Sarjapaikka varmistui – Gnistan kaatui!

FCV otti elintärkeän voiton – sarjakakkonen Gnistan kaatui vieraskentällä 3-1!

Ottelun alku oli vierailijoiden kannalta synkkä. Gnistanin kulmapotkun jälkeen Topi Järvinen menetti pallon, eikä puolustus ollut enää hereillä. Marko Koskinen pääsi siirtämään pallon takatolpalta maaliin, eikä ensiminuutit lupailleet lainkaan hyvää.

Pöytäkirja

80-vuotisjuhliaan viettänyt kotijoukkue hallitsi palloa ensimmäisen puolen tunnin ajan lähes miten tahtoi, mutta FCV alkoi saamaan juonesta hiljalleen kiinni. Peetu Lintinen teki jatkuvasti vaarallisia nousuja ja kärjessä pelannut Järvinen jakoi palloa hyvin. 31 minuutin kohdalla Järvinen levitti kauniilla ulkosyrjäsyötöllä laitaan Lintiselle, joka jatkoi pelivälineen rangaistusalueelle. Santtu Laaksonen pääsi ampumaan vastapalloon kovaa ja se upposikin takakulmaan tuoden FCV:n tasoihin. Maali tuntui olleen henkisesti tärkeä, sillä vierailijoiden peli vapautui huomattavasti maalin jälkeen.

Vain seitsemän minuuttia edellisestä, kun Gnistanin päädyssä tapahtui taas. Joona Ala-Porkkunen heitti korkean pallon maalia päin ja vastaan tullut Gnistan-maalivahti saikin sen aluksi kiinni. Pallo kuitenkin lipsahti sylistä suoraan eteen ilmestyneelle Kimmo Huismanille, joka sijoitti kuulan takatolpan kautta maaliin.

Puoliajan viimeisilläkin minuuteilla FCV hyökkäsi vaarallisesti nopeilla vastahyökkäyksillä, mutta tauolle lähdettiin 1-2 -johtoasemassa.

Gnistan aloitti toisen jakson lähes samanlaisella dominoinnilla kuin ensimmäisenkin, mutta lähimpänä maalintekoa oli silti FCV. Joonas Prami puski heti alussa vaarallisesti ja Järvinen murtautui läpiajoon, mutta vielä ei kolmatta osumaa nähty. Vain muutama minuutti ennen täyttä aikaa Kimmo Huisman nosti pallon kohti maalia ja kimmokkeen kautta se tippui verkkoon. Maali merkittiin omaksi maaliksi.

Draamaa nähtiin vielä viimeisillä minuuteilla. Pallo osui omalla rangaistualueella Topi Järvisen käteen ja tuomari vei pallon pilkulle. Maalivahti Matti Salkojärvi torjui rankkarin kuitenkin upealla venytyksellä tärkeimmässä mahdollisessa paikassa, ja kun lisäaikaminuutitkin kestettiin, vei FCV pisteet mukanaan. Topi Järvinen palkittiin ansaitusti kolmella tähdellä ja Kimmo Huisman yhdellä.

36 pistettä takaavat paikan Kakkosessa myös ensi kaudelle. Sarja päättyy ensi lauantaina Vaajakoskella PKKU:ta vastaan.