätauko viikot 28-30 Harjoituspaikat ja -ajat määritellään joukkueille joukkueiden muodostamisen yhteydessä. Harjoitusajat ovat pääsääntöisesti ma-to klo 16.30 -19.00 välisenä aikana.

Koronavirusepidemian vuoksi muutokset aikatauluissa mahdollisia. Emme lähetä ilmoittautuneille laskuja kortteliliigasta ennen kuin viranomaisten määräämien joukkueiden harjoittelua rajoittavien poikkeusjärjestelyjen päättymispäivämäärä on tiedossa.

www.kortteliliiga.fi
kortteliliiga@fcvaajakoski.com 

Jalkapallo

Joukkueharjoittelu on keskeytettynä vähintään 13.4.2020 saakka kaikkien ryhmien osalta. Tämän jälkeenkin toimitaan viranomaisilta ja Palloliitolta saatujen ohjeiden ja määräysten mukaan. Omatoimiharjoittelun osalta tulee noudattaa Suomen hallituksen ja THL:n ohjeistuksia. Kentällä harjoittelun osalta tulee käyttää harkintaa siten, että turvavälejä ja viranomaisten ohjeistuksia noudatetaan. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, ettei kentälle tule mennä, mikäli siellä on jo useita kymmeniä pelaajia samanaikaisesti ympäri kenttää. Toiveissa on, että vanhemmat olisivat näissä asioissa mukana talkoissa ja varmistaisivat yleisten ohjeistusten toteutumisen.

Kaikissa valmennusta koskevissa asioissa voi olla yhteydessä seuran valmennuspäällikköön. Valmentajilta ja valmennuspäälliköltä saa lisäksi ohjeita omatoimiseen harjoitteluun.

Palloliiton tiedote: https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/yhdessa-voimme-hidastaa-koronaviruksen-leviamista

Kaupungin tiedote: https://www.jyvaskyla.fi/uutinen/2020-03-17_jyvaskylan-kaupunki-sulkee-kaikki-sisa-ja-ulkoliikuntapaikat-ainakin-134-saakka

Seurapaitapäivä

Olympiakomitea kutsuu koko urheiluyhteisön mukaan osoittamaan tukensa seuratoiminnalle

Urheiluseurat liikuttavat yli 1,2 miljoonaa suomalaista. Suomen suurin kansanliike on nyt suurien haasteiden edessä, kun harrastustoimintaa ja kilpailuja ei koronavirustilanteen vuoksi voida järjestää. Osoita seurasydämesi omalle rakkaalle urheiluseurallesi: pue siis päälle oma seurapaita ja jaa kuvasi sosiaalisen median kanavissa tunnisteilla #seurapaitapäiväkotona ja #seurasydän. Tämä tehdään yhdessä, mutta jokainen omalla kotikentällään kotona.

– Haluamme tuoda seurapaitapäivällä iloa arkeen. Seurapaidan pukeminen päälle on myös kannanotto oman seurasi puolesta. Samalla voimme yhdessä jakaa tunteen, että emme ole yksin, vaan yhdessä, yhtenä suurena urheiluperheenä. Vaikka koronatilanne erottaakin meidät fyysisesti toisistamme, seuraan kuuluminen yhdistää meitä henkisesti ja auttaa jaksamaan vaikeina aikoina, toteaa Olympiakomitean seuratoimintayksikön johtaja Pekka Nikulainen.

#Seurapaitapäiväkotona – näin osallistut mukaan!

  1. Kaiva kaapista rakkaan seurasi seurapaita ja pue se päälle tiistaina 31.3.
  2. Nappaa kuva ja postaa se someen tunnisteilla #seurapaitapäiväkotona ja #seurasydän

Osallistuminen on helppoa ja turvallista ilman, että kenenkään tarvitsee lähteä väkijoukkojen keskelle. Seurapaitapäivä elää somessa, kuvien ja tekstien kautta. Osallistu seurapaitapäivään tiistaina 31.3.2020 jakamalla kuvasi somessa tunnisteilla #seurapaitapäivä #seurasydän.

www.seurasydan.fi

Toiminnanjohtajan terveiset

FCV:n hallitus johtaa koko seuran toimintaa minun ollessani lomautettuna. Soittakaa Villelle, jos teillä on jotain kysyttävää. Ville ohjaa puhelut eteenpäin, jos ei itse osaa vastata kysymyksiinne. Pitäkää itsestänne ja toisistanne huolta. Muistakaa harjoitella ahkerasti tällä omatoimijaksolla. Ja jos vain voitte niin auttakaa myös seuraa tällä vaikealla hetkellä, tutustukaa seurakauppan. FCV:n toiminta ei ole loppumassa vaan toiminta jatkuu kokonaisuudessaan heti kun sille on olemassa edellytykset. Uskon, että jalkapallokesä vielä tulee. En sano hyvästi, sanon näkemiin ja toivon sydämestäni, että olette kaikki turvassa. 

Liisa Liekkinen
Toiminnanjohtaja
FC Vaajakoski ry