Sami Rukkila FC Vaajakosken toiminnanjohtajaksi

FC Vaajakoski käynnisti hakuprosessin toiminnanjohtajan tehtävään kuluvan vuoden kesäkuussa. Hakemuksia vastaanotettiin runsaasti ympäri Suomen ja hakemusten laatu oli korkea. Hakijoista seitsemän valittiin ensimmäiseen haastatteluun, joista edelleen kaksi viimeiselle haastattelukierrokselle.

Seura palaa vuoden tauon jälkeen toiminnanjohtajavetoiseen malliin, kun Sami Rukkila aloittaa tehtävässä vuoden 2023 alussa. Keuruulta kotoisin oleva 31-vuotias Rukkila aloitti seuratyön Keuruun Pallon taustalla jo 17-vuotiaana ja on sen jälkeen toiminut Ylöjärven Ilveksessä ja viimeisimpänä FC Kirkkonummen palveluksessa.

Ylöjärvellä 900 pelipassin Ilveksessä tehtävänimikkeenä Rukkilalla oli junioripäällikkö ja Kirkkonummella 1300 pelipassin seurassa toiminnanjohtaja. Toiminnanjohtajan tehtävä kattoi kokonaisvastuun seuran operatiivisesta toiminnasta, taloudesta ja muun palkatun henkilöstön esihenkilötyöstä. Vaajakoskella toimenkuva on samankaltainen.

“Edellisen toiminnanjohtajan siirryttyä muihin tehtäviin tämän vuoden alussa, päätimme pyörittää kauden 2022 läpi vastuita jakaen hallituksen ja työntekijöiden eri henkilöiden kesken, sen sijaan, että olisimme hätiköidysti etsineet uutta toiminnanjohtajaa. Tämä valinta ja hyvissä ajoin käynnistetty haku tuotti hyvän lopputuloksen. Seuramme viime vuosina kehittynyt toiminta ja näkyvyys myös Keski-Suomen ulkopuolella herätti usean pätevän hakijan kiinnostuksen tehtävää kohtaan. Keskusteluissa tuli myös esiin ajatuksia seuran kehittämiseksi ja kasvun jatkamiseksi tulevaisuudessa”, kommentoi seuran puheenjohtaja Lassi Paavolainen ja jatkaa:

“Samin kanssa käydyt keskustelut paljastivat meillä olevan hyvin samanlaiset ajatukset ja arvot seuran kehittämiseksi. Lisäksi Samin työkokemus, koulutus ja vastuut edellisessä työtehtävässä vastasivat sitä profiilia jota uudelta toiminnanjohtajalta haimme. Samilla on kokemusta FC Vaajakoskea suuremman seuran luotsaamisesta, joten voin luottavaisin mielin luovuttaa operatiivisen vastuun Samin harteille. Vaikka toimintaympäristöt ovat eroavia eri kuntien ja seurojen välillä, olen varma, että Sami pääsee seuramme toimintaan sisään nopeasti ja vastaa myös seuran vaativiin odotuksiin. Toivotan Samin tervetulleeksi osaksi seurayhteisöämme ja odotan innolla tulevia vuosia seuran toiminnassa.”

Rukkilan johdolla FC Kirkkonummi valittiin eteläisen alueen vuoden seuraksi vuonna 2021. Nyt edessä on uudet haasteet Keski-Suomessa ja Vaajakoskella.

“Ensinnäkin lämmin kiitos luottamuksesta ja valinnastani seuran tulevaksi toiminnanjohtajaksi. Odotan jo innolla pestin alkamista ja seuran toimintaan mukaan liittymistä. Tuon varmasti omalla panoksellani seuraan tekemisen meininkiä ja sitä kautta tulemme seurana varmasti ottamaan kehitysaskeleita monella eri osa-alueella tulevina vuosina. Tavoitteina minulla on mm. johtaa seuran operatiivista toimintaa seuran strategian mukaisesti ja vastuullisesti, pelaajamäärän kasvattaminen sekä tuoda erilaisia yhtenäisiä toimintatapoja seuran sisälle. Lisäksi toimintakulttuurin luominen on itselleni henkilökohtaisesti todella tärkeää.“

“Omaan laajan kokemuksen seuratoiminnasta niin kenttätoiminnasta kuin hallintopuolelta ja uskon sen olevan suuri vahvuuteni tulevassa toimenkuvassani. Pidän itseäni helposti lähestyttävänä ihmisenä, joten kannustan kaikkia olemaan matalalla kynnyksellä minuun yhteydessä, kun pestini alkaa vuodenvaihteen jälkeen.” – Sami Rukkila

Lisätiedot:
Lassi Paavolainen
040 7183690
puheenjohtaja@fcvaajakoski.com