SaPa v FCV 1-1

Kuten jo ennen ottelua ennakoitiin, ei Pieksämäen matkasta ollut luvassa helppoa. Ensimmäiset ongelmat koettiin jo Hankasalmella joukkueen linja-auton levittyä pientareelle. Seuraavat ongelmat aiheutuivat lähinnä kotijoukkue Savon Pallon suorittamasta ylösnousemuksesta. Äärimmäisen vaikean alkukauden jälkeen pieksämäkeläiset ovat raapineet jo tasapelipisteet sarjan kummaltakin kärkijoukkueelta.

Ottelu alkoi FCV:n kannalta lupaavasti, ja palloja saatiinkin pelattua kotijoukkueen puolustuslinjan selustaan muutamia kertoja. Debytantti Toni Järvisellä oli muutama paikka avata maalitilinsä heti alussa, mutta aivan vielä palloa ei kuitenkaan maaliin asti saatu toimitettua.

SaPa – FC Vaajakoski 1-1 (1-0)

Itä/Keski-Suomen Kolmonen 14/20
16.8.2013 klo 19:00 Pieksämäki
Päätuomari: Riku Tapio

Maalit:

1-0 Simo Härkönen (SaPa) ’28
1-1 Toni Järvinen ’50

Varoitukset:

Kimmo Huisman, Tomi Karlstedt, Jarmo Leskinen

Avaus:

Salminen; Koskinen, Leskinen, Veijonen, Ekmark; Savela (<-Abdullahi '46), Huisman, Karlstedt; Pöyhönen, Järvinen, Setti

Penkillä:

Suonpää, Reuna, Kastarinen, Kiesilä, Neuvonen, Abdullahi (->Savela ’46)

Punaisten pitkän painostusjakson jälkeen verkko heilahtikin lopulta omassa päässä, kun SaPa pääsi vastahyökkäykseen. Kotijoukkueen kokenut Pekka Lohi jatkoi pallon takatolpalle, josta Simo Härkönen pääsi viimeistelemään helposti. Ensimmäisellä jaksolla FCV:n peliä vaivasi jonkinlainen hitaus, eikä SaPaa päästy muutamia vaarallisia tilanteita lukuunottamatta kunnolla haastamaan. Pöhi Pöyhönen kolisteli rimaa ja Tomppa Karlstedt karkasi kertaalleen läpiajoon, mutta puoliaikavihellyksen jälkeen tappioasema oli tosiasia.

Toisen puoliajan alkuun päävalmentaja Järvinen suoritti pelaajavaihdon, kun vastoin joitain huhuja mukana ollut Tarkko Savela vaihdettiin Ali ”Iska” Abdullahiin. Iska toikin peliin aivan uuden vaihteen, ja FCV vyörytti hyökkäyksiään lähes ennennäkemättömällä tahdilla. Kovin pitkään ei tasoitusmaalia tarvinnut siten odotella, kun Iska jo laukoi pallon maalivahdin kainalosta maaliviivalle. Paikalla oli ensimmäisenä Toni Järvinen, joka pussitti pallon varmasti verkon perukoille.

Hyökkäyshalut eivät maalin jälkeen suinkaan laantuneet, vaan paikkoja saatiin järjesteltyä erittäin runsaasti. Kotijoukkueen maalivahti oli kuitenkin ilmiömäisessä liekissä, ja pallot jäivät joko hanskoihin tai suuntautuivat niukasti tolppien väärille puolille. Pelin kuva jatkui samanlaisena lähes läpi toisen puoliskon, kun punainen pesukone pyöritti vastustajaa eikä jättänyt SaPalle juurikaan mahdollisuuksia vastahyökkäyksiin. Toistamiseen pelivälinettä ei silti maaliin saatu, ja joukkueen oli pettyminen ainoastaan yhteen pisteeseen. Peliesitys oli varsin mallikas, mutta yksi piste ei tällaisen ottelun jälkeen varmasti tyydytä ketään.