Sarjakärki saapuu testaamaan FC Vaajakosken päivän kunnon

Ke 03.07.2024 klo 19.00 Panda-areena
FC Vaajakoski – HJK Klubi 04
Liput 15/10€
Suora lähetys: Ruutu+

Tällä viikolla Panda-areenalla on tarjolla kaksi Ykkösen kamppailua, joihin vieraiksi saapuvat sarjan kahta kärkisijaa miehittävät HJK Klubi 04 ja KPV. Keskiviikon ottelussa nurmelle astelevat sarjataulukon ääripäät, kun hännänhuippu FCV kohtaa piikkipaikkaa hallussaan pitävän Helsingin Jalkapalloklubin reservijoukkueen. Edessä on haastava viikko, mutta jalkapallossa yllätykset ovat aina mahdollisia.

Kirvelevä tappio Keravalla – pelien loput ovat aiheuttaneet harmaita hiuksia

Alkukaudella FC Vaajakoskella oli suuria haasteita otteluiden alkupuoliskoilla. Nyt joukkueen pelilliset esitykset ovat selvästi piristyneet ja vastustajat on onnistuttu haastamaan viime viikkoina kunnolla aivan peliajan kalkkiviivoille saakka. Lopussa ottelut ovat ratkenneet kuitenkin vastustajan eduksi ja häämöttävä tasapelikin on hukattu pariin otteeseen lisäajalla. Näin kävi myös viime lauantaina ottelussa, jossa FCV:llä oli eväät jopa täyteen kolmen pisteen pottiin.

Avauspuolikas oli Keravalla vierasjoukkueelta jälleen lupauksia antava. Vajaan puolen tunnin aikaan Benjamin Montonen lähetti kantavan avauksen, josta Matias Sydänmaa irrottautui iskemään maalivahdin längeistä taukojohdoksi 0-1.

Toisella kolmevarttisella FC Vaajakoskella oli mahdollisuudet lisäosumiin, mutta joukkue ei onnistunut käyttämään paikkoja hyväkseen. PK Keski-Uusimaa sen sijaan hyödynsi omat tilaisuutensa onnistumalla tunnin paikkeilla vapaapotkusta ja tekemällä voittomaalin vastahyökkäyksestä ajassa 90+1 minuuttia. Pisteet jäivät näin kotijoukkueen haaviin 2-1 (0-1) -loppulukemin.

FCV TV:n kooste ottelusta PK Keski-Uusimaa – FC Vaajakoski

FC Vaajakoskelta vaaditaan loppukaudeksi kunnon kirivaihetta

Kolmella pisteellä Ykkösen hännillä majaileva FC Vaajakoski kaipaa nyt kipeästi lisäpisteitä, etteivät edellä olevat joukkueet karkaa tavoittamattomiin. Vasa IFK on toiseksi viimeisenä kolme pinnaa karussa, mutta kymmenenteen sijaan matkaa on huolestuttavasti jo yhdeksän pisteen verran.

FCV:llä on tällä hetkellä allaan jo yhdeksän ottelun mittainen tappioputki. Omiin uppoaa edelleen liikaa helpohkoja maaleja. Päästettyjä maaleja joukkueella onkin 12 ottelussa 34, mikä on aivan turhan suuri lukema voitoista haaveiltaessa. Alakerran työskentelyä ovat kauden mittaan rasittaneet myös lukuisat poissaolot.

Keskiviikkona punapaitojen kokoonpanosta varmuudella ovat poissa Kaarlo Rintamäki, Joel Pasanen ja Viljami Suihkonen sekä korttitilin täyttymisen seurauksena pelikiellossa oleva Miska Verkko. Epävarmoja tapauksia ovat pitkään huilaamaan joutunut Antti Voutilainen, viime viikolla U17-maajoukkueen mukana Baltic Cupissa pelannut Lauri Suutarinen ja jo viisi maalia illan kotijoukkueelle Ykkösessä tehnyt Benjamin Simsek.

Helsinkiläisvieraat porskuttavat kärjessä ilman tappioita

Tällä vuosituhannella suomalaisia futiskenttiä hallinneen HJK:n farmiryhmäksi parikymmentä vuotta sitten perustettu Klubi 04 on vaajakoskelaisille täysin uusi vieras, eikä joukkueilta löydy aiempia keskinäisiä kohtaamisia.

HJK:n reservit ovat historiansa aikana pelanneet pääsääntöisesti Kakkosta, mutta muutamia kausia löytyy myös toiseksi korkeimmalta sarjaportaalta Ykkösestä. Viime vuonna joukkue sijoittui Kakkosen A-lohkossa kolmanneksi, jonka jälkeen syksy huipentui uuden Ykkösen nousukarsintoihin. Niissä helsinkiläiset taipuivat ensimmäisessä osaottelussa Tampere Unitedille vieraissa 2-1, mutta voittivat oman kotiottelunsa selvin lukemin 4-0.

Kuluva kesä on ollut joukkueelta erittäin vahvaa suorittamista. Sarjan kärkipaikka irtoaa tällä hetkellä 30 pisteellä, jotka ovat tulleet yhdeksällä voitolla ja kolmella tasapelillä. Tappioita tilillä ei ole vielä ainuttakaan. Maalierokin on melkeinpä murskaava 29-6. Tehtyjä maaleja helsinkiläisillä on sarjassa eniten ja omiin päästettyjä puolestaan vähiten.

Viime viikonloppuna Klubi 04 jatkoi vahvoja vierasesityksiään, kun se haki pisteet kotiinviemisiksi Oulun Luistinseuralta lukemin 1-2 (0-1). Kuudesta vierasottelustaan joukkue on voittanut viisi ja päätynyt tasoihin pääkaupungin paikallisderbyssä Atlantiksen kanssa.

Nuorella ryhmällä riittää leveyttä ja virtaa

HJK Klubi 04:n paitaa Ykkösessä on kauden kuluessa kantanut yllään jo 30 eri pelaajaa, joiden keski-ikä on ainoastaan 18,4 vuotta. Nuorimmat suurempaa vastuuta saaneet pelaajat ovat 16-17 vuoden ikäisiä huippulupauksia, jotka edustavat myös minihuuhkajia omassa ikäluokassaan. Ryhmän kokenein Nils Svensson ei ole hänkään iällä pilattu, sillä ruotsalaispuolustaja täytti hiljattain vasta 22 vuotta.

Maaliverkkoa joukkueen riveistä on onnistunut pöllyttämään kuluvan Ykkösen kauden aikana jo peräti 14 nimeä. Tehokkain heistä on ollut Art Berisha, jolle on kirjattu viisi maalimerkintää. Stanislav Baranov on tarjonnut vahvaa taustatukea viimeistelemällä neljä kertaa.

Suurimmat peliminuutit HJK:n kakkosnipusta on kellottanut Matias Ritari. Vahvan pelikäsityksen omaava keskikenttäpelaaja toimii myös joukkueensa kapteenina. Isoa peliaikaa nauttineista pelaajista Klubin kokoonpanosta tulevat keskiviikkona puuttumaan ainakin keskikaistan Pyry Mentu ja laitapakki Eemil Toivonen, joille edellisessä ottelussa kertyi kauden neljäs varoitus.