Saku Leppänen vahvistaa Vaajakoskea

FCV tarjoilee poikkeuksellisten aikojen keskellä positiivisia pelaajauutisia. Seuran pyydykseen on päätynyt todella iso kala, sillä Saku Leppänen saapuu vahvistamaan vaajakoskelaisten rivejä. 24-vuotias keskikenttäpelaaja omaa lähikausilta kokemusta niin Veikkausliigasta kuin Ykkösestäkin.

”Kaikille keskisuomalaista jalkapalloa seuraaville on varmasti selvää, miten hyvästä pelaajasta Leppäsen kohdalla on kyse. Saku ehti treenata joukkueen mukana pari kertaa ennen kuin harjoitukset keskeytyivät ja olen oikein tyytyväinen, että sopimus saatiin syntymään näinkin pikaisella aikataululla.

Mukava tarjota näinä, kaikille haasteellisina aikoina myös iloisia uutisia FC Vaajakosken kannattajille. Kunhan aikanaan päästään pelikentille, tullaan kentällä näkemään raikas ja taisteleva FCV! Tsemppiä ja voimia jokaiselle.”

Päävalmentaja Sami Okkonen

Viime kaudella Leppänen edusti Ykkösessä pelannutta KTP:tä. Erikoistilanteissa taidokas ja monipuolisen syöttörepertuaarin omistava pelaaja kokosi kotkalaisjoukkueessa kymmeneen otteluun 642 peliminuuttia, mutta loukkaantuminen sotki suurimman osan kaudesta.

Leppänen on saanut oppinsa JJK:n jalkapallokoulussa. Syksyllä 2012 hän pääsi nauttimaan kettupaitojen joukoissa A-nuorten SM-kullasta ja seuraavana kesänä haistelemaan jo Veikkausliigapelien tunnelmaa päästyään vaihtopenkille pariin otteluun. Nurmen puolella debyytti kasvattiseuran edustuksessa tapahtui kaudella 2014, jolloin Leppänen esiintyi kentällä seitsemässä Ykkösen kamppailussa.

”Hyvillä mielin tulen FCV:hen pelaamaan. Paljon vanhoja pelikavereita ja tuttuja joukkueessa, niin helppo tulla sisään joukkueeseen ja saatiin sovittua molemmille osapuolille hyvä sopimus, niin tyytytyväinen siihen! Uskon että meillä on hyvä jengi Kakkoseen ja että kaudesta tulee kaikin puolin hyvä. Kiva olla taas Jyväskylässä!”

Saku Leppänen

Todellisen läpimurtokautensa keskikenttäpeluri suoritti 2016, kun toiseksi korkeimmalla sarjatasolla JJK:ssa Leppäsen nimiin merkattiin kahdeksan maalia kahden maalisyötön kera. Maalimäärällään Leppänen oli kauden paras viimeistelijä pääsarjaan paluun tehneestä jyväskyläläisnipusta ja pokkasi seuran parhaan pelaajan palkinnon. Hyvä kausi poikikin sopimuksen KuPS:n Veikkausliigaryhmään.

Kuopiolaisten kanssa tehty sopimus purettiin kuitenkin yhteisymmärryksessä ennen kauden alkua. Leppänen palasi takaisin kettunuttuihin ja keräsi kontolleen 24 Veikkausliigassa pelattua ottelua tarjoten pari maaliin johtanutta syöttöä. Kesällä 2018 ennätykset hyökkäyspään tehojen kohdalta paukkuivat uusiksi, sillä Ykkösessä pelaaja onnistui maalinteossa peräti kymmenen kertaa ja maalisyöttöjäkin pöytäkirjoihin rekisteröitiin neljä.

Sopimuspelaajat 2020

 1. Ville Viljala
 2. Masa Malen
 3. Valtteri Lohi
 4. Toni Järvinen
 5. Aleksi Kaakinen
 6. Matias Kiesilä
 7. Teemu Roponen
 8. Toni Koskinen
 9. Santtu Laaksonen
 10. Peetu Lintinen
 11. Niilo Pirttinen
 12. Lari Liukkonen
 13. Ali Taleb
 14. Pyry Friman
 15. Niko Lohi
 16. Kimmo Huisman
 17. Tomi Karlstedt
 18. Saboor Salim
 19. Juuso Seuri
 20. Santtu Toivari
 21. Matias Sarlin
 22. Saku Leppänen