Redsin kaudelle synkkä 10 minuutin aloitus

Suomen Cup 1.kierros: FCV/Reds – Kiva 1-4 (0-3)

varoitus Reds 33 min. Jussi Kautela
0-4 46 min. Mika Jalkanen
varoitus Reds 49 min. Eero Kannisto
1-4 79 min. Jere Veander

Reds avasi kauden 2010 poikkeuksellisesti jo 27.2 Vehkalammen tekonurmella. Syynä tähän oli aikaistettu Suomen Cupin aloitus, jonka tarkoituksena on lähinnä ollut savustaa alasarjojen joukkueita ulos cupista. Kovan vastustuksen alle joutuneessa cupin aikaistamisessa on sentään jokin hyväkin puoli; nimittäin alasarjojen joukkueet, kuten Reds, pääsevät näin valmistautumaan kauteen jo talvella perinteisen huhtikuun sijasta. Valitettavasti tämä näkyi myös kentällä, sillä kyseessä oli Redsin kolmas tapahtuma isolla kentällä viimeisen puolen vuoden aikana. Vastustajalla tuskin enempää oli pelaamisesta kokemusta.

Itse ottelu alkoi Redsin lievällä hallinnalla ja ensimmäisen 15 minuutin aikana maali roikkui useastikin ilmassa. Ilmeisesti kaikkia kiinnosti maalinteko niin paljon, että vierailijoiden pelaaja oli unohtunut täysin yksin puoleen kenttään. Näinpä Kivan purkupallo avasi hyökille täysin vapaan taipaleen kohti Redsin maalia puolustajien juostessa 15 metriä perässä. Varman viimeistelyn jälkeen taululla loisti lukemat 0-1. 21 minuutin kohdalla nähtiin pelin huvittavin tapahtuma, kun Joni otti pallon vastustajan jalasta samalla vähän nilkkaan osuen. Tämä sai vierailijoiden farmarin testopiikkien ylisuuren annoksen kiehahtamaan yli ja pelaaja heitti ensin pallolla Jonia ja tuli sen jälkeen vielä tönimään/lyömään. Tuloksena vain varoitus. Junnupeleissä tuosta olisi heitetty suoraan pihalle (vrt. seuraava kortti).

Vain kuusi minuuttia edellisestä maalista Kivan pistopallo karkasi pitkäksi maata pitkin vierivänä suoraan Redsin mokelle. Valitettavasti Eerolle sattui musta hetki ja sylissä jo jonkin aikaa ollut pallo tippui suoraan vastustajalle, joka kiitti 0-2 maalilla. Vierailijat rankaisivat vielä seuraavasta tilanteesta aavistuksen löysästi pelanneen Reds-puolustuksen keskeltä. 27. minuuttia ja taululle 10 minuutissa kahdesta tilanteesta 0-3 lukemat. Kyllähän tuo pisti masentamaan jo optimistisimmankin miehen. Loppu puoliaika olikin pelailua ja tauon odottelua. Vielä yksi tilastomerkintä nähtiin Jussin saadessa varoituksen tultuaan keskialueella vastustajan kylkeen. Normaalisti näistä annetaan varoitus vain junnupeleissä (vrt. edellinen varoitus).

Ensimmäisen puoliajan hienointa antia esitti vierailijoiden kannustusjoukko. Välillä sitä luuli olevansa jossain Karstulassa eikä Redsin kotipelissä. Nähtiinpä katsomossa myös soihtu. Valitettavasti tilanne muuttui toisella puoliajalla, jonka aikana yleisöstä sai kuulla lähinnä toinen toistaan enemmän myötähäpeää aiheuttaneita kommentteja tuomarin ja Redsin pelaajien äideistä ja seksuaalisesta suuntautumisesta. Maaseudulla nämä.

Toisen puoliajan kuviot oli selvät. Redsin tuli keskittyä mahdollisimman paljon hyökkäämiseen mikä avasikin vierailijoille selkeästi enemmän paikkoja kuin ensimmäisellä puoliajalla. Ensimmäisestä vastustajat kiittivät, kun vierailijoiden forumistikärki pääsi jälleen läpiajoon ja iski taululle lukemat 0-4. 49 minuutin kohdalla Eero nappasi vielä varoituksen muistaakseni kerrottuaan jotain painavaa tuomarille. Muuta ihmeellistä toisella puoliajalla ei oikeastaan tapahtunutkaan ennen loppua. Hieman mystisestä tilanteesta Jere iski pelin komeimman maalin nostamalla pallon kuudentoista rajalta moken yli maalin ylänurkkaan. Tilannetta edelsi Kivan pelaajan suorittama jääkiekkotaklaus, jonka uhriksi joutui Juuso. Useampikin Redsin ja Kivan mies jäi odottelemaan vihellystä, mutta tuomari katsoi oikeaoppisesti hyötynäkökohtaa huomatessaan pallon lipuvan tulisen kudin omaavan Jeren jalkaan. Loppulukemat 1-4.

Valitettavasti Redsin Suomen Cupin taival jäi tänä vuonna yhden pelin mittaiseksi. Kiva oli parempi sitä ei voi kieltää. Eniten harmittamaan jäi kuitenkin kaksi oman pään katastrofia sekä kaksi muuta nukahtamista. Ikäväähän se on todeta, että vastustaja takoo 10 minuutissa kahdesta tilanteesta kolme maalia. Ettei pelkästään koko joukkueen heikkoa puolustuspelaamista haukuttaisi, todetaan, ettei hyökkäyspäässäkään ihmeitä saatu aikaiseksi. Eli yhteenvetona surkea peli Redsiltä joka ratkesi pariin valitettavaan virheeseen jo ennen kuin kerkesi kunnolla edes alkaa. Parasta onkin unohtaa tämän vuoden cup ja muistella viime vuoden JIlves voittoa ja kolmannen kierroksen täydellistä hallintaa JPS:ää vastaan, joka lopulta ratkesi niukasti vierailijoille oman koiran purtua nilkkaan. Aika kultaa muistot.

Ottelu oli samalla erityisesti vierasjoukkueiden naispelureiden suosiossa olevan Ville Santalan jäähyväisottelu Redsin paidassa toistaiseksi.

Redsiltä tulessa: Eero (varoitus), Ville S., Toni L., Joni, Jussi (varoitus), Henkka, Ville A., Janne (C), Tomi, Toni S., Jesse, Kona, Jere (maali), Lastu, Juuso.