Redsin kauden 2010 ennakko

Sarja alkaa tänään keskiviikkona 5.5 klo 18:30 Jyskän tekonurmella.

Aikaisen Suomen Cupin takia Redsin kausi 2010 nytkähti käyntiin jo tammikuussa. Valitettavan kylmä talvi sotki kuitenkin pahasti harjoitusvuoroja minkä takia alkuvuosi oli vuorottelua reenien ja peruttujen reenien välillä. Pakkaa sekoittivat myös viime hetken pelaajasiirrot kilpaileviin seuroihin. Muutoksista huolimatta Redsin nippu on saatu kesäterään juuri sopivasti ennen kauden alkua.

Sarjana Vitonen jatkaa kehittymistään vuosi toisensa perään. Jo usean vuoden ajan Keski-Suomen suosituimman sarjan manttelia kantanut Vitonen alkaa saamaan myös pelaajilta ansaitsemaansa arvostusta. Sarjaan onkin siirtynyt kymmeniä korkeampien sarjojen profiilipelaajia, muun muassa useana vuonna kolmosen maalikuninkuuden voittanut Keitelejazzin Joni Terho. Tämän kauden Vitosen all-stars kokoonpanosta saisi kevyesti kakkoseen tai ainakin kolmosen kärkeen sopivan porukan.

Viime vuonna Vitosta hallitsivat PaRi ja Säyri, jotka nousivatkin porrasta ylemmäs. Tämän kauden uudet tulokkaat, muun muassa FP JKL, PaRi II ja Mustarastas, eivät kalpene näiden rinnalla. Yleisesti tunnettu fakta, että nouseminen alimmasta sarjasta on kaikista hankalinta, pätee tänä vuonna entistä paremmin. Sarjan laadun ansiosta yleisölle onkin luvassa 120 jännittävää ja tasaista kamppailua ympäri Keski-Suomen.

Kauden avauksessa vastaan asettuu JIlves II, joka on vahvistunut viime vuodesta huomattavasti. Tuolloin joukkueet tasasivat pisteet Jämsänkoskella. Syksyllä Jämsänkoskella pistettiin asiat kuitenkin uusiksi Atik Ismailin astuttua puikkoihin ja samalla JIlves II astui askeleen lähemmäs ammattilaisuutta. Nuori ja hyväkuntoinen joukkue on Redsille juuri sopiva haaste kauden avaukseen.

Siirrot

Toistaiseksi varmistuneet siirrot:

Pelaaja Vanha joukkue Uusi joukkue
Antti Laitinen TPK Reds
Taneli Sopanen JPS Reds
Eero Kannisto Tervarit Reds
Ville Antila* edustus/Reds Mustarastas
Ville Santala Reds Mustarastas
Toni Lavia Reds Mustarastas
Aleksi Pulkkinen Reds Portugali

*Antila oli viime kaudella edustuksen pelaaja, mutta pelasi pitkälti Redsissä.

Muiden joukkueiden analyysi

FP JKL (sijat 1-2):
Ei mitään epäselvyyksiä siitä etteikö Preesens olisi kauden jälkeen toinen nousijoista. Joukkue vilisee kolmosen tason pelimiehiä ja vain ylimielisyys tai kesän festarit voivat estää FP:n nousun sarjaporrasta ylemmäksi.

FC Keitelejazz (sijat 2-4):
Jo viime kaudella lupaavasti esiintynyt KJazz II on nyt nostettu pykälän ylemmäs ja joukkueelle on samalla tullut muutamia erittäin kovia vahvistuksia. Pari kautta sitten pelkkää kukkupalloa pelannut joukkue on tällä kaudella varmasti sarjan yksi kovimmista joukkueista, jolta onnistuu huonolla kentällä brittimäinen futis ja hyvällä alustalla joga bonito. Sarjan monipuolisimpia joukkueita.

PaRi II (sijat 3-6):
PaRi II lienee sarjan musta hevonen. Tähän mennessä jo enemmän reenannut kun kaikki muut Vitosen joukkueet yhteensä. Nuoresta iästä huolimatta joukkue pelaa yllättävän fyysisesti ja kunto riittää ellei teineillä mene brenkutteluksi kesällä.

