Sarjakausi päättyi kotivoittoon – pelit jatkuvat Ykkösen karsinnoilla

FC Vaajakoski – TP-47 2-0 (0-0)
69′ Rasmus Häkkinen 1-0
90’+4 Matias Sarlin 2-0

FC Vaajakoski kaatoi runkosarjan päätöskierroksella Tornion Pallo-47:n Panda-areenalla kakkosjakson kahdella maalillaan. Vierasjoukkue aiheutti puna-asuisille isännille ajoittain haasteita vahvalla prässillä ja nopeilla vastahyökkäyksillä, mutta lopulta FCV:n pallonhallinta tuotti ratkaisut. Kolme pistettä eivät kuitenkaan riittäneet kohentamaan vaajakoskelaisten asemia, kun samaan aikaan myös pääkilpakumppanit onnistuivat nappaamaan tarvittavat pisteet omissa kamppailuissaan. Kausi jatkuu näin FC Vaajakosken osalta Ykkösen karsinnoilla.

Iso käsi kaikille matsiin saapuneille! Keli oli kylmän kalsea, mutta paikalle saapui kuitenkin lähes 300 katsojaa. Kannattajakatsomon meininki oli infernaalinen!

Talkooväelle myös suuret kiitokset, vielä yksi puristus jäljellä!

Joukkueelle haastava peli, jossa paineet oli kovat suorittaa itse ja toisaalta mikään kuitenkaan ei ollut omissa käsissä. Pelaajat hoitivat oman hommansa upeasti ja esitys oli kliininen. Näitä pelejä kaivataan lisää, jätkät elää näistä. Karsinnoissa saadaan onneksi vielä lisää painematseja.” – Urheilutoimenjohtaja ja valmentaja Sisu Etelälahti

Kotijoukkue aloitti ottelun terävästi ja onnistui luomaan pari tilannetta boksiin heti avaushetkillä. Torniolaisten puolustus esti kuitenkin FCV:n hyökkäyskaksikko Matias Sarlinin ja Rasmus Häkkisen maalintekoaikeet.

Seuraavat mahdollisuudet tarjoutuivat vierailijoille. Ensin Luka Liimatta rynnisti vasenta laitaa pitkin laukaisusektorille, mutta hänen yrityksensä Antto Mikkonen torjui etukulmasta. Yhdeksännellä minuutilla isäntien toppari Lennart Voikar kierrätti palloa alaspäin Mikkoselle, joka kuitenkin liukasteli märällä nurmella. Punapaidat selvisivät vaaranpaikasta säikähdyksellä, kun Viljami Suihkonen sai siivottua pelivälineen pois.

Vartin jälkeen FC Vaajakoski alkoi saada hyvää pallollista otetta pelitapahtumista. Kun taistoa oli takana parikymmentä minuuttia Miska Verkko pääsi laukomaan terävästi noin 25 metristä, mutta veto viuhui vasemmalta hieman ohi. Reilun puolen tunnin aikaan Matti Liimataista rikottiin ja FCV:lle tarjoutui vapaapotku muutama metri rangaistusalueen takaa oikealta puolelta. Jimi Saarikon yritys erikoistilanteesta päätyi kuitenkin torniolaistorjuja Taneli Nousiainen syliin.

Vajaat kymmenen minuuttia myöhemmin vieraiden ykkösmaalipyssy Ville Moilanen osoitti vaarallisuutensa. Ensimmäisessä paikassa kierteinen kääntö suuntautui isäntien onneksi niukasti yli ja toisen onnistui pysäyttämään jalallaan vaajakoskelaisveskari Mikkonen.

Ensimmäisen jakson lopussa kotijoukkue hyökkäsi pariin otteeseen vaarallisesti, mutta Sarlin ja Häkkinen eivät kyenneet saamaan palloa kohteeseensa. Tauolle lähdettiin maalittomissa tasalukemissa, kun kumpikaan joukkue ei pystynyt hyödyntämään paikkojaan.

Toisen puolikkaan alkuhetket edettiin melko tasaisissa merkeissä. Kun ottelua oli pelattu reipas tunti, Moilanen alusti huipputontin Aleksi Gullstenille. Mikkonen oli jälleen mies paikallaan ja piti jalkatorjunnallaan numerot maalittomina.

Tämän jälkeen FC Vaajakosken pallonhallinta alkoi tuottaa kaivattua tulosta. Hugo Halosen vedon Nousiainen onnistui torjumaan vielä kulmaksi, mutta 69. minuutilla nähtiin punaisten voittomaaliksi jäänyt johto-osuma. Voikarin keskiympyrästä lähtenyt syöttö tavoitti Häkkisen, joka harhautteli boksin rajalla tilaa itselleen ja sijoitti sen jälkeen pallon tarkasti tolpan juureen vasempaan alanurkkaan.

Viimeisella parikymppisellä vaihdosta kentälle tulleelle Lauri Suutariselle ja Sarlinille avautuivat vetopaikat, jotka pysähtyivät kuitenkin Nousiaisen torjuntoihin. Torniolaisten lähentelyt FC Vaajakosken alakerta pystyi peittämään.

Vähän ennen täyttä aikaa Timi Rantamäelle aukesi tekopaikka, josta pallo livahti hieman yli. Lopulliset 2-0 -lukemat FC Vaajakoskelle sinetöi kauden 11. maalillaan Matias Sarlin, joka karkasi tilanteeseen Mikkosen pitkästä avauksesta.

FC Vaajakosken historian menestyksekkäin kausi tuotti Kakkosen C-lohkossa toisen sijan ja uuden komean piste-ennätyksen, joka on nyt 45. Ottelut jatkuvat kahtena seuraavana viikonloppuna Ykkösen nousukarsinnoilla, joihin vastustajaksi tulee joko A-lohkon viidenneksi sijoittunut PK Keski-Uusimaa tai B-lohkossa viidenneksi yltänyt Tampere United. Otteluparit arvotaan maanantaina.

PKKU ja TamU vastustajina sopii meille oikein hyvin. Oma tekemisen taso on hyvä, joten vastustajalla ei ole väliä. Ollaan kovin jengi vieraissa ja Panda-areenalla ei ole tappioita koko kaudella, joten vastustajat joutuu laittamaan parastaan.” – Etelälahti

FC Vaajakosken kokoonpano lauantaina
1 Antto Mikkonen MV
3 Matias Niemelä → 5 Hugo Halonen 58′
4 Joona Rönkä → 2 Niilo Pirttinen 72′
6 Viljami Suihkonen
10 Juuso Sarkkinen
16 Rasmus Häkkinen → 23 Veikko Janhunen 87′
18 Miska Verkko
21 Lennart Voikar
24 Matti Liimatainen → 27 Lauri Suutarinen 58′
33 Matias Sarlin C
92 Jimi Saarikko → 31 Timi Rantamäki 58′