Mustarastas (sijat 4-6):
Redsin pelaajat varastanut miehistö on nimivahva, mutta harjoittelematon. Pelaajien määrän kanssa voi tulla myös ongelmia, sillä edustuksellakaan ei ylimääräisiä miehiä ole. Pieni rinki ja herkästi loukkaantuvat pelaajat tiputtavat joukkueen aivan kärkisijoilta.

JIlves II (sijat 4-6):
Näillä näkymin JIlves II on yhtä kova kuin edustus. Toki JIlveksen edustus nyt ei olekaan kolmosen tasoa. Käsittääkseni hyvin harjoitellut nuori porukka joka parantaa edeltäjänsä esityksiä viime kaudesta.

Kiva (sijat 7-10):
Kivan viime kauden neljäs sijoitus tulee valitettavasti tippumaan alaspäin, vaikka sympaattisia Jyväskylän slummeissa asuvat karstulalaiset ovatkin. Syynä tähän ei ole Kivan heikentyminen vaan sarjan muiden joukkueiden sekä uusien tulokkaiden vahva panos alkavalla kaudella.

Harjun Potku (sijat 7-10):
Potku parantaa jatkuvasti kovalla harjoittelulla, mutta ei tulos siltikään riitä aivan terävimpään kärkeen. Materiaalilla kuitenkin pärjää, sillä joukkueen sitoutuminen lienee sarjan yksi kovimmista. Tasaisella parantamisella Potku pelaa vuonna 2012 jo sarjanoususta.

Urho (sijat 7-10):
Urho tekee comebackin pitkästi aikaa. Harjoituskaudella ihan mukavasti esiintyneet suolahtelaiset joutuvat kuitenkin toteamaan, että sarjan keskikasti on heidän paikkansa.

Nousu (sijat 8-11):
Viime kaudesta suurimmaksi romahtajaksi ennustan Nousua. Joukkue on käsittääkseni pysynyt melko samana mikä ei auta kun sarjaan tulee laadukkaita uusia joukkueita ja monet muut joukkueet hankkivat kolmosenkin tasolle kovia pelaajia. Kotonaan Nousu tulee olemaan hankala kaikille, mutta pitkät vierasreissut tekevät Halssilan kuninkaille hallaa.

FCK (sijat 10-12):
FCK on edelleen lupaava porukka, mutta veri ei edelleenkään pysy tarpeeksi kylmänä. Vastustajan ensimmäinen maali voi tarkoittaa tappiota ketä tahansa vastaan. Toisaalta hyvän päivän sattuessa laittaa kaikille hanttiin, vaikkei terävimmän kärjen porukoille mitään mahdakaan.

VJK (sijat 11-13):
VJK on täysin pimeä arpa. Joukkueella on todella pieni rinki kasassa. Toisaalta Viitasaari on myös pirun kaukana, joten kotipeleissä on kova porukka. Vieraissa sitten lätiseekin omassa päässä. Joukkue voittanee viisi kotipeliä ja häviää kaikki vieraspelit.

JoSePa (sijat 11-13):
Viime kaudeksi nuorennusleikkauksen tehnyt JoSePa on vuoden vanhempi ja kokeneempi. Tämäkin joukkue on niitä joita on hankala kaataa vieraissa, mutta kotipelit JoSePaa vastaan ovat selvää pässin lihaa.

KaDy II (sijat 14-16):
KaDy II luottaa puolustukseen, mutta maaleilla joukkue ei juhli. Luvassa siis muutama maalin voitto ja liuta tasapelejä. Se riittääkö tämä kuinka korkealle häntäpäässä riippuu päivän kunnosta ratkaisupeleissä.

MultiAnts (sijat 14-16):
MultiAntsilla on kovat puheet, mutta nyt pitäisi antaa näyttöjä. Valitettavasti näytöt eivät riitä kovassa sarjassa häntäpäästä ponnistamaan. Muutama vahvistus ei riitä viime kauden joukkuetta nousemaan keskikastiin.

PetPet (sijat 14-16):
Petäjävedelle valmistui tekonurmi mikä vie PetPetiltä yhden kotiedun tekijöistä pois. Joukkue on kuitenkin vahvistunut, joten hieman parannusta lienee luvassa viime kauteen. Se, kuinka korkealle tämä riittää, jää nähtäväksi